‘Mediahetze tegen topsalaris ING-directeur was terecht’

Geplaatst op Wed 14 Mar 2018 om 15:30

De mediahetze tegen het topsalaris van ING-directeur Ralph Hammers was terecht. Dat hebben journalisten Margriet Brandsma en Teun van de Keuken gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Na een enorme mediaheisa trok de ING dinsdag zijn voorstel om het salaris van de topman Hamers met 50 procent te verhogen naar ruim 3 miljoen euro in. Mediaforum-ster Ghislaine Plag: “Ik heb echt heel weinig geluiden gehoord van mensen die die salarisverhoging heel logisch vinden.”

Plag: “Hebben we genoeg tegengeluid in de media gehoord?

Volgens Margriet Brandsma kwam het tegengeluid vooral van de ING zelf. “Het tegengeluid was de verdediging van ING, denk ik. Jeroen van der Veer kondigde aan dat er ongetwijfeld ophef zou ontstaan, maar ‘gezien het internationale landschap’ en noem maar op… De commotie en verontwaardiging hierover is groot. Dat je dat weerspiegeld ziet in de media is het vrij logisch.

Maar was de media niet te veel tegen? “Dat gevoel heb ik niet. Absoluut niet.”

Teun van de Keuken snapt niet waarom de media ook voorgeluiden zou moeten laten horen als die er nauwelijks zijn. “Als je het hebt over tegengeluid en faire journalistiek, wordt vaak gedacht dat je elke mening even hard aan het woord moet laten. Dat zou dus betekenen dat je aan de ene kant de massale verontwaardiging hebt en dat je dan ook heel hard zou moeten gaan zoeken naar mensen die de andere kant vertegenwoordigen. Kennelijk ligt die verhouding niet zo.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV
11 Reacties op “‘Mediahetze tegen topsalaris ING-directeur was terecht’”


 1. lodewijk

  Alsof ik moet weten wat een stel journalisten daarvan vinden. Natuurlijk terecht aan dat liberale schorem de ellende te danken waar we in zitten. Zal maar niet zeggen wat je met dat soort onmensen moet doen. En daar heb ik geen klote journalist voor nodig, beroepsgroep die trouwens overal van wegkijkt.

 2. Robbie

  Salarisverhoging van 50% kan wel, maar dan moet je iedereen zo’n salarisverhoging gunnen. Maar dat gebeurt niet bij die grootgraaiers. Die zeuren al het personeel een loonsverhoging vraagt van 2%. En als hij in de rest van de wereld meer kan verdienen, vraag ik mijzelf af waarom hij dan al niet vertrokken is. Die werkgevers hebben hun mond vol over loonmatiging enz. Maar dat doen ze zelf al decennia niet.

  En dan heb ik het niet over de echte ondernemer die met geleend geld zijn geld investeert in zijn zaak en dus het risico loopt. Maar over de directeuren niet van banken en multinationals, die zijn gewoon in loondienst en die lopen geen risico. En zijn dus gewoon werknemers.

 3. Ehsg

  Gek heh ?

  Dachten dat iedereen de crisis van jaren geleden vergeten is ?
  Alles naar de verdoemenis geholpen door bankiers en gewoon lekker doorgaan met veel verdienen ?

  In de franse revolutie hadden ze een perfecte oplossing voor al die hebzuchtige psychopaten

  Namelijk de guillotine

 4. anonien

  Ach, zodra de storm is overgewaaid krijgt hij vast via een truukje toch evenveel geld.. Het zijn niet altijd de sympathiekste mensen die de baas zijn in ons land.

 5. anoniem

  Oeps typo.. Ik heet natuurlijk anoniem.. :-)

 6. Joop55

  De zeepbel wordt weer opgeblazen aldus ex-DNB topman Wellink, en eerlijk gezegd: ik hoop voor sommige dat de les weer opnieuw geleerd mag worden. Man man man, wat moet je je kapot schamen.

 7. tim

  Neem dan de Jumbo die pakken het meteen goed aan met 40 miljoen. Zijn de klanten ook blij mee.

 8. anoniem

  @Joop55: Nou liever geen crisis meer.. Voor het old boys netwerkje een spannend akkefietje, maar voor de minder bedeelden levensbedreigend..

 9. dirk

  Mensen trap er niet in, hij krijgt dat geld gewoon op een andere manier.

 10. tammer

  Grootgraaier die voor een de facto staatsbedrijf werkt. Met ondernemen heeft dat alvast niets te maken.

 11. cozinha minimalista

  A NOVAⲤOBE compete no patаmar dda exceⅼência.

  Here iis my wеblog cozinha minimalista http://bbs.phpsj.com/space-uid-4526.html

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.