Zo ziet Waldemar eruit als rechercheur De Cock

De opnames van de nieuwe Baantjer zijn begonnen en RTL Boulevard heeft een kijkje genomen op de set om hoofdrolspeler Waldemar Torenstra te spotten in zijn rol als de beroemde rechercheur De Cock. Dat was gisteren te zien in de uitzending op RTL 4. Torenstra speelt de jonge De Cock en lijkt dus geenszins op De Cock zoals die gespeeld werd door Piet Römer. Bovendien mist ook het iconische hoedje dat Römer jarenlang droeg in het kijkcijferkanon van RTL 4. 

Regisseur Arne Toonen vertelde eerder dat er bewust voor is gekozen om het hoedje te laten vallen. “Het zit er niet in. Dat hoedje en die jas horen bij de oude De Cock. Als hij dat nu gaat dragen, denk ik dat de nieuwe jonge kijkers – die we toch willen winnen voor de serie – denken: who is this old guy?

Overigens hadden Torenstra en  zijn tegenspeler Tygo Gernandt niet veel te vertellen. “Ja, het gaat lekker. Een beetje onwennig nog, maar de eerste opnames voelen goed”, zei Torenstra.

En Gernandt: “Ja, het is altijd zo bijzonder als je voor het eerst je kapsel hebt en dan je kleding aan hebt. Dan denk je: oké, deze kant gaan we op.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen