‘Matthijs en Pauw bijna 60, Renze Klamer draait warm’

Het lijkt erop dat de NPO eindelijk haast maakt met het ontwikkelen van nieuw talent nu boegbeelden als Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk de zestig naderen. Het is een goede zaak dat Renze Klamer nu dagelijks tv maakt in de luwte. Dat vindt tv-kenner Angela de Jong van het AD. Klamer maakt sinds maandag dagelijks een talkshow op een themakanaal van de NPO dat zo marginaal wordt bekeken dat de kijkcijfers niet eens worden gemeten. Top, vindt De Jong het.

Het is precies wat de NPO nodig heeft, aldus De Jong. “Er wordt bij de publieke omroep eindelijk serieus werk gemaakt van talentontwikkeling en opvolging van de eigen presentatoren.

De NPO is niet gek op presentatoren op leeftijd, dus Van Nieuwkerk en Pauw hebben niet al te lang meer. “Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw gaan richting de 60 en zullen er ooit een keer mee ophouden.”

Toch werd Eva Jinek laatst ook vervangen door een nieuw talent: Nadia Moussaid. “Een talent bij toeval vlieguren laten maken, zoals bij een zwangerschapsverlof, is een erg wankele basis voor de toekomst.”

Nu is er dus Klamer. “Hij is absoluut een talent. Hij is rustig, intelligent en heeft een natuurlijk overwicht aan tafel.”

Hij is er nog lang niet, maar: “Dat is het mooie van zo’n plek in de luwte, je wordt als presentator niet meteen afgerekend, zoals een Twan of Margriet.

De AD-column van Angela de Jong, waarin ze uitlegt waarom ze tóch hoopt dat Van Nieuwkerk zijn pensioen nog even uitstelt, kunt u lezen op de AD-site.

Foto: EO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen