RTL Nieuws-ster stopt met tweets over Thierry Baudet

Daphne Lammers, een van de anchors van het RTL Nieuws, heeft besloten om niet meer haar mening te ventileren over politieke types als Thierry Baudet. Dat laat ze weten in de Avrobode. Lammers heeft geleerd van de reacties die ze kreeg op een tweet over Baudet. “Ik heb weleens een venijnig grapje getwitterd over Thierry Baudet, toen hij met een legervest aan in de Tweede Kamer stond. Maar toen gingen andere media ermee aan de haal en lag het gelijk onder een vergrootglas.

De nieuwslezer heeft er spijt van. “Dat moet ik dus niet doen. Ik wil ook helemaal geen opiniemaker zijn. Ik heb een zeer uitgesproken mening en dat is voor mezelf al vermoeiend genoeg.

Als anderen daar ook nog iets over vinden en ik constant met hen in discussie moet, zoals ik op mijn werk doe… Ik zou me steeds overal boos over maken en daar word ik geen leuker mens van“, vervolgt ze.

Hoe zien haar tweets er nu uit? “Mijn eigen tweets hebben over het algemeen verdacht weinig inhoud, haha. Maar dat heeft een reden: de mensen hoeven niet te weten wat ik vind. Ik wil niet dat we in de uitzending het nieuws op een bepaalde manier brengen en kijkers van mij weten: zij denkt daar privé heel anders over. Ik moet objectief blijven.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen