Eva Jinek plaagt ‘fitboy’ Erland Galjaard

Eva Jinek had hem donderdagavond in handen: het eerste tv-interview met de vertrokken televisiebaas Erland Galjaard van RTL. De presentatrice plaagde hem behoorlijk met zijn midlifecrisis: niet alleen liet ze beelden zien van zijn dj-hobby met Ronald Molendijk, maar ook zijn shirtless sportoefeningen op Instagram kwamen voorbij. Eigenlijk toch wel gênant als je daar buiten je eigen bubbel mee geconfronteerd wordt, bleek in de show op NPO 1. Het publiek schoot namelijk massaal in de lach.

Galjaard vertelde aan Jinek dat hij het momenteel rustig aan doet. “Het gaat goed, ik heb weinig te doen. Ik heb altijd weinig moeite gehad – ook tijdens het drukke werk – om te ontspannen. In de weekenden en tijdens kindervakanties was ik er altijd al volledig bij. Het liefst ook vijf of zes weken in de zomer, dus het is voor mij geen hele grote stap geweest naar niks doen.

Het werk bij RTL werd hem te veel, al zat hij geenszins tegen een burn-out aan. “Je mail loopt door, de apps volgen elkaar in rap tempo op en men wil toch van jou het finale woord horen. Op een gegeven moment zat ik zo vaak op die telefoon, dat ik een beetje contact aan het kwijtraken was met het echte programmamaken.”

Toen bracht Jinek in beeld waar Galjaard zich nu mee bezighoudt, waaronder dus de Instagram-video’s van zijn uitspattingen als fitboy. “Ahhh, wat onverwacht“, riep Galjaard.

Eva Jinek: “Dit kon ik natuurlijk niet laten liggen dit pareltje, hè? Dat snap je zelf ook wel.”

Erland Galjaard: “Hier was ik voor gewaarschuwd.”

Jinek: “Je hebt het zelf op Instagram gezet, Erland!

Galjaard: “Ja, zeker. Zeker.”

Jinek: “Wat – even voor ons allemaal – ben je hier precies aan het doen?”

Het studiopubliek: “Ha ha ha ha.”

Galjaard beschaamd: “Kan dat nu uit die slowmo?

Jinek: “Hou hem nog even jongens! Hou hem als behang!

Galjaard: “Ik ben daar aan het disqen. Daar zit ik helemaal in. Een disq is een mobile gym. Wat dat wil zeggen is dat je met twee schijven om je heen en twee touwtjes die je weerstand bepalen gewoon thuis kan fitnessen. Elke dag maar tien minuten. Dit is al wel heel lang geleden, toen was ik nog veel te zwaar.

Barry Atsma: “Ik ga niet zo’n filmpje doen.”

Galjaard: “Een van de redenen om dat te doen is dat mijn vrouw een van de belangrijkste gezichten van de Disq is. Daardoor is het ook vrij groot geworden. Toen was het probleem een beetje dat alleen maar vrouwen zich aanmelden. Toen zeiden die jongens: we moeten ook een keer een man hebben. Ik heb me met plezier opgeofferd.

Lees ook: Erland Galjaard blijft Angela de Jong negeren (vandaag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen