Arie Boomsma blijkt ijdeltuit in ontkenning

Geplaatst op Sun 13 May 2018 om 9:15

Arie Boomsma staat dit weekend met een groot interview in het Volkskrant Magazine. De meeste mensen kennen hem als de betweterige weldoener uit ‘maatschappelijk relevante’ programma’s op televisie. En betweters zijn niet geliefd, dat zie je ook aan zijn Boulevard-collega Ronald Molendijk. De Volkskrant laat hem niet wegkomen met zijn gebruikelijke zalvende praatjes en prikt dwars door zijn façade heen. De journaliste van dienst zet hem neer als rare kwibus en ijdeltuit in ontkenning.

Sterjournaliste Nathalie Huigsloot begint het interview met de onthulling van Boomsma’s vrouw Romy dat hij áltijd een squat doet als hij moet bukken, ook als hij iets heeft laten vallen, zijn dochter van de grond oppakt of haar speelgoed.

Boomsma bevestigt dat en geeft aan dat hij soms zelfs bankdrukt met zijn 2-jarige dochtertje. Huigsloot: “Ben je niet bang dat je dochter later bij de therapeut op de divan klaagt: mijn vader zag mij vooral als een gewichtje?

‘Ik proef zoete aardappel’

Verder las Huigsloot in zijn boek ook dat Boomsma elke dag doucht met ijskoud water en dan probeert normaal te blijven ademen. “Korte adem-stoten, hoog in mijn keel. Een beetje paniekerig“, legt hij uit in het boek. Huigsloot: “Ik denk dan: wat doe je jezelf aan?

Boomsma blijkt er bovendien een merkwaardige manier van eten op na te houden. In zijn hoofdstuk over aandachtstraining adviseert hij om je handelingen hardop te benoemen. Huigsloot: “Dus: ik pak mijn mes en vork, neem een hap. Ik proef zoete aardappel, slik de hap door. Zo kom je in het nu. Doe je dat zelf ook echt?

Boomsma: “Als je ze het zo allemaal achterelkaar opnoemt, klinkt het wel gek. Maar die oefening kan je veel opleveren.

‘Sucker voor supplementen’

Op televisie beweert Boomsma altijd bij hoog en bij laag dat mensen helemaal geen vitaminesupplementen nodig hebben – hij beweerde ooit dat hij zelf alleen eitwitshakes neemt en dan alléén op heftige trainingsdagen -, maar zijn vrouw Romy heeft aan de Volkskrant verklapt dat de presentator ‘een sucker voor supplementen’ is.

Zelfs speciale zwangerschapsvitaminen die Romy had besteld gingen er bij hem in. “Ik zag een hele pot met van die zakjes met zes of zeven verschillende pillen erin. Dat zag er vrolijk uit“, geeft hij toe.

Tijdens het interview drinkt Boomsma een drankje met vitamine C, D, B1, B2, B6 en creatine, is te lezen in de krant.

‘Aparte theorie’

Vervolgens gaat het over uiterlijk en beweert Boomsma nonchalant dat hij niet sport om er jong uit te blijven zien. “Ik vind rimpels of grijs haar prima. Ik heb ook nog nooit mijn haar geverfd of zo.

Huigsloot kaatst terug: “Alleen maar even een haartransplantatie genomen.

Boomsma: “Ja, ja dat wel, maar dat vind ik iets anders. Toen mijn kruin kaal werd, vond ik het vervelend dat er iets weg was. Bij rimpels is het je huid die ouder wordt. Ook bij grijs haar is het hetzelfde haar, dat er nog zit. Maar iets dat weggaat, daar zit ik niet op te wachten.

Huigsloot: “Aparte theorie.

‘Totáál ijdel’

Als zijn vrouw Romy wordt gevraagd of die haartransplantatie niet gewoon een beetje met ijdelheid te maken heeft, zegt ze: “Een beetje? Alles! Arie is totáál ijdel.

Boomsma: “Ja, daar ben ik nu inderdaad wel over uit, het is moeilijk anders te motiveren dan door ijdelheid.

Huigsloot: “Toch lijkt het alsof je er moeite mee hebt om toe te geven dat je ijdel bent. Schaam je je daarvoor?

Boomsma: “Nee, ik heb er alleen een andere theorie over. Ik denk dat het mij meer om erkenning gaat voor wie ik ben, dan puur om mijn uiterlijk.

Verder legt Huigsloot hem ook nog voor dat ‘je zou kunnen denken dat het vrij oppervlakkig is zoveel met jezelf bezig te zijn’ en neemt ze Boomsma’s boekpassage op de hak waarin hij uitlegt hoe je op vakantie fit kunt blijven met seks.

Huigsloot: “Ligt dat zo bij je op de loer? Denk je zelfs tijdens seks: als ik nu mijn billen aanspan, train ik ze gelijk even?

Het geestige interview van Nathalie Huigsloot met Arie Boomsma kunt u dit weekend lezen in Volkskrant Magazine, ook via Blendle.

Foto: SBS, Reinier Bergsma
29 Reacties op “Arie Boomsma blijkt ijdeltuit in ontkenning”


 1. Ookdatnog

  TRIEST MANNETJE…BEETJE BESCHADIGD IN HET HOOFD ..MAAR JA
  JEZUS ZAL OVER HEM WAKEN …😇

 2. GEER

  Weg met die halve zool

 3. *Jort

  Hij mag zn handjes dichtknijpen met zo’n vrouw..

 4. Job

  Wat een kneus…

 5. Zalmneusje

  Enge Arie heeft iets te verbergen. Vamdaar die focus op uiterlijkheden. Zal me niks verbazen als er binnenkort een beerput over hem opengaat. Typisch zo’n figuur die het in detectives altijd gedaan heeft.

 6. Goedver

  Nee die journaliste trekt volle zalen.

 7. Dr phil

  Het is een vies peuk

 8. Annoniemus

  Arie heeft dringend hulp nodig van professionals en snel ook !!

 9. Freek

  Soms is het nog erger dan je denkt.

 10. Leny

  Zo’n zelfingenomen mannetje,wat een engerd.

 11. Karen

  Hij was de eerste mannelijke programma aankondiger van de tv. Begonnen als model. Alle modellen zijn overdreven gefixeerd op hun uiterlijk.

 12. Jeffrey

  Hij neemt het hoogstwaarschijnlijk op voor Job, omdat hijzelf ook wel wat op zijn kerfstok heeft. Dat zal niemand verbazen denk ik, want waarom heb je anders altijd zo’n zin om er bij te zijn, wanneer jongetjes uit de kast komen. Daar kickt hij gewoon op, dus dat verklaard veel.

 13. Finas

  Die Huigsloot is zelf ook niet helemaal lekker. Alsof dat kind psychische problemen krijgt van een vader die haar als halter gebruikt. Een vader bij ons in de straat deed dat ook en de kinderen stonden in de rij, ook ik. Is gewoon een speleltje, de aansteller is Huigsloot in dit geval.
  Bovendien weet ze weinig van mannen. Ze vindt het apart dat iemand geen moeite heeft met grijze haren en rimpels, maar wel met kaal worden. Dat is niet bepaald apart als heel veel mannen op de wereld die exact hetzelfde hebben? Ik ook trouwens. Ik ben 38 en krijg rimpels en grijs haar. Boeit me niks, maar ik dank God op mijn knieën dat ik niet kaal word. En dan noemt ze het ook nog een theorie? Blijkbaar weet ze niet wat dat woord inhoudt.
  Dan haar open deur over ijdelheid. Natúúrlijk is het ijderheid. Maar in dit geval is Arie degene die niet helemaal lekker is. Wat hij hier uitkraamt is wél een “aparte theorie”. Totaal van de wereld.
  Tja, en dat je fit blijft van seks weten we allemaal.

 14. Japie

  Oh Heer, verlos ons van die kwal!

 15. `Flits Bom

  Hij heeft een van zijn vrienden lopen kluiven en voelt zich nu verkracht.

 16. W

  Ik vind het wel een komisch interview. Laat hem lekker. Niemand heeft toch last van zijn gedrag. Maar iedereen hier moet het weer afkraken.

 17. SOLANGE

  Hij isnog heilger dan de paus en liegen kan hij ook flink,,,, bah

 18. Jaap Klapheer

  Na dit artikel denk ik eerder over iemand anders dat het een halve zool is. Rara wie zou dat zijn?

 19. pip

  Kan hij niet met Gordon gaan samenwerken bijna het zelfde soort.

 20. anoniem

  Ojee, wat ben ik blij dat ik geen bn-er ben.. Wat een gezeur om niets! :-)

 21. Elvis

  De redding komt Arie….

 22. Chantal

  Is Arie al uit de kast?

 23. Joop55

  Arie luist wel een lekkere Kanarie vanavond… Gwehehehe…

 24. Graaf Duckula

  Hij is wel fit. Zouden meer mensen moeten doen. Levert een hoop levensenergie op!

 25. Henk

  Broeder Arie moet het smalle pad bewandelen. Niet het brede pad of het verkeerde pad, of beide want dan kom je in een ongemakkelijke spagaat.

 26. echtwaar

  Als je nou nog niet weet dat Arie Boomsma een enorme ijdeltuit is dan zit je op de verkeerde planeet!

 27. Loes

  Vooringenomen bagger lees ik..van Huigsloot dan. Wat is hier de nieuwswaarde van?

  Truttig verhaal, ze lijkt het geroddel op de schoolplein nog niet ontgroeid. Trumpiaans gezeik..

 28. BRAAK

  Boomsma met de B van bah!!!

 29. Test

  Matig

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.