Johan Derksen ziet WK-editie VI niet zitten

Geplaatst op Sun 15 Apr 2018 om 14:00

Johan Derksen is geen voorstander van het idee om in de zomer, vlak voor hun transfer naar Veronica, nog een dagelijkse WK-editie van Voetbal Inside te maken voor RTL. Dat heeft hij vrijdag gezegd in de voetbaltalkshow. RTL ziet zo’n WK-editie wel zitten, ondanks dat Oranje dit jaar helemaal niet meedoet. “Ik zou het op prijs stellen als RTL het volle verstand zou hervinden. Ze willen ons vijf weken in een hotel zetten voor een dagelijks programma“, verklapt de voetbalkenner.

Alleen dat is al een slecht idee, aldus Derksen. “Als wij vijf dagen in een hotel zitten met elkaar hebben we ruzie, dus laat staan vijf weken. 

Zijn grootste kritiekpunt is echter dat het voor Nederland geen interessant WK is. “Als je een dagprogramma moet maken over Oranje en elke dag over Oranje moet lullen, dat is heel erg moeilijk. Nu heb je een WK waar Oranje niet eens bij is. Als Marokko eruit is, waar nog Nederlandse jongens in spelen, en België eruit is, waar we nog iets mee hebben, dan valt er niets meer te bepraten.

Waar moet je het dan in godsnaam nog over hebben, aldus Derksen. “Dan moet we zijwegen bewandelen en gaan we mensen beledigen. Dan heeft RTL elke dag een advocaat over de vloer. Je kunt toch niet zomaar een programma van anderhalf uur vollullen voor het vaderland weg? Wij zouden het kunnen, maar dit is onverantwoord.”

RTL zou het programma graag in de periode voorafgaand aan Twan Huys‘ debuut bij RTL Late Night uitzenden. “Ik vraag me af of er überhaupt iemand wil komen bij Twan Huys. Misschien Willem Holleeder, maar die kan niet meer.”

Ik heb er geen zin in, nee. Ik heb geen zin in iets waar helemaal geen licht aan de horizon is. Maar ik snap het probleem van RTL wel: ze hebben niemand. Dus die klootzakken van VI moeten het maar doen.

Het zou heel dom zijn als RTL dat doet, want het kan nooit een leuk programma worden, want dan zit je anderhalf uur over niets te praten.”

Foto: RTL
33 Reacties op “Johan Derksen ziet WK-editie VI niet zitten”


 1. Ron

  Dagelijks moet je dit ook niet brengen, maar net als tijdens het EK gewoon op de normale uitzenddagen lijkt me realistischer. Misschien zou je er nog een extra dagje bij kunnen doen, de woensdag en dat lijkt me dan meer dan voldoende voor een WK waar Oranje toch niet aan mee doet.

 2. TopofFlop

  RTL kan ook met een dagelijks voetbalprogramma rond het WK komen zonder de heren van VI. Dat zouden ze moeten doen!

 3. Henk

  en daarom wil RTL t juist wel! om heren van VI nu ze toch weg gaan misschien wel met bonje met elkaar over te laten stappen! vorige keer ging het ook mis. kregen ze ruzie met elkaar.

 4. Niet netjes

  Nu weten we
  Hey wel Johan! Leuk als je je hart op de tong hebt liggen maar nu ben je gewoon aan het trappen naar RTL. Zij hebben jou en je collega’s een podium geboden en uitstekend betaald. Dat een grote oorzaak van jouw succes. Waarom nou schoppen? Niet zo netjes. Dat gaat op een gegeven moment tegen je werken.

 5. KingetjeAlert

  En dan gaan we mensen beledigen zegt Derksen. Het was toch satire?

 6. KingetjeAlert

  Rtl is zjn baas Hij is de werknemer. Als Rtl besluit hem 40 uur per week te laten werken voor een jaar salaris van 6 ton is daar echt niks mis mee hoor.

 7. Peter

  Klopt niet MC! Hij zei alleen dat ie het niet zag zitten om 5 weken in hotel te zitten!

 8. Tijmen

  Normale mensen moeten werken voor hun geld. Dat heet een contract. Johan Derksen heeft ook een contract, maar hoeft dat niet. En mensen noemen hen dan ook nog een held. Belachelijk.

 9. BEUK DE BOOM

  Zoals Johan het uitlegt, lijkt het alsof hij geen keus heeft. Dan vraag ik me af wat er in zijn contract staat. Kan RTL alles maar van hem (en Gijp en Genee) eisen? Dat lijkt me stug.

  RTL zit natuurlijk in zijn maag met de overstap van VI naar Veronica. RTL wil nog zo veel mogelijk uit de drie heren persen voordat ze overgaan. Daarom komen ze met het voorstel om ze vijf weken in een hotel te zetten met een dagelijks programma.

  Op zich niet gek gedacht: VI wordt dan hét alternatief voor de zomerstop van DWDD en andere actuele programma’s. Het hoeft niet over voetbal te gaan natuurlijk.

