Arie Boomsma blijkt ijdeltuit in ontkenning

Arie Boomsma staat dit weekend met een groot interview in het Volkskrant Magazine. De meeste mensen kennen hem als de betweterige weldoener uit ‘maatschappelijk relevante’ programma’s op televisie. En betweters zijn niet geliefd, dat zie je ook aan zijn Boulevard-collega Ronald Molendijk. De Volkskrant laat hem niet wegkomen met zijn gebruikelijke zalvende praatjes en prikt dwars door zijn façade heen. De journaliste van dienst zet hem neer als rare kwibus en ijdeltuit in ontkenning.

Sterjournaliste Nathalie Huigsloot begint het interview met de onthulling van Boomsma’s vrouw Romy dat hij áltijd een squat doet als hij moet bukken, ook als hij iets heeft laten vallen, zijn dochter van de grond oppakt of haar speelgoed.

Boomsma bevestigt dat en geeft aan dat hij soms zelfs bankdrukt met zijn 2-jarige dochtertje. Huigsloot: “Ben je niet bang dat je dochter later bij de therapeut op de divan klaagt: mijn vader zag mij vooral als een gewichtje?

‘Ik proef zoete aardappel’

Verder las Huigsloot in zijn boek ook dat Boomsma elke dag doucht met ijskoud water en dan probeert normaal te blijven ademen. “Korte adem-stoten, hoog in mijn keel. Een beetje paniekerig“, legt hij uit in het boek. Huigsloot: “Ik denk dan: wat doe je jezelf aan?

Boomsma blijkt er bovendien een merkwaardige manier van eten op na te houden. In zijn hoofdstuk over aandachtstraining adviseert hij om je handelingen hardop te benoemen. Huigsloot: “Dus: ik pak mijn mes en vork, neem een hap. Ik proef zoete aardappel, slik de hap door. Zo kom je in het nu. Doe je dat zelf ook echt?

Boomsma: “Als je ze het zo allemaal achterelkaar opnoemt, klinkt het wel gek. Maar die oefening kan je veel opleveren.

‘Sucker voor supplementen’

Op televisie beweert Boomsma altijd bij hoog en bij laag dat mensen helemaal geen vitaminesupplementen nodig hebben – hij beweerde ooit dat hij zelf alleen eitwitshakes neemt en dan alléén op heftige trainingsdagen -, maar zijn vrouw Romy heeft aan de Volkskrant verklapt dat de presentator ‘een sucker voor supplementen’ is.

Zelfs speciale zwangerschapsvitaminen die Romy had besteld gingen er bij hem in. “Ik zag een hele pot met van die zakjes met zes of zeven verschillende pillen erin. Dat zag er vrolijk uit“, geeft hij toe.

Tijdens het interview drinkt Boomsma een drankje met vitamine C, D, B1, B2, B6 en creatine, is te lezen in de krant.

‘Aparte theorie’

Vervolgens gaat het over uiterlijk en beweert Boomsma nonchalant dat hij niet sport om er jong uit te blijven zien. “Ik vind rimpels of grijs haar prima. Ik heb ook nog nooit mijn haar geverfd of zo.

Huigsloot kaatst terug: “Alleen maar even een haartransplantatie genomen.

Boomsma: “Ja, ja dat wel, maar dat vind ik iets anders. Toen mijn kruin kaal werd, vond ik het vervelend dat er iets weg was. Bij rimpels is het je huid die ouder wordt. Ook bij grijs haar is het hetzelfde haar, dat er nog zit. Maar iets dat weggaat, daar zit ik niet op te wachten.

Huigsloot: “Aparte theorie.

‘Totáál ijdel’

Als zijn vrouw Romy wordt gevraagd of die haartransplantatie niet gewoon een beetje met ijdelheid te maken heeft, zegt ze: “Een beetje? Alles! Arie is totáál ijdel.

Boomsma: “Ja, daar ben ik nu inderdaad wel over uit, het is moeilijk anders te motiveren dan door ijdelheid.

Huigsloot: “Toch lijkt het alsof je er moeite mee hebt om toe te geven dat je ijdel bent. Schaam je je daarvoor?

Boomsma: “Nee, ik heb er alleen een andere theorie over. Ik denk dat het mij meer om erkenning gaat voor wie ik ben, dan puur om mijn uiterlijk.

Verder legt Huigsloot hem ook nog voor dat ‘je zou kunnen denken dat het vrij oppervlakkig is zoveel met jezelf bezig te zijn’ en neemt ze Boomsma’s boekpassage op de hak waarin hij uitlegt hoe je op vakantie fit kunt blijven met seks.

Huigsloot: “Ligt dat zo bij je op de loer? Denk je zelfs tijdens seks: als ik nu mijn billen aanspan, train ik ze gelijk even?

Het geestige interview van Nathalie Huigsloot met Arie Boomsma kunt u dit weekend lezen in Volkskrant Magazine, ook via Blendle.

Foto: SBS, Reinier Bergsma

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen