‘Dom dat Jelle doorgaat met zwartmaken Gijs’

Geplaatst op Fri 20 Jul 2018 om 9:10

Het is onhandig dat Jelle Brandt Corstius tv-producent Gijs van Dam een verkrachter blijft noemen, terwijl het OM de zaak heeft geseponeerd. Dat vindt advocate Mariëlle van Essen, zei ze donderdagavond in RTL Boulevard. Brandt Corstius beweert dat hij gedwongen werd om Van Dams geslachtsdeel in zijn mond te nemen, maar volgens het OM is hier geen enkel bewijs voor. Toch blijft Brandt Corstius de televisieproducent zwartmaken door hem ‘verkrachter’ te noemen.

Super onhandig, vindt Van Essen. “Ongetwijfeld krijg ik straks weer een boze Brandt Corstius op mijn nek, maar ik vind dit niet heel handig. Laat ik het zachtjes uitdrukken.”

De advocaat van Van Dam zou nu alsnog in kunnen zetten op smaad en laster, denkt ze. “Ik kan me zomaar voorstellen dat de advocaat van Van Dam dit aangrijpt om te zeggen: ‘Nu is het wel met naam en toenaam gezegd.’ Hij noemt hem wederom verkrachter, hoewel beide zaken duidelijk geseponeerd zijn. Het is dus volstrekt onhandig om het zo te doen.”

Peter Plasman, de advocaat van Van Dam, laat weten dat de tv-producent teleurgesteld is. Het OM heeft namelijk óók zijn aangifte van smaad en laster tegen Brandt Corstius geseponeerd.

Plasman: “Het seponeren van de aangifte van de heer Brandt Corstius zie ik gewoon als een volkomen logische stap. Er is toen niets strafbaars gebeurd. Ik ben wel enigszins verrast door de seponering van smaad en laster. Dat had ik niet verwacht.”

Het algehele gevoel van mijn cliënt is dat hij door de heer Brandt Corstius op een vreselijke manier te grazen is genomen en dat volkomen ten onrechte.

Foto: RTL
14 Reacties op “‘Dom dat Jelle doorgaat met zwartmaken Gijs’”


 1. MrSambaboy

  Ach, beter een boze Brandt Corstius op je nek dan een gеile Van Dam in je bеk.

 2. Vrijdag

  Geen bewijs betekend niet dat hij geen verkrachter kan zijn.

  Wat een muts. Een kwaliteitsadvocaat gaat niet lopen gillen achter een disk van Boulevard.

 3. Mark2

  Dom? Ik vind het schandalig!!! Doelbewust iemand kapot willen maken. En dat jaren nadat je jezelf wat hebt laten gaan na een paar drankjes. Dus als drankmop overigens wel geilen op andere mannen en als dan later spijt, na jaren iemand publiekelijk aan de schandpaal nagelen! Eerst aan je eigen schandPaal, dan aan de publiekelijke schandpaal als je spijt hebt! Wat een looser!

 4. Michael Brouwer

  @MrSambaboy (niet die van YouTube): en jij kan het weten, of niet ;-)

  Pak anders even een andere anonieme username, je schept nogal verwarring.

 5. Michael Brouwer

  Nee hoor, gebruik van dezelfde username geeft geen verwarring.

 6. Aaf

  Bizar dat een seksueel roofdier gewoon op straat kan blijven lopen. Heren houdt uw drankje in de gaten als je GvD ziet, voor je het weet heb je een zwans in je mond.

 7. SOLANGE

  Tis nu wel gebleken dat Jellebelle de schuldige is en liegt hij kan het niet laten Gijs te bashen…….aangifte doen Gijs dan houdt die engerd op…… biseks mannetje komt er anders mee weg en blijft doorgaan Waar zijn de Barendjes Pappie en dochter Barbara om hun excuses te maken …..ze stonden vooraan om te schelden en nu hoor je ze niet

 8. Whitedog

  Het was gewoon een probeersel van JBC en heeft er spijt van en probeerde nu de carierre van GVD kapot te maken en dat is gelukt. Wat een klaffe loser die JBC. Iedereen die hem ooit echt ontmoet heeft, weet dat deze man in een andere wereld leeft. Mafketel.

 9. darius

  Ach Jelle spoort gewoon niet helemaal. Komt ook uit een zeer wereldvreemde familie. Vader Hugo geniaal maar totaal gestoorde autist en zus Aaf en tante Liesbeth ook ver van de wereld. Aangetrouwd met de Groentemannetjes en klef met de Barendjes staan ze totaal buiten het normale leven.

 10. Puddingbuks

  Marielle is een se ksueel opwin dende vrouw. Mag ik dat hier zeggen zonder dat ik nu aan de schandpaal genageld wordt???

 11. Claire

  Gijs van Dam is een viespeuk.

  Mariëlle van Essen zoekt aandacht en die krijgt ze die muts.

 12. Yuwan

  Beschuldig iemand nooit van verkrachting als je geen bewijs hebt. Hoe kan een journalist dat nou niet weten?

 13. Lies

  Dat Jelle hem een verkrachter blijft noemen zegt veel over Jelle.
  Hierbij zou ik het volgende willen zeggen tegen Jelle.
  Ongenuanceerd.
  Je bent helemaal niet verkracht.
  Gewoon homo.

 14. amsterdammer

  Als ik Plasman was, zou ik een nieuwe zaak beginnen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.