Anne-Fleur hekelt anti-Russische houding media

Geplaatst op Sun 11 Mar 2018 om 8:30

Opiniemaker Anne-Fleur Dekker hekelt de anti-Russische houding van de Nederlandse media. Dat heeft ze laten weten op NPO Radio 1. Dekker vindt dat de media wel met een héél sceptische blik naar Rusland kijken. “Het is een fenomeen hoe Rusland en ook Russische mensen in de media worden geportretteerd op dit moment. Ik schrik er best wel van. Het is een heel eenzijdige berichtgeving. Het lijkt soms echt alsof we weer in de jaren 50 zitten met een Russian scare.”

De berichtgeving is heel eenzijdig negatief, meent Dekker. Ze zag het laatst ook terug in de thema-avond Nieuws of Nonsens op NPO 2. “Ik vond het heel erg typisch. Alles qua fake news, bots en trollaccounts wordt weer op Rusland afgeschoven.”

Natuurlijk kan er kritiek zijn op Rusland, maar het slaat in ons land wel heel erg door, vindt ze. “Commentaar op Rusland en Putin is volkomen legitiem, maar er zijn ook andere kanten van het verhaal.”

Vorige week las ik wél een goed stuk in nota bene De Telegraaf van Wierd Duk, waarin Russische Nederlanders werden geïnterviewd die ook merken dat het klimaat in ons land voor hen onprettig is. Op feestjes moeten ze zich altijd weer voor Poetin verantwoorden. Er zijn 30.000 Russen in Nederland ongeveer en ik vind het best wel heftig voor hen.

Foto: NPO Radio 1
58 Reacties op “Anne-Fleur hekelt anti-Russische houding media”


 1. Peter Poot

  Bemoeizucht met Amerikaanse verkiezingen, ex spion vergiftigen, obstructie onderzoek MH17 allemaal fake news ?

 2. L.

  Wie is die vrouw? En waarom is het boeiend wat zij vindt?

 3. critikast

  Ik heb geen flauw idee waarom deze Anne-Fleur zich “opiniemaker” mag noemen. Wat is dat eigenlijk, een “opiniemaker”?
  Ik was pas nog in Rusland en vertoefde enkele weken op het platteland daar. Misschien goed voor Anne-Fleur om daar ook eens heen te gaan en te luisteren naar verhalen over werkloosheid, armoede, drankmisbruik, incest, uitbuiting en felle kritiek op Poetin en zijn trawanten. Er is van alles mis in het land van Poetin en het is terecht dat hierover wordt bericht in allerlei vormen. Misschien dat Anne-Fleur niet verder is gekomen dan de jetset-kroegen in Moskou, maar als ze een echte “opiniemaker” wil zijn moet ze eens een keer verder doorreizen ! Nu blaat ze als een “opiniekip” zonder kop !

 4. BBcee

  waarom kijkt zij zo kwaad?

 5. Balls

  Eerst “Putin” schrijven en vervolgens “Poеtin”. Goed bezig, MC.

 6. Sukk0l

  “Alles qua fake news, bots en trollaccounts wordt weer op Rusland afgeschoven.”

  Uh ja, het is inmiddels lang en breed bewezen dat het internet research agency in St. Petersburg nepnieuws verspreid door middel van trollaccounts en bots. Deze vrouw zou zich beter moeten inlezen. En misschien zou de berichtgeving wat positiever zijn als Rusland haar minderheden beter zou behandelen? Of wellicht iets minder onschuldige, Syrische burgers zou bombarderen?

  Alleen domme mensen kunnen een probleem hebben met de negatieve berichtgeving rondom Rusland. Laten we bij de feiten en de realiteit blijven. De manier waarop Rusland en Trump leugens verspreiden en glashard liegen zijn praktijken die we sinds de nazis niet meer op het wereldtoneel hebben gezien. Dus als je zeurt dat de berichtgeving ‘wel erg negatief is’, dan kan ik niet anders concluderen dan dat je dit soort fascisme goedkeurt.

 7. Telstar

  Ik hekel dat gezeur van Anne-Fleur

 8. Sjaak

  Helemaal eens met Anne Fleur het enige wat de mainstream media doet is Rusland demoniseren.
  Niets zo zwart wit als het NOS en RTL nieuws en alle zogenaamde kwaliteitskranten…. proest…
  Het grachtengordel D66 gevoel grijpt steeds verder om zich heen.
  Iedereen die niet mee gaat in genderneutraliteit is een staatsvijand, de moes lims hebben de reeligiee van vrede en Trump en Poetin zijn onze grootste vijanden.

 9. J

  Het is is inderdaad heel erg voor die Russen dat ze altijd maar over Poetin worden aangesproken.

  Ik vond het ook al zo erg voor de Duitsers dat ze 75 jaar geleden over Hitler werden aangesproken.

  Waarom zou dat toch zijn?
  Is toch nergens voor nodig?

 10. Hаns

  Sjaak is een debiel.

 11. Swart

  Helemaal eens met Anne Fleur en Sjaak!

 12. critikast

  @Sjaak en Swart
  Als de Russen ons komen bezetten zijn jullie zeker de eersten die zich aanmelden bij de “vijand”?

 13. Marian

  Achter de schermen gaan ze vriendschappelijk met elkaar om. Het heeft zelfs in de krant gestaan dat de Turkijerel in scene gezet was. Intussen verliezen wij onze vrijheden.

 14. Sjaak

  @critikast
  De russen hebben ons land bevrijd in 1945 daar dank jij mede je vrijheid nu aan.
  Je angst is niet alleen stupide, je hebt ook geen greintje historisch besef.

 15. Jaap Klapheer

  Sjhaak, de russen zijn helemaal niet in Nederland gekomen. Ze hebben de oostelijke landen ‘bevrijd’ en gelijk zelf ingenomen. Die landen gingen van de ene overheerser naar de andere.

 16. Mike

  Anne-Fleur is zo’n vervelend meisje. Bloedirritant dat ze steeds weer een podium krijgt. Ze kletst maar wat uit haar nek, zonder haar huiswerk eens goed te doen.

 17. Ric

  @Sjaak, ik dacht dat het de Canadezen, Engelsen en Fransen waren. Zo zie je maar dat geen enkele land het in z’n eentje kan.

 18. Johan

  Sjaak heeft niet op zitten letten bij geschiedenis

 19. F’iscadel

  Rusland is een bondgenoot in de strijd tegen terreur! Rusland wordt inderdaad wordt inderdaad zwartgemaakt en daar trap ik niet in! Hadden we hier maar een leider als Poetin!!!

 20. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  er is hoop,
  nog ff, n ze is klaargestoomd voor de partij van annabel en thierry,
  [toch blijf ik dit soort wantrouwen, ze zijn snel beïnvloedbaar,
  geen ruggengraat,]
  maar…ik kan t zomaar mis hebben,
  [dit soort zijn vaak wel de felsten in zo”n club ]

 21. Souee

  Sjaak, je bent niet wijs. Ten eerste hebben ze ons land niet bevrijd en ten tweede wat dan nog? Bevrijders kunnen zich weer ontpoppen tot onderdrukkers, zoals het Oostblok heeft gemerkt, of jaren later ineens veranderen in een agressor. De angst dat Rusland Nederland zal aanvallen is stupide, de “angst” voor Russische hacks en dergelijke is dat allerminst. Het tegenovergestelde is waar: als je denkt dat het allemaal wel losloopt, kom je van een koude kermis thuis.

 22. Johan

  Fiscadel..ben jij het zomaar met een linkse dame eens? Gaat het wel goed met je? Een leider als Poetin? Een die vakkundig kritische journalisten en concurrenten laat uitschakelen? Zo’n leider?

 23. Souee

  Sjaak, je bent niet wijs. Ten eerste hebben ze ons land niet bevrijd en ten tweede wat dan nog? Bevrijders kunnen zich weer ontpoppen tot onderdrukkers, zoals het Oostblok heeft gemerkt, of jaren later ineens veranderen in een agressor. De angst dat Rusland Nederland zal aanvallen is stupide, de “angst” voor Russische hacks en dergelijke is dat allerminst. Het tegenovergestelde is waar: als je denkt dat het allemaal wel losloopt, kom je van een koude kermis thuis!

  F’iscadel, met een leider als Poеtin zijn types als jij de eersten die het onderspit delven.

 24. Rodrigo

  Fiscadel is zeker MH17 vergeten….

 25. Hua

  @Rodrigo, de PVV en W-ilders ook. Zie hun pronk broches waar ze ermee rondlopen.

 26. GW

  Kritiek op Rusland is inderdaad volkomen legitiem, maar dit is gewoon massahysterie.

  Begrijpen mensen nou echt niet dat het Fake News-gedrocht wordt toegepast om de vrijheid van meningsuiting te beknotten?

  De recentelijk ingevoerde censuurwet in Duitsland van Heiko Maas, de EUvsDisinfo-commissie die o.a. Geenstijl en de Gelderlander betichtte… het is slechts de opmaat van heel veel bad news.

  Nu kan al in Duitsland, zonder enige tussenkomst van een rechter, door een social-media-bedrijf een tweet worden verwijderd op basis van vermeend fake-news-verspreiden, haatzaaien en/of laster. De EU-lidstaten willen vergelijkbare wetten invoeren zoals in Duitsland.

  Ik begrijp niet dat mensen dit niet uitermate zorgwekkend vinden.

 27. Stephan

  Ergens klopt het wel wat sjaak zegt over de bevrijding..zonder de russen hadden de geallieerden heel Europa moeten terugveroveren,had naar mijn mening niet gelukt,dat de russen nooit in Nederland zijn geweest is een andere discussie maar de russen hebben wel degelijk bijgedragen aan onze vrijheid.Dat de zogenaamde bevrijders goed zijn is niet altijd van toepassing..kijk bijvoorbeeld naar Nazi Duitsland-Oekraine,werden als helden onthaald..bleek ook een bezetter te zijn.

 28. GW

  *opmaat naar

 29. Ron

  Helemaal eens met Anne Fleur, zoals wel zo vaak slaat ze de spijker op z’n kop.

 30. ox

  raar uit Anne fleur haar mond,met haar eenzijdige praatjes over witte mensen,geen zelfkennis.

 31. SOLANGE

  Wie is Anne Fleur om dat te zeggen??

 32. Pak 'm

  Ach, Ron denkt ook weer dat hij iets weet. Aluhoedje wel opdoen als je naar buiten gaat, hoor!

 33. aammehoela

  “Dat de zogenaamde bevrijders goed zijn is niet altijd van toepassing..kijk bijvoorbeeld naar Nazi Duitsland-Oekraine,werden als helden onthaald..bleek ook een bezetter te zijn.” Stephan, dat besef kwam er vrij snel daar. Oekraine, het land dat we meer moeten steunen. Bezet door de Russen, toen de Nazi’s, toen weer de Sovjet-Unie en nu weer in het oosten door de Russen. Neen, het is volkomen terecht dat we moeten uitkijken voor de “Russische politiek”. Niet voor de Russen zelf, maar wel voor de machthebbers. En dat is de reden waarom het zo belangrijk is om een goede NPO te hebben. Daarom word ik ook zo moe van dat gezeur over de “linkse NPO”. Dat komt vooral door hen die nooit of zelden kijken naar NPO, maar zich baseren op het feit dat de VARA links is. Het zijn juist de PVV en FvD die toenadering zoeken tot de Russen en het zijn juist die partijen die af willen van de NPO. Einde vrijheid van meningsuiting op een fatsoenlijke manier. We willen toch met