Twitter-exit Duk maakt veel los: ‘Tegengeluid is nodig’

Telegraaf-journalist Wierd Duk, ook bekend van zijn tv-optredens en als ex-partner van Fidan Ekiz, stopt voorlopig met Twitter. Dat heeft hij aangekondigd op het sociale medium. Duk is een van de bekendste journalisten van Nederland en al jarenlang actief op Twitter. Zijn rechtse, uitgesproken mening leidt al geruime tijd tot scheldpartijen en bedreigingen. “Mensen, ik vertrek een tijdje van twitter. Alle goeds en wellicht tot later. Tips blijven welkom“, zo laat de journalist nu weten.

Al meer dan duizend mensen hebben een reactie gegeven op de tweet waarin Duk zijn afscheid aankondigt. De reden van zijn vertrek noemt hij niet, maar collegajournalist Harald Doornbos heeft wel een idee. Weggepest/bedreigd van twitter. Waanzin dit. Of je het nou eens of oneens bent met Wierd Duk maakt helemaal niet uit.

Volgers van Duk hekelen onder andere AD-journalist Chris Klomp, die een ‘lastercampagne’ zou voeren tegen Duk. Doornbos: “Die paar activisten die zich journalisten noemen hebben in ieder geval weer hun doel bereikt. Ben benieuwd wie het volgende slachtoffer vd Inquisitie wordt…

Doornbos: “Als je iemand een zak hooi vindt op twitter, dan blokkeer je hem/haar gewoon. Hoppa klaar. Maar obsessief en collectief ellenlange campagnes tegen iemand voeren? Get a life.”

Ook Andries Knevel vindt het jammer dat Duk vertrekt: “Ai, jammer. Wierd Duk vertrekt (tijdelijk?) van Twitter. We hadden zijn tegengeluid hard nodig. Democratie heeft debat nodig en contrasterende meningen.

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen