‘Dom dat Jelle doorgaat met zwartmaken Gijs’

Het is onhandig dat Jelle Brandt Corstius tv-producent Gijs van Dam een verkrachter blijft noemen, terwijl het OM de zaak heeft geseponeerd. Dat vindt advocate Mariëlle van Essen, zei ze donderdagavond in RTL Boulevard. Brandt Corstius beweert dat hij gedwongen werd om Van Dams geslachtsdeel in zijn mond te nemen, maar volgens het OM is hier geen enkel bewijs voor. Toch blijft Brandt Corstius de televisieproducent zwartmaken door hem ‘verkrachter’ te noemen.

Super onhandig, vindt Van Essen. “Ongetwijfeld krijg ik straks weer een boze Brandt Corstius op mijn nek, maar ik vind dit niet heel handig. Laat ik het zachtjes uitdrukken.”

De advocaat van Van Dam zou nu alsnog in kunnen zetten op smaad en laster, denkt ze. “Ik kan me zomaar voorstellen dat de advocaat van Van Dam dit aangrijpt om te zeggen: ‘Nu is het wel met naam en toenaam gezegd.’ Hij noemt hem wederom verkrachter, hoewel beide zaken duidelijk geseponeerd zijn. Het is dus volstrekt onhandig om het zo te doen.”

Peter Plasman, de advocaat van Van Dam, laat weten dat de tv-producent teleurgesteld is. Het OM heeft namelijk óók zijn aangifte van smaad en laster tegen Brandt Corstius geseponeerd.

Plasman: “Het seponeren van de aangifte van de heer Brandt Corstius zie ik gewoon als een volkomen logische stap. Er is toen niets strafbaars gebeurd. Ik ben wel enigszins verrast door de seponering van smaad en laster. Dat had ik niet verwacht.”

Het algehele gevoel van mijn cliënt is dat hij door de heer Brandt Corstius op een vreselijke manier te grazen is genomen en dat volkomen ten onrechte.

Foto: RTL

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen