Zenderbaas BNR zou Edwin Evers hebben gesmeekt

Sjors Fröhlich, de zenderbaas van BNR Nieuwsradio, zou Edwin Evers hebben gesmeekt om te blijven als hij de baas van Radio 538 was. Dat heeft hij gezegd in een video-interview met Patrick Kicken. Het vertrek van Evers – aan het eind van dit jaar vertrekt hij bij Radio 538 – wordt gezien als een enorme aderlating voor de grootste radiozender van John de Mol. “Ik zou Evers nog meer geld hebben geboden om hem te laten zitten. Of ik hem zou hebben gesmeekt? Ja, natuurlijk.

Iemand als Evers is er niet in de radiowereld, aldus Fröhlich. “Ik had als stationsbaas nog wel even inderdaad op de knieën gegaan, van: ‘Edwin, zullen we nog even twee jaar door?’

Frank Dane gaat Edwin Evers opvolgen. “Ik vind Frank Dane een uitstekende keuze daar, maar wie je daar ook neerzet: je begint met een achterstand op EversJe moet het opbouwen.”

Met Dane krijgt Radio 538 misschien een iets scherper profiel, aldus Fröhlich. “Ik denk dat het ook weer kan helpen om het station 538 weer ietsje scherper te maken, want met Evers is het natuurlijk niet alleen door de items die hij deed, zijn manier van presenteren en zijn muziek vrij breed geworden. Het is gezellig en qua muziekkeuze kan heel veel. Misschien dat je het nu weer allemaal wat scherper kunt krijgen. Of niet; 538 is het grote, brede radiostation van de Talpa-groep. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat.”

Overigens begrijpt Fröhlich het vertrek van Evers wel. “Ik kan het me heel goed voorstellen dat hij ook wel een iets anders in zijn leven wil dan om vier uur vanuit Harderberg naar Hilversum rijden. Ik denk dat het voor een deel wel uit hem zelf kwam. Hij heeft een ongelooflijk goed gevoel voor timing.”

Hij is al heel lang heel erg succesvol, maar op de top van zijn populariteit en luistercijfers zeggen dat je stopt, daar straalt enorm veel kracht uit. Je wil niet wachten op het moment dat mensen zeggen: wordt het niet eens tijd?

Foto: NPO Radio 1

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen