Koos van Plateringen in zwart gat na Songfestival-week

Geplaatst op Mon 14 May 2018 om 10:00

Koos van Plateringen zit er even helemaal doorheen. Hij is in een zwart gat gevallen na zich een week te hebben ondergedompeld in het Songfestival-feest. Dat gaf hij zondagavond aan in Shownieuws. De hele Songfestival-ploeg (Waylon, zijn team en de verslaggevers) kwam zondag – na een week Lissabon – terug in Nederland. Voor Van Plateringen is het even flink wennen om nu gewoon weer in de polder te zijn, zonder Waylon. “Ik ben er natuurlijk ruim een week geweest“, legt hij uit.

Het was een intense tijd voor Van Plateringen. “Ik ben van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat alleen maar met het Songfestival bezig geweest. Dat was fantastisch, maar het is altijd wel weer een beetje wennen om terug te zijn in de echte wereld.”

Van Plateringen voelt zich een beetje verloren. “Dat geldt trouwens voor iedereen, hoor, natuurlijk ook helemaal voor Waylon, maar ook voor de mensen van de delegatie.”

Het is een natuurlijke reactie van het menselijk brein. “Hier leef je heel lang naartoe en dan ga je ineens in rap tempo naar de grote finale en dan: bam, is er een uitslag. En dan is er toch ineens een soort van zwart gat.”

Hoe voelt Van Plateringen zich nu? “Ik ben toch een beetje teleurgesteld in de achttiende plaats van Waylon. Ik had gehoopt op een hogere eindklassering.

Het is niet bekend of SBS 6 al emotionele hulpverlening heeft ingeschakeld.

Foto: SBS
19 Reacties op “Koos van Plateringen in zwart gat na Songfestival-week”


 1. Pipo

  Gewoon even naar de bar met een collega. Jelle Brandt Corstius heeft de laatste tijd niet veel te doen, bel hem Koos!

 2. Pino

  Wat een droeftoeter

 3. Annoniemus

  Kun je nagaan hoe het gesteld is met de geestelijk vermogens van dit instabiele mannetje , en hij mag nog op TV ook !!!!

 4. Greet

  Dat hebben meer mensen bij de tv Koos. Vooral sportverslaggevers.Wat dacht je daarvan? Zoek een terrasje op en bel je familie weer eens.

 5. Frl

  Hahahaha die laatste zin!!!

 6. Heuckenroth

  Die is natuurlijk tekeer gegaan als een beest. Als hij zo n delegatielid ziet dan is er geen houden aan. Elk land zal wel een lid hebben gehad dat bij Koos naar binnen is geweest. Zitten en op zijn rug liggen is natuurlijk uiterst pijnlijk. Wens hem veel sterkte toe.

 7. tiny

  Jonge Jonge Wat een aansteller !!!

 8. SOLANGE

  Zeker een aansteller de meest slechte interviewer ever

 9. 44

  Zwart gat, bruin gat…whatever…

 10. Schommelstoelwaanzin

  Dat gevoel hebben we allemaal wel eens, als iets voorbij is waar je heel erg naar toegeleefd hebt. Nu weer een jaar wachten Koos!

 11. Frans

  gelijk kun je zien dat het songfestival een homo feestje is , zag je ook bij boulevard

 12. StefanV

  @Frans: een “homofeestje” met 3 miljoen kijkers / marktaandeel van bijna 60 procent? Er wonen kennelijk meer homo’s in Nederland dan ik dacht…

 13. Mark

  Bah, MC, dat hoef ik toch niet te weten dat Koos weer in een zwart gat zit. Heeft hij zijn man zo erg gemist. Staat zeker al ruim een week droog. Hoewel, dat ESF is ook één grote gang-bang.

 14. Ruk

  De grootste likker, ergens kritiek op hebben is hem vreemd.
  Nee koosje is net een windmolen

 15. achtmet

  Hij maakt vast van elke ster een zon ,of niet Koosje ?

 16. Hans Donker

  Moet je maar niet in een circus gaan werken met wilde dieren zoals kippen. Get a lift loser!

 17. Dorus

  Koos ga even lekker een lang weekend naar het dierenpark Hilvarenbeek. Gewoon uitstappen en even rondlopen. Dan ben je weer helemaal tussen de gewone mensen.

 18. Actries van Houten

  Gelukkig is Koos nu weer in de ‘echte wereld’, in zijn geval het schrale klatergoud van SBS Shownieuws.

 19. Jordao

  Wat een verwende kwal die van Plateringen. Alsof er een menselijk drama zich heeft voorgedaan. Nooit geweest zeker in rampgebieden……tjsssss.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.