Nieuwe NPO-talkshow scoort onbekend aantal kijkers

De nieuwe talkshow Na Het Nieuws van presentator Renze Klamer is maandagavond om half negen van start gegaan met een onbekend aantal kijkers op themakanaal NPO 1 Extra. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De kijkcijfers van NPO 1 Extra worden niet gemeten op programmaniveau, omdat er te weinig mensen naar kijken. Hoewel de NPO dus een hoop geld investeert in deze dagelijkse talkshow, die direct na het Achtuurjournaal begint, is het aantal kijkers dus onbekend.

Zelf denkt Klamer dat zijn programma wel gaat werken. Het is namelijk onderscheidend, stelde hij gisteren bij Tijd voor MAX. “Het gaat zich onderscheiden op een paar punten. Het is het enige praatprogramma direct na het Journaal en dat is toch vaak de best bekeken titel op de Nederlandse televisie. Het is enige programma om half negen dat gaat over het nieuws. Het gaat vrijwel alleen over de onderwerpen die ook in het Journaal zitten.”

Wel erkent Klamer dat NPO 1 Extra wel even zoeken is. “Bij Ziggo zit het op 311 en KPN op 58. Maar het is direct na het Achtuurjournaal en ik vertel dan op NPO 1 nog even waar het dan te zien is.

Speciaal voor deze talkshow is hij overgestapt van de EO naar BNNVARA. “Ik ben niet geboren bij de EO, maar ik heb er wel tien jaar gewerkt, dus ik heb er veel aan te danken. Ik heb er zelfs mijn vrouw ontmoet. Maar goed, bij de EO had je een paar jaar geleden nog programma’s als Knevel & Van den Brink en Moraalridders. Grote journalistieke titels. Daarvan zijn de meeste nu verdwenen.”

Doordat de EO niet is gefuseerd, doe je iets minder snel mee in de poule van de grote programma’s. Die journalistieke kant is toch wel wat mij het meest past en daar was bij BNNVARA het meest ruimte voor.”

Foto: MAX

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen