Sven Sauvé: ‘Wat John van plan is, laat ik aan hem’

Geplaatst op Wed 12 Sep 2018 om 12:30

RTL-baas Sven Sauvé wil niet ingaan op John de Mols dreigement om bekende Talpa-shows weg te halen bij RTL en naar zijn eigen SBS te verhuizen. Dat was te horen op BNR Nieuwsradio. De Mol heeft aangekondigd hierover te praten met Sauvé. Of hij The Voice-franchise ook weg wil halen, wilde de mediatycoon niet verklappen, maar critici weten het zeker: The Voice gaat naar SBS. Sven Sauvé: “Wat John van plan is, laat ik aan hem. We hebben prima gesprekken over samenwerkingen.

Dat doet Sauvé naar eigen zeggen met meerdere partijen in de markt. “Ik zie samenwerking in de Nederlandse markt tussen mediabedrijven als cruciaal om een vuist te vormen tegen de internationale partijen. Die internationale partijen komen met grote budgetten de markt in en pakken op dit moment veel van onze kijktijd. Ik denk dat we als Nederlandse publishers in welk domein dan ook – radio, televisie of print – moeten kijken naar samenwerkingsvormen.

Sauvé ziet vooral samenwerking op commercieel gebied zitten, bijvoorbeeld het delen van data om adverteerders te bekoren. “Er is veel enthousiasme tussen alle partijen. We hebben ook een goede dialoog gaande met minister Slob. Een paar dingen waar we elke keer tegenaan lopen is dat het onwennig is om deze stap te zetten, maar het zal wel moeten. Ook moet je kijken welke wettelijke ruimte je hebt.

Een vergaande samenwerking met SBS lijkt hij niet echt te zien zitten. “SBS heeft haar strategie, wij hebben onze strategie. Onze strategie is de nummer één lokale speler zijn van alle VOD-platformen. We zijn nummer één met tv, met Videoland als lokale speler en de nummer één met MCN.

Hoe zit het met samenwerken met de NPO? “We zitten samen met de NPO en SBS in een verband dat NLZIET heet. Wat je merkt is dat de NPO een andere opdrachtomschrijving hebt. Heel veel dingen die wij als commerciële media willen, mogen zij niet doen. Dan is het ingewikkeld om samen te werken. We hebben nu op Videoland wel content van de publieke omroep en van SBS staan. Dat was in het verleden ondenkbaar.

Foto: RTL, Beeld en Geluid
20 Reacties op “Sven Sauvé: ‘Wat John van plan is, laat ik aan hem’”


 1. BRAAK

  John de Mol, we zullen nog veel horen van deze mechelomane gek.

 2. Eindbaas

  Het verschil tussen een zetbaas en een eindbaas wordt hier glashelder geïllustreerd.
  Probleem is dat JvM een platte pulpkoning is zonder eigen ideeën.

 3. Peter

  RTL heeft amper meer VOD dan de NPO of Talpa. Videoland is een dienst van niks.

 4. Peter

  Videoland dat is meer kontend dan content.

 5. WC EEND

  test

 6. Tv junkie xl

  RTL heeft niet veel te vrezen.
  Even een SBS opsomming tot nu toe:
  Golden Boys: flop
  Drone show: flop
  Wat is de uitslag: flop
  Race tegen de klok: flop
  House of talent: flop
  Alarmcentrale: flop
  Undercover in Nederland: scoort zeer matig
  Mensenkennis: flop
  Lekker Handig: flop
  Utopia 2: scoort matig/redelijk
  Steenrijk, straatarm: scoort matig voor primetime
  Paleis voor een Prikkie: flink gekelderd
  Als Mr Visser je best scorende programma is met 700.000 kijkers…..tja

 7. Thea

  Helemaal mee eens tv junkie xl. Het wordt allemaal zo opgeklopt. Voor de zomer zou rtl al gezonken zijn, failliet. Daar blijkt nu niks van. RTL scoort vele malen beter dan 6. Ook BlvD doet het prima.

 8. Herrie

  Alles is te koop John…. behalve kijkers.
  Is er niemand bij de familie de Mol die hem eens met beide voeten op de grond zet?

 9. Bep

  Tv junkie. Helemaal mee eens.

 10. Roobie

  John de Mol kan helemaal geen formats wegtrekken, ITV Studio’s heeft de rechten en niet John. Het is nu gewoon opkloppen van alles om RTL op scherp te zetten, RTL is een beetje aan het inkakken. Ik vermoed dat een fusie tussen RTL en SBS wel het uiteindelijke doel zal zijn, net als toen met Talpa/Tien en RTL. John kan niet zonder RTL en RTL niet zonder John, Linda gaf het al zelf aan dat een samengaan tussen beide zal komen uiteindelijk. RTL is een sterk merk, dat kun je van SBS niet zeggen. Flop na flop bij SBS.

 11. OMG

  Voordat ik hier de stempel krijg van SBS / Talpa fan. Nee, ik ben er geen fan van. Maar enige nuancering tussen al het nagepraat van iedereen mag wel.

  Ga je kijken in de doelgroepcijfers, dan scoren veel programma’s van de gehele Talpa TV groep prima. Zijn het droomcijfers? Nee, zeker niet. Zijn het cijfers om het bedrijf draaiende te houden? Ja.

  SBS is vanaf dag 1 altijd kleiner geweest dan RTL. Met zilver en brons sta je nog altijd op het podium. Er zijn talloze televisiezenders op de Nederlandse markt die dromen van de kijkcijfers van SBS.

  Waar het uiteindelijk om draait: Blijft er onder aan de streep winst over? Zo ja, dan heb je het goed gedaan. Zo niet, dan moet je bijsturen.

  SBS heeft, met uitzondering van de Sanoma tijd, altijd, elk jaar, winst gemaakt. Hoe? Ze produceren aanzienlijk goedkoper dan RTL. Een groot deel van de vereiste ‘Europese content’ wordt door SBS in huis gemaakt. De hele groep heeft ook t.o.v. RTL altijd minder eigen drama geprogrammeerd en laten produceren.

  Kortom, een flop in algemene kijkcijfers kan nog altijd betekenen dat in de doelgroep cijfers toch aardig gescoord wordt. Als de beloofde GRP’s worden behaald, zijn zelfs ‘flops’ nog altijd winstgevend.

 12. SOLANGE

  TV junkie helemaal gelijk allemaal bagger….

 13. Andre Kreuzen

  @OMG: SBS maakte alleen maar winst door de Veronica Uitgeverij, geloof het of niet! En die heeft John niet meegekocht, maar aan Sanoma gelaten.

 14. Pipo de poep

  Als je A. Kreuzen zou zijn Zou je niet zo een onzin uitkramen. Kortom je snapt het niet.

 15. OMG

  @Andre

  Ik zou je graag willen geloven, maar het is gewoon niet waar ;)

  Er zijn veel financiële cijfers te vinden van SBS, het heeft immers deel uitgemaakt van grote beursgenoteerde bedrijven. Die cijfers alleen al bevestigen dat het niet klopt wat je stelt.

 16. enge domme ego mannen

  enge domme ego mannen

 17. Koos

  Wordt vanuit Luksamboer met argusogen gevolgd.
  Sauvé heeft sowieso weinig credits en balanceert op het randje.

 18. Dirk

  RTL hoeft zich geen zorgen te maken , Sjon maakt z’n eigen zenders wel kapot met al die meuk .

 19. Uuuh

  @OMG

  Er is geen bedrijfstak die zo publiek goochelt met haar cijfers. Wat zou daar de reden van zijn?

 20. Deadly Viper

  Veronica Magazine was altijd de moneymaker inderdaad en dat zit bij Sanoma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.