Emotionele Eva Jinek heeft lachers op haar hand

Eva Jinek wekte woensdagavond veel sympathie op bij de kijker met haar verschijning in De Wereld Draait Door. Het was haar eerste tv-optreden sinds ze haar zoontje Pax op de wereld zette. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Jinek was te gast bij Matthijs van Nieuwkerk, omdat Sonja Barend haar in de studio de Sonja Barend Award uitreikte. Al snel werd de presentatrice overmand door emoties. “Goed, het is nogal een overgang om hier te zijn“, begon de talkshowhost.

Daarna kwamen de tranen bij Jinek. “Ik had me voorgenomen dat dit niet zou gebeuren, maar dat zijn de hormonen. Echt! Het is omdat ik borstvoeding geef en ik weet zeker dat het zometeen over is, maar ik heb me voorgenomen om dit niet te doen. Het is echt heel leuk dat ik hier ben en met de baby gaat het heel goed.

Het studiopubliek kon hartelijk lachen om de emotionele Jinek. “Dat krijg je van de borstvoeding en ik vraag het steeds aan andere moeders en die zeggen: ‘Het gaat nooit meer over.’ Dan zeg ik: ‘Ik kan geen talkshow presenteren als ik zo blijf!’ Ik heb nog een paar maanden om even normaal te worden“, grapte ze.

Sonja Barend was blij met Jinek als winnaar: “Dit was mijn gedroomde winnaar, ook voor dat gesprek. Het was live en Eva kan ontzettend goed luisteren, wat heel knap is. Zeker bij een gesprek als dit, wat echt een vechtgesprek was. Ik weet zeker dat ze zich waanzinnig goed heeft voorbereid. Wat ik ontzettend fijn vind: eindelijk weer iemand die een praatprogramma heeft met een mening die je merkt. Dat hoort misschien niet zo als journalist, maar ik ben er heel erg voor.”

Wanneer is Jinek eigenlijk weer op tv? “Als ik mijn emoties onder controle heb dan meld ik mij weer“, lachte ze.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen