RTL 7 wil Europa League behouden, ondanks VI-exit

RTL 7 blijft bieden op de tv-rechten van de Europa League, ook nu de mannen van Voetbal Inside er straks niet meer zijn om ze te analyseren. Dat laat een woordvoerder van de zender weten in het AD. De mannen van Voetbal Inside stappen na de zomer over naar Veronica, dat nu nog het thuis is van de Champions League. En RTL 7 blijft graag het thuis van de Europa League. “We zijn nog in onderhandeling en hopen de rechten voor de komende jaren veilig te stellen“, aldus de zender.

Onderhandelingen over de uitzendrechten van voetbal gaan steeds moeizamer vanwege de teruglopende advertentie-inkomsten van tv-zenders.

Toch blijft RTL zijn best doen. “RTL vindt dat iedereen via het open net toegang moet hebben tot de belangrijkste nationale en internationale voetbalwedstrijden. Voor die rechten willen wij als lokale mediapartij een eerlijk bedrag betalen, want het belang van voetbal rechtvaardigt ons inziens ook een stevige investering. Ook al kunnen we deze niet terug verdienen.

Verder reageert RTL ook nog op de rumoer die er is over de eventuele WK-editie van Voetbal Inside. Johan Derksen ziet het namelijk niet zitten om een dagelijkse talkshow te maken over een WK waar Oranje niet aan mee doet.

RTL: “Deze week hopen we uitsluitsel te kunnen geven.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen