Wilfred moest zich door VI Oranje heen worstelen

Geplaatst op Tue 17 Jul 2018 om 13:15

Wilfred Genee vindt dat hij met VI Oranje Blijft Thuis niet echt de ervaring van een echte latenighttalkshow heeft beleefd. Dat zegt hij op het YouTube-kanaal van Voetbal Inside. VI Oranje Blijft Thuis was vijf weken lang te zien tijdens het WK Voetbal, maar zijn vaste VI-collega’s Johan Derksen en René van der Gijp waren er maar twee of drie keer per week. Op de andere dagen was het even zoeken. “Voor mijn gevoel heb ik vijf weken in de Twilight Zone gezeten“, aldus de presentator.

Genee vond de niet-VI-dagen vrij lastig. “Ik maakte geen talkshow, want ik moest over voetbal praten, want het heette VI Oranje Blijft Thuis. Voetbal werd er met de haren bijgetrokken, maar je moest proberen om zo nu en dan ook andere onderwerpen aan te snijden, terwijl al het publiek in de zaal platte voetbalgrappen wilde horen.”

Het was een schizofreen programma. “Die afleveringen met Johan, René en Jan Boskamp waren appeltje-eitje; dat uurtje maken wij zo vol. Maar die andere uitzendingen… Jij zegt: ‘Je hebt een talkshow mogen maken’, maar dat gevoel heb ik zelf niet gehad als ik heel eerlijk ben. Ik heb het gevoel gehad dat ik moest proberen de zaak overeind te houden. Laat ik het zo zeggen: het viel me alleszins mee. Ik had het slechter kunnen doen, ik had het hier en daar beter kunnen doen, maar over het algemeen heb ik het redelijk overeind kunnen houden.

Nu gaat hij bij SBS het programma Veronica Inside presenteren. “Toevallig vroeg iemand gisteren nog aan mij: ‘Waarom ga jij eigenlijk niet RTL Late Night doen?’ Ik zei: ‘Dat heeft te maken met het feit dat hier een aantal mensen rondliepen die daar niet zo ontzettend enthousiast over waren.’ En ik vrees dat diezelfde mensen straks bij SBS gaan werken, zei ik nog, ha ha ha.”

Hij wijst op de mogelijke komst van Erland Galjaard naar SBS. Hij heeft een bloedhekel aan Genee en hield hem klein bij RTL. “Ik heb het idee dat ik met John de Mol afspraken heb gemaakt, dus ik geloof niet dat daar hetzelfde gaat gebeuren.”

Foto: RTL
28 Reacties op “Wilfred moest zich door VI Oranje heen worstelen”


 1. Deadly Viper

  Het was ook gewoon slecht.

 2. Raaf

  Genoten van Herman Brusselmans
  De uitzendingen zonder Gijpie, Hermie en Johan waren ellendig.

 3. ome H

  Deed het redelijk maar niet meer dan dat

 4. Curryworst

  Als je het idee hebt dat je afspraken met John de Mol gemaakt hebt dan heb je een probleem.
  Afspraken worden in die slangenkuil alleen nagekomen als alles juridisch goed dichtgetimmerd vastgelegd is in ondertekende contracten.

 5. Joop55

  Wilfred was by far een van weinig volwassene aan die tafel, zelfs Derksen heeft zich in de nadagen van zijn meest kinderachtige kant laten zien. Een beetje boos worden omdat Gijp en Genee lachte om een band wat ook gewoon niet om aan te horen was.

 6. Peter

  Dat die uitgerangeerde Galjaard op.het Rietlandpark binnen komt is natuurlijk een gotspe.

 7. chris

  Afspraken over salaris en misschien ontslaguitkering als het mis gaat.

 8. Waarheid is hard

  Dien zien we nooit meer terug!!!

 9. Remi

  ‘Wilfred moest zich door VI Oranje heen worstelen’.
  Ik kan me er iets bij voorstellen … het ‘concept’ was ietwat onduidelijk ;)

  Maakt niet uit.
  Veel was er niet te beleven de afgelopen 5 weken, op televisie.
  VI Oranje was een méér dan aangename verrassing.

  Herman Brusselmans.
  Gert Verhulst.

  Om maar eens wat namen te noemen.

  Vaker uitnodigen graag, die twee.
  Bij beide(n) kon je zien dat ze het plezant vonden om er te zijn.

  En eeh … Wilfred, volgende keer als Gert Verhulst aanschuift,
  graag niet meer die plichtmatige K3 jokes. Dat weten we nou wel.

  Die 2 Vlamingen kwamen terecht in een programma waarvan ze
  ongetwijfeld denken ‘Hadden wij in België ook maar zoiets’.

  Op het ‘puntje van m’n stoel’ televisie was het.
  Niets dan lof !!

 10. Mike

  Gert Verhulst zijn talkshow is leuk. En zeker vaker uitnodigen bij Veronica Inside.

 11. Mark

  Gewoon op dagen dat er belangrijke wedstrijden zijn, zoals de volgende EK of WK als Nl erbij is, dan met de VI heren en op andere dagen gewoon RTL Summer Night uitzenden met Beau, met een blokje WK Journaal erin, bijvoorbeeld vooraf opgenomen items met VI heren die kranten doornemen enzo.

 12. Marco55

  Verhulst, Brusselmans en Joling waren prima aan tafel. De rest was bijna tenenkrommend slecht.

 13. Eindbaas

  Deze zakkenwasser kan ook niks, helaas.

 14. Eindbaas

  Weet je wie ze op TV moeten halen?
  Hans van Breukelen. Dat wordt echt TOP tv. Met veel anekdotes over Gijp en Gullit Bast en de Koe. Echte verhalen over het sportleven. Man daar ga ik echt voor zitten.

 15. Rubicon

  Dramatisch programma. Ook de uitzendingen met Gijp en Derksen-door dat uurtje sloegen we ons zo heen-was idd de mentaliteit. Mannen hadden er geen zin in en konden niet de professionaliteit opbrengen er iets van te maken. En Genee heeft gelijk. Niet de ervaring van talk show gevoeld. Omdat ie dat instinct en talent mist. Perfecte presentator/aangever van VI met Derksen/Gijp maar daar zal het bij blijven. Hij heeft het geprobeerd met soort sport-zomergasten maar bleek zeperd door te weinig inlevingsvermogen in anderen. Alleen met zichzelf bezig. En de friday move luisteren 50.000 mensen naar en worden er niet meer. Bij Veronica zal hij nog aantal andere programma’s gaan doen maar gaat m niet worden. Hoeft ook niet. Gewoon lekker VI blijven doen en onderbroeken(lol) verkopen

 16. Wolter

  Hypocriet. En nu janken.

 17. Dean

  Wat een slechte cameraman bij dat interview hierboven. Onscherp, diafragma op automatisch (waardoor t lichter en donkerder wordt als Wilfred beweegt) en op t laatst klopt de kijkrichting niet. Zo te zien laat RTL dit soort filmpjes door stagiaires maken of mensen van de plaatselijke lokale vrijwilligersomroep.

 18. Erwin

  Genee heeft werkelijk alles te danken aan Johan Derksen. Maar bij Johan beginnen de jaren te tellen; de verhalen zijn verteld, de interesse in het voetbal verdwenen en hij moet nog eens vier jaar door. Mocht hij onverhoopt stoppen met roken dan hebben Gijp en Genee een enorm probleem.

 19. Henk

  Genee houdt zichzelf klein, hij schat zichzelf te hoog in.

 20. john en de mol

  au au het natrappen is begonnen genee is de eerste nau die twee anderen mislukkelingen nog zal niet lang duren

 21. john en de mol

  sorry nou

 22. ali

  ik vind de VI heel gezellig om naar te kijken, alleen ze moeten oppassen dat t kaarsje straks niet uitgaat, want soms hoor je Derksen anekdotes vertellen die hij 3 jaar geleden ook al vertelde.

 23. Bart

  @Remi Helemaal eens!
  @Deadly Viper Totale onzin wat je zegt. Je hebt gewoon een hekel aan Derksen en Genee. Dat kan en mag maar dat maakt je mening niet objectief en dus nutteloos om steeds te melden.

 24. DC

  Eigenlijk was dit het laatste jaar van Derksen. Als John de Mol niet langs was gekomen was het klaar met VI. Ik blijf de mannen van VI geweldig vinden maar ik geloof niet dat dit nog 4 jaar blijft bestaan ik zie Derksen dit misschien 1 of 2 jaar volhouden. Genee is een prima presentator een van de beste van Nederland ik gun het hem zijn succes.

 25. Annoniemus

  Haha door heen geworsteld , Wilfred is behalve een slechte zanger en cabaretier ook nog een slecht acteur, maar wel een zeer goede talkshow host die meer kan dan alleen een “voetbal programmaatje ” presenteren !

 26. anonymous

  En nu weten we dat Genee ook niet geschikt is voor een dagelijkse talkshow.
  Humberto deed het dan nog beter.

 27. Ernst

  Ik vond zijn aanpak wel apart. Niet iedere gast apart interviewen maar gewoon stekelige vragen stellen aan iedereen. Geen vast omlijnd plan maar lekker chaotisch. Natuurlijk kan het altijd beter maar ik vond zijn start best leuk.

 28. Hans

  Heb maar een klein stukje gezien en vond dat best goed. Misschien heeft hij zitten zweten, maar het resultaat was niet slecht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.