  Maar Johan zit natuurlijk liever in Grolloo dan in een hotel. Snap ik ook wel.

 10. Ron

  En zijn privé chauffeur is in tijd nog niet in dienst neem ik aan ;-).

 11. Michael

  RTL wil die mannen gewoon 5 weken in een hotel zetten zodát ze ruzie krijgen. Dan is het gelijk klaar met VI en heeft Veronica er ook niks meer aan…

 12. SOLANGE

  Helemaal gelijk Derksen niet doen

 13. Ron

  Waarom gaan ze er vanuit dat ze ruzie krijgen? Dat was toen en die ruzie ontstond toen ook om een onbenullig iets dacht ik waardoor het escaleerde. Wie zegt dat ze dan nu weer krijgen. Aannames.

 14. Bart

  @TopofFlop Met wie zouden ze dat dan moeten doen?

 15. Bart

  @Michael Ja vast! Dat het het zijn hoor.

 16. Frank

  RTL down da crapper…. Wie is daar nu de baas nu Geilaard weg is?

 17. Fanbase Giel Belen

  https://youtu.be/xTWpcez2TBA

  Goede video van Giel over Dotan

 18. Pieter

  PSV kampioen , Komt gewoon omdat er geen dak op zat in het stadion
  het gras slecht gemaaid en ajax stekeblind werd gemaakt door de shirtjes
  kregen pijn in de ogen van die rode strepen !
  en de rode kaarten was natuurlijk onzin, maar ja als Ajax verliest ligt de schuld aan de scheidsrechter en alles en nog wat

 19. Hnjo

  Klassieke johan

  zeuren om het zeuren
  En Het daarna toch gewoon doen omdat hij nooit genoeg centjes heeft

  de sacherijnige oude man die maar klaagt over alles en iedereen
  En elke week zen mening bijstelt

  Word hij nou nooit moe van zichzelf ?
  Ik ben het namelijk al jaren zat

 20. Vrede

  Ze kunnen toch gewoon normale uitzendingen hebben. Nu praten ze ook pas vrijdag over een CL wedstrijd van dinsdag.
  Als je een paar dagen kunt bespreken zijn er zat wedstrijden/momenten voorbij gekomen plus allerlei gepraat over zaken die niks met voetbal te maken hebben. Dan vul je het wel weer.

  Ik ben VI fan maar 5x per week hoeft van mij ook niet. Als ik naast de wedstrijden ook 5x VI kijk verlaat het vrouwtje mij sowieso.

 21. Bart

  @Vrede Afwiselled Wilfred en Beau samen met Johan, René en aangevuld met andere sidekicks hadden jaren geleden of vanaf dit najaar de late night op RTL4 moeten krijgen.

 22. Wim en Ans Timmer

  Een groot stuk afgang wat die oude zeurSOK van Derksen
  hier tenberde brengt.Een groter stuk sacherijn hebben wij
  in de voetbalwereld nog nooit tegen gekomen.Hier was met
  een beetje goodwill, zonder meer samen een goede oplossing,
  uit kunnen komen.B.V.om toch vooraf een duidelijke afspraak
  te maken wat voor wedstrijden aandacht zullen krijgen en
  daarbij geleidelijk aan naar de grotere wedstrijden te gaan.
  Waar een wil is een weg om tot een prima oplossing te komen.
  Maar het is ons meer dan duidelijk dat de heren voetbal ana-
  listen het niet al te moeilijk moeten maken,zo zit de vork wel
  weer in elkaar.Wat een belachelijk stel mensen zitten daar!!!!!

 23. joop

  Komt dat even goed uit, ik ook niet, dus wegwezen idioot.

 24. frans

  Johan Derksen is een parodie op zich zelf

 25. KingetjeAlert

  Leuk

 26. KingetjeAlert

  Mn l u l hangt uit mn broek

 27. KingetjeAlert

  E E E E H H H A A A H H H H J KINGALERT

 28. Frans

  Ik ben een parodie op me zelf

 29. Tinus Trekveer

  P.R.d.V. zou dat heel goed kunnen.

 30. Rubicon

  Altijd de mond vol als spelers zich niet professioneel opstellen. Same here

 31. Peter

  De ondergang van RTL is ingezet

 32. Robbie

  Hij heeft gelijk. Het WK is een stuk minder leuk zonder Nederland. En daarbij is het in Rusland. Dus boycotten! Goed dat we niet gaan.

 33. aammehoela

  Hoe laat zou het dan uitgezonden moeten worden. De wedstrijden beginnen om 4 uur ‘s middags en om acht uur ‘s avonds. Uurtje tussen 7 en 9 uur of zoiets. En wat als het een zomer wordt met hittegolven, geen kijker meer over dan. Als het slecht weer is dan is er ook nog Wimbledon en de Tour de France in de laatste weken van het WK-voetbal. Johan heeft gelijk, gewoon niet doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.