Défano Holwijn lacht televisie uit; wil wel talkshow

YouTuber Défano Holwijn, die ook een tijdje de verslaggever van Humberto Tan was in RTL Late Night, maakt het ‘ouderwetse’ medium televisie vandaag met de grond gelijk in de Volkskrant. Aan het eind van zijn tirade laat hij weten wel graag een talkshow te willen op tv. Dat is te lezen in de kiosk. Holwijn vindt dat de tv neerbuigend doet over YouTubers. “Je ziet het nog steeds, mensen die zeggen: o ja, jij maakt filmpjes op YouTube, wat schattig“, aldus de man die zichzelf erg grappig vindt.

Hij voelt zich veel te goed voor televisie. “Ze doen het allemaal, al die omroepen. Ze denken dat zij op het hoofdveld spelen en dat ze mij kunnen vragen om bij hun team mee te doen. Dat ik ze nodig heb en dankbaar moet zijn. De werkelijkheid is eerder omgekeerd.

De meeste youtubers zitten helemaal niet te wachten op de televisie, vervolgt Holwijn. “Ik ben wel met ze in gesprek geweest. Met welke omroepen? Ik weet het niet meer, man. Welke niet, het waren er zo veel.

Holwijn lacht om al die voorstellen van tv-zenders. “Ik heb mijn eigen platform, daar kan ik het precies doen zoals ik het wil.

Tv-zenders zullen wel in hun broek schijten, lacht Holwijn. “Ze zien het shiften, van de televisie naar internet. Ik zou ook bang zijn als ik dat zag gebeuren.

Televisie is zó verleden tijd, zegt hij. “Bij de televisie kunnen ze hun oude ideeën niet loslaten, ze begrijpen niet hoe snel het allemaal verandert.

Bij de televisie staan allemaal opaatjes en omaatjes aan het roer, giert de YouTube. “Ik ben met ze in gesprek en zij blijven zeggen: ja, maar onze directeur, een man van 70 jaar, zegt dat we het zo en zo horen te doen.

Het YouTube-kanaal van Holwijn heeft 278.000 abonnees. Wat is zijn droom? “Tv-presentator worden, dat blijft mijn einddoel“, zegt hij. “Ik wil een eigen talkshow.

Hij mag ook op YouTube worden uitgezonden, dat is zeker geen straf. Maar voor een talkshow hebben ze, op dit moment, bij de tv nog steeds de hoogste budgetten.

Het Volkskrant-interview met deze Défano Holwijn (25) kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen