Waylon geflopt op Songfestival: AD legt uit waarom

Door de agressieve houding van Waylon ten opzichte van critici was deze editie van het Eurovisie Songfestival minder vrolijk dan voorgaande edities. De zanger blies hoog van de toren, maar zijn keuze voor het liedje Outlaw In ‘Em bleek zaterdagavond uiteindelijk toch de verkeerde te zijn geweest: Europa beoordeelde onze inzending met een achttiende plek. Oftewel: Waylon is geflopt op het Eurovisie Songfestival. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Het AD wijt het aan de zanger zelf.

Het AD, dat net als De Telegraaf werd geboycot door Waylon, kopt vandaag: ‘Waylon heeft mislukken missie aan zichzelf te wijten’. “Hij had voor de winst willen gaan, maar kwam daarbij geen moment in de buurt.”

Na afloop van de Songfestival-finale maakte Waylon winnares Netta belachelijk: “Een paar jaar geleden won een vrouw met een baard, nu een dame die een kip nadoet.

AD-reporter Stefan Raatgever: “Hij doet er beter aan naar zichzelf te kijken. Want dat de Nederlandse Songfestivalinzending als mislukt moet worden beschouwd, heeft die inzending aan zichzelf te wijten.

Waylon nam in aanloop naar het liedjesfestijn ‘de ene verkeerde beslissing na de andere’, zegt Raatgever. Om te beginnen koos hij uit de vijf liedjes die hij in DWDD liet horen ‘uitgerekend het minst toegankelijke lied’. Bovendien begrepen veel mensen zijn act met de agressief ogende dansers niet.

Volgens Raatgever moet de AVROTROS zijn rol in deze Songfestival-mislukking goed gaan evalueren. Waylon had te veel vrijheid, meent Raatgever. “Hij negeerde suggesties vanuit de selectiecommissie dat andere songs wellicht geschikter waren dan Outlaw In ‘Em.”

De Songfestival-deskundigen van de AVROTROS moeten meer invloed krijgen, meent hij. “De huidige opstelling is te laks om in de buurt te komen van de eindzege.”

Het AD-artikel ‘Waylon heeft mislukken missie aan zichzelf te wijten’ kunt u hier lezen.

Foto: William Rutten, Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen