Maarten van Rossem vraagt KRO-NCRV niet om opslag

Maarten van Rossem is tevreden over de 30.000 euro per jaar die hij verdient als jurylid van de televisiequiz De Slimste Mens op NPO 2. Hij gaat niet vragen om salarisverhoging. Dat laat hij weten in de Weekend. Van Rossem klaagt niet. “Ik realiseer mij dat het een heleboel geld is, zeker als je daarvoor alleen maar op een stoel hoeft te zitten en weinig tot geen fysieke inspanningen hoeft te leveren. Kennelijk zijn dat de prijzen die voor dat werk betaald worden. Ik verdien ook al zes jaar hetzelfde.”

Er zijn tv-sterren die veel meer verdienen. “Het komt niet in me op om opslag te vragen. Geld is ook niet mijn drijfveer. Mijn vrouw en ik hebben beiden een fantastisch pensioen. Ik werk mee aan De Slimste Mens omdat ik het oprecht een leuk programma vind.”

Zou hij niet net als Frank Visser nog even willen cashen bij John de Mol in de nadagen van zijn leven? “Nee, ik kan alleen maar zeggen dat men zich de moeite kan besparen om mij te benaderen.”

Er is werkelijk geen haar op mijn hoofd die ooit nog maar zal overwegen om voor RTL of SBS te gaan werken. Ik wil daar niks mee van doen hebben.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen