RTLLN-talent Défano Holwijn: ‘Ik ben grappig’

Défano Holwijn, de nieuwe reporter van RTL Late Night, is een grappige jongen. Dat zegt hij zelf in een vraaggesprek met het AD. Holwijn, die door Marieke Elsinga naar voren is geschoven voor de Televizier Talent Award van volgend jaar, denkt dat zijn YouTube-filmpjes in trek zijn vanwege zijn humor. “Omdat ik een grappige jongen ben. Mensen vinden mij echt geinig. Daar ligt denk ik de kracht; in de combinatie van het programma én mij. Ik hoor terug dat niemand anders dit soort filmpjes moet maken.

Hij doelt op zijn Wat weet jij?!-filmpjes, waar hij in december 2015 mee begon. Het is een quizprogramma, waarin hij domme jongeren voor schut zet. “Toen ik merkte dat mensen dat leuk vonden, ben ik ermee blijven doorgaan.”

Het gaat goed met zijn carrière. “Sinds kort ben ik ook reporter in RTL Late Night en vanaf vandaag bekijk je mijn filmpjes op AD.nl.’

In april won Holwijn de AD Aanmoedigingsprijs ter waarde van 10.000 euro. “Dat zit helemaal in ‘Wat weet jij?!’. In de producties die we in het buitenland maken en we hebben een gave bus gekocht waarmee we door het land rijden.

De nieuwste aflevering van Wat Weet Jij kunt u onderstaand bekijken:

Foto: RTL Late Night

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen