Jörgen Raymann komt langzaam uit de schulden

De aflossing van de schulden van Jörgen Raymann verloopt volgens schema. Dat heeft de presentator deze week gezegd in Koffietijd. Raymann verloor in 2015 zijn tv-werk bij de NPO, terwijl hij een dure levensstijl had waarbij hij voor duizenden euro’s per dag winkelde. Inmiddels zit hij met torenhoge schulden, die hij in 2020 hoopt afgelost te hebben. “Het gaat heel goed nu. Kijk, ik heb mezelf drie jaar de tijd geven om er bovenop te komen. Ik ben nu bijna twee jaar verder. We zijn goed op weg.”

Alles gaat volgens schema, benadrukt Raymann. “Ik heb mezelf ook aangeleerd om me druk te maken over de dingen die er écht toe doen.”

De presentator voelt zich goed. “Het gaat echt heel goed. Weet je? Ik heb mijn cabaretshow, ik heb toneel gedaan, ik doe mee met It Takes 2. Wat wil een mens nog meer? Ik doe ook nog radio op BNR en motivational dingen. Ik heb een groep motivators bij elkaar waar we nu zelfs in Bratislava een training doen voor een Nederlands bedrijf. Dat gaat heel goed. Het zijn verschillende dingen die heel goed gaan.

Hij is herboren. “Mijn kijk is veranderd in die zin dat ik heb geleerd dat optimisme een keuze is. Dat heb ik een van mijn lijfspreuken gemaakt. Je kunt je over alles druk maken wat fout gaat in je leven, je kunt bij de pakken neer gaan zitten en jezelf heel zielig vinden, óf je kan dingen zoeken in je leven die heel goed gaan.”

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen