Erland Galjaard blijft Angela de Jong negeren

Geplaatst op Fri 20 Jul 2018 om 9:45

Erland Galjaard wil ook na zijn vertrek bij RTL Nederland geen woorden vuilmaken aan tv-criticus Angela de Jong, die vorig jaar een hele rel veroorzaakte rondom hem en zijn zender. Dat zei hij donderdag in Jinek, waar hij zijn eerste tv-interview sinds zijn RTL-exit gaf. Galjaard is op een dieptepunt vertrokken bij RTL. Dat is mede te danken aan De Jong. “De kritiek die zij heeft over arrogantie, daar herken ik mezelf helemaal niet in. Ik heb ook nooit gereageerd op haar en dat ga ik nu weer niet doen.

Eva Jinek: “Zij is een exponent van meer critici, hè. Zij is niet de enige die het erover had.”

Erland Galjaard: “Dat mag ook, maar kijk: haar belangrijkste wapenfeit was natuurlijk Humberto, Humberto, Humberto, Late Night, Late Night, Late Night. Dat ging maar door. Dat vond ik veel te persoonlijk worden en veel te veel gaan over wel of niet Dionne Stax en veel te weinig gaan over de inhoud.

RTL Late Night gleed volgens De Jong af vanwege de vele RTL-propaganda aan tafel. “Bij Late Night zaten minder mensen van RTL dan NPO-mensen bij Jinek, Pauw of De Wereld Draait Door. Dat hele verhaal, ook van Angela, dat het daaraan kapot zou zijn gegaan is dus onzin. Alleen de gesprekken die hij voerde met die RTL-mensen waren kennelijk niet interessant en spannend genoeg. Dat vond ik soms ook wel.

Kijkcijfers

Eigenlijk was bijna alle kritiek onterecht, is de boodschap van Galjaard. “Het ging helemaal niet slecht. Het is wel aardig dat ik dat nog een keer kan zeggen. De verwijten waren dat we te weinig zouden vernieuwen, maar dat was aantoonbaar onjuist. De cijfers werden minder, maar dat was niet alleen zo voor RTL 4.”

De cijfers zijn overal minder, zegt hij. “Als je kijkt naar de cijfers van het Journaal en Spoorloos, dan is dat ook veel minder geworden. RTL had natuurlijk wel een extra probleem in de wat jongere doelgroep, omdat wij daar goed in waren. Juist die jongeren kijken veel minder live televisie. Mijn kinderen kijken überhaupt geen televisie meer.”

Is RTL inhoudelijk ook niet een beetje afgegleden? “Daar zit een gedeelte waarheid in. Een aardig voorbeeld is hulptelevisie. We hielpen mensen met pesten en schulden. Daar werd eerst vol lof over gepraat, kregen we de Machiavelliprijs voor, en nog geen twee jaar later was het echt verschrikkelijk als je hulptelevisie maakte.”

Ook dat was volgens Galjaard vooral RTL-bashen. “Ik vond het heel selectief, want zowel de NPO als SBS maakten dat type programma’s ook in grote mate, omdat het gewoon aansloeg, omdat het scoorde. Eerlijk is eerlijk. Daar was dus behoefte aan.”

Die behoefte veranderde, aldus Galjaard. “Dat had misschien ook te maken met dat de crisis minder werd en de kijker minder behoefte had aan gezeur. Misschien hebben we dat te lang doorgetrokken. Dat sluit ik niet uit.”

Talpa

En gaat hij in 2019 aan de slag voor John de Mol? “Het gaat heel goed met hem. Hij heeft net vakantie gehad. Ik ga ook op vakantie. Als ik terugkom van vakantie, dat heb ik met hem afgesproken, dan ga ik met hem zitten. Dat zal in september of oktober zijn. Ik heb geen enkele haast, want ik heb ten eerste een concurrentiebeding van een jaar. Ik heb heel wat tijd om met hem te praten.”

Ik zal nooit de baas van SBS worden zoals ik de baas van RTL was. We zullen het er dus over moeten hebben. Als je echt de baas wil worden van Talpa Network, dan moet je daar 24 uur per dag mee bezig zijn. Dat ga ik niet meer doen, no way.”

Eva Jinek zou het een goed idee vinden: “Je bent te jong om alleen maar een beetje te draaien en een beetje aan je disq te hangen.”

Lees ook: Eva Jinek plaagt ‘fitboy’ Erland Galjaard (20 juli)

Foto: RTL
37 Reacties op “Erland Galjaard blijft Angela de Jong negeren”


 1. :)

  Groot gelijk. Als er iemand is die je niet serieus moet nemen dan is het dat vetkwabje wel.

 2. Ikke

  @:) het vetkwabje was Erland in fitnessvideo

 3. Tjep

  Ik herken mijzelf niet in het beeld arrogantie…

  No shit sherlock

 4. Laurens

  Kortom, ik vermoed dat hij programmadirecteur wordt.
  Dat hij iets bij Talpa gaat doen wordt nu wel heel duidelijk.

