Bladpootrandwants valt Loretta Schrijver lastig

Geplaatst op Wed 17 Oct 2018 om 9:25

Koffietijd-vrouw Loretta Schrijver is dinsdag in haar woning lastiggevallen door een bladpootrandwants. Ze heeft hem gevangen en buiten losgelaten. Dat vertelt de diervriendelijke presentatrice op Twitter. Schrijver schrok zich een hoedje toen ze het beest zag lopen en besloot bij haar volgers te informeren. “Yes, Loretta; het is een bladpootrandwants uit Noord-Amerika. Een exoot, maar sinds niet zo heel lang een algemene wants ook in Europa. Mooi beestje!“, reageert Eddy Zoëy.

Schrijver daarop: “Wat een naam: blad-poot-rand-wants! Ja ‘t is m. Mooi inderdaad. Maar liever niet in mijn keuken…brrr…. Ik heb bij wants zo een vieze associatie…

Zoëy adviseert haar het beestje niet aan te raken. “Ze kunnen ‘farten’ en dat ruik je. Dus, niet met de handjes oppakken, maar vangen in ‘n kopje en naar buiten gooien. Ze kunnen goed vliegen, dus kopje erop zetten, bierviltje eronder en hebbes!

Schrijver: “Zo heb ik het ook gedaan…pfffew. Ik heb hem in een glas gevangen en over het balkon gekieperd.

Collega Hannelore Zwitserlood had er ook al last van. “Die had ik gisteren in mijn studio! Had hem per ongeluk geplet aan de rand van mijn deur…

De foto van Schrijver:

Foto: RTL
8 Reacties op “Bladpootrandwants valt Loretta Schrijver lastig”


 1. Fox Mulder

  Ben er helemaal kapot van… iemand koffie?

 2. De Leukste Thuis

  Ik hoor het Freek zeggen: “Loretta het betreft hier een Leptoglossus occidentalis…”

 3. Ken

  Ok

 4. Den Draaiert Joost

  Sinds wanneer heten dit soort kevers “wants” en is farten ipv van scheten blijkbaar interessanter? Zullen we weer normaal Nederlands praten in Nederland?

 5. SOLANGE

  Loretta de dikke wants whaa lekker belangrijk

 6. Klaasje

  Loretta is leuk! In de Kroongetuige steelt ze samen met Fred Teeven de show.

 7. Mark

  Zij vangt zeker ook ‘s nachts muggen met een bekertje?

 8. repper sjors

  hannelore heeft er een geplet ze is er op gaan zitten

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.