 5. Mark2

  Bleek weer snel hoe ongelooflijk aroogajt en zelfingenomen deze enge man is!

 6. Keyboard Warrior

  Erland is niet arrogant en zijn vrouw ook niet. Hajahahahahahahahahahahahahahahahaha
  Hij heeft wel humor die vetkwab.

 7. Erland

  uhhhh bekende hij nu dat hij eigenlijk nooit werkte…en min of meer altijd thuis was..?
  en dat hij niet ontslagen is maar zelf opstapte… hahahahah we weten bij RTL wel beter.

  die 2 te oude mannen achter die dj tafel , leek de TV Kantine wel.

 8. LD

  Eva vroeg hem ook naar zijn beschermende hand boven Humberto Tan, waarna Erland als een ware politicus een waar woordenbombardement losliet over van alles en nogwat…. uiteindelijk ging Jinek toen over naar de volgende vraag.

  Grappig om te zien dat de hele tijd het hoofd van Tan in beeld was en Erland met geen woord over hem repte.

 9. ArnieAlberts

  Ik word echt kotsmisselijk van die hele “nee ik ga niks doen bij Talpa” mentaliteit. Doe dat dan ook niet, drol! Je hebt gefaald! Ga weg daar, je hebt er niks te zoeken!

  Als ome John hem daar op die troon zet, is John meteen ALLE kijkersgoodwill kwijt. Feit. En ik zou het niet meer dan terecht vinden. Galjaard is een galbak, een glijerik. Die verdient geen hoge positie meer. Want dan neemt ie Wendy mee. Gadverdamme.

 10. Koen

  Erland vindt dat Erland niets, maar dan ook niets zelf verkeerd heeft gedaan.

 11. anonymous

  Dat stukje samen met Ronald Molendijk, als dj, was hilarisch.
  Twee oude mannen die niet oud willen worden, hebben ze nou zelf niet
  in de gaten dat ze gigantisch voor schut staan?

 12. Ron

  @Koen: dat is een redelijk beknopt verslag van het hele gesprek ja….
  Wat.Een.Aanfluiting dat interview.

 13. joost

  Terecht dat hij niet reageert naar dat onbelangrijke opstel schrijfstertje van het AD, mevr. de Jong.

  Die heeft haar bekendheid te danken aan haar eeuwige ge o.h. over RTL, Galjaard en Humberto Tan. Op gegeven moment heb ik gedacht: “we weten het nou wel Angela”!

  Galjaard heeft 20 jaar in Nederland prima TV vakwerk gedaan.
  Echter we zijn in dit land altijd heel sterk om iemands verdiensten te vergeten en vervolgens als een “strontkar over hem/haar heen te rijden.”

  Van mij mag die de Jong eens en toontje lager zingen.

 14. arie

  Terecht, ik vind die de Jong een eng onbetrouwbaar mens.

 15. Peter

  Erland begint 1 januari bij Talpa. Karin de Groot zou per 1 juli weggaan, maar is gevraagd om nog half jaar aan te blijven, zodat er geen gat zou ontstaan en dat gaat ook gebeuren.

 16. SOLANGE

  Hij maakt Bagger TV met Verwendy en geeft Angela de Jong de schudfaaldl lekker makkelijk de man heeft gef aald …..wees een kerel kom er voor uit

 17. Herrie

  Ik vind Angela geweldig…. ze legt de vinger op de zere plek.

 18. Joop55

  Draaide ook om alles heen, was allang bewezen dat RTL Late Niger het slechter dan ooit deed, ook omtrent de vraag over “steeds dezelfde vragen” werd matig tot niet beantwoord. Jammer, en ja tuurlijk gaat hij naar boezemvriend John de Mol.

 19. Stionne Dax

  RTL Late Nigger?

 20. Ron

  Terug naar het main onderwerp van dit item. Dat Erland de kritiek van Angela blijft negeren bewijst nog maar meer het gelijk van haar…niet slim van Galjaard.

 21. Wim

  Hoe zo niet arrogant?
  Is het dan niet arrogant om te verklaren niet te reageren op Angela de jong (omdat je vindt dat je ver boven haar verheven staat)?
  Ik heb het interview gezien maar hij probeert recht te praten wat krom is en vooral heel charmant over te komen.
  Maar helaas, hij kan niets.

 22. Anna

  Aflevering is niet terug te kijken.

 23. Lodewijk

  Wat een vresekijke arrogante lul is die Galjaard. Zou mijn fietsband nog niet mogen oppompen die stumper. En pleur lekker naar die andere arrogante lul weten we zeker dat die ellendig teringzooi uit het Gooi en Amsterdam gaat mislukken.

 24. Whitedog

  De Jong had idd een hetze tegen Late Night. Maar niet alles was onterecht, want de kijkcijfers liepen terug. Vanaf dat Luuk wegging en er duidelijk geen klik was tussen Humberto en Marieke, begon het verval; steeds vaker dezefde onderwerpen, kritiekloos, veel mensen uit eigen huis (RTL) aan tafel, overdreven neplachen en swingen, zoals Beatrix zou zeggen: “Het werd een toneelstukje”.

  Maar late Night was niet het enige, de hulp TV, waar ze het over hadden, heeft het zwaar te vwerduren gehad in de pers omdat men afschuwlijk met de kandidaten om was gegaan. helaas heeft Jinek het daar totaal niet over gehad.

  En dan die eeuwige varianten op reeds bestaande programma’s onder het mom van Help, mijn….. bla bla huil huil, Dubbetje op zijn bla bla huil huil, Ik ben dik huil huil, 15e seizoen ik Hou van Holland met hetzelfde concept als de allereerste aflevering, wéér iets met BN-ers en ga zo maar door.

  Het enige voordeel is dat hij straks bij SBS niet de baas wordt, maar dat john de Mol dat zal zijn en die zal dat soort verval hopelijk niet toelaten.

 25. Remi

  Het zelfvoldane gebrabbel van Erland was weerzinwekkend.

  ‘Ik ga na de vakantie met John zitten’ … dat soort teksten.

  Lekker ontspannen achteroverleunend met die Ibizabruine zon-kop.
  Want tja … Ibiza … daar klontert dit soort volk samen,
  de snel-geld paupers.

  Hij had uiteraard iets te verkopen … één of ander fitnessapparaat.
  Wendy (‘waar is mijn neus-tussenschot’) is het gezicht van die onzin.

  We zagen VI voorbijkomen in het ‘hoogtepunten’overzicht.
  Jinek zag dat niet (!) en vroeg er niets over.

  Misschien te pijnlijk voor haar hoofdgast.

 26. Annoniemus

  Tis nooit leuk om je ongelijk toe te moeten geven .#queenangela

 27. RoccoS

  Het is mij werkelijk een raadsel waarom John de Mol dat hele gefaalde RTL-circus met dezelfde uitgekotste clowns bij SBS gaat voortzetten.

 28. Uit het Vak

  erland : “De kritiek die zij heeft over arrogantie, daar herken ik mezelf helemaal niet in. ”
  whahahahaa een geweldige grap !

 29. Fons

  Late Night werd steeds minder omdat Humberto veel te soft werd, inhoudelijk slechte vragen stelde en veel minder kritisch was dan in de eerste jaren.
  Daar had Galjaard moeten ingrijpen en dat is niet gebeurd.
  Los van de overkill aan RTL tafelgasten,
  De laatste 6 maanden geen actualiteit gasten waardoor Jinek die eel de actualiteit behandelde, veel kijkers van Late Night weg haalde.
  Triest voor Tan maar hij (en zijn redactie) zijn daarvoor verantverantwoordelijk, ook Galjaard.
  .

 30. Claire

  Wat is Erland Galjaard eigenlijk een lelijk mens van binnen en van buiten. Zijn opgeblazen ego is echt lachwekkend voor een vent van zijn leeftijd.

  Kan eng magere Wendy haar vent niet tot de orde roepen en hem zeggen dat hij niet zo kleinzielig en onprofessioneel moet doen? Zal niet gebeuren want het ego van eng magere Wendy is nog een stukje groter dan dat van haar l*llige vent.

  Gezellige boel zal het zijn die twee opgeblazen ego’s in een ruimte brrrrrr

 31. tim

  Daar zijn ze weer en nu in 1 bericht. Zonder Erland en Angela zou MC een stuk minder zijn.

 32. Lies

  Wat een arrogante kwal. Hij zegt ook niks zinnigs. Sterker nog hij heeft totaal geen affiniteit met die zogenaamde hulp programma’s, lees uitgebuite deelnemers, die wel degelijk psychische ondersteuning zouden kunnen gebruiken?
  Mijn man is een hopeloze klusser, kan de hypotheek niet meer betalen, ons eigen bedrijf failliet, we gaan tenonder, dat type mensen, daar heeft deze man schijt aan.
  Laat ik hier nou een hele lekkere strakke vent op de bank hebben zitten.
  Maar ik zou me kapot schamen als hij ineens DJ zou worden. Of selfies op Insta zou posten terwijl hij iron aan het pumpen is.
  Daar zou ik spontaan zo op afknappen…..

 33. Rubicon

  Galjaar heeft gelijk met vergelijking incestueuze NPO

 34. Kathie jansen

  Nou .hij is nog trots ook .en wat is hij veel in de aandacht de laatste tijd .ik vind hem wel arogant

 35. chris

  Galjaar en Angela interesseren mij absoluut geen bal.

 36. Izaak

  Het gedrag van Galjaard verbaast me niets. Immers, het is een jew en die denken veelal dat ze Jezus zijn

 37. K

  Erland Galbakjaard moet gewoon achter zijn draaitafeltje blijven …en op plein feestjes de centen maar binnen harken.Zelfs als hij fluistert komst er nog niks zinnigs uit..Galbak

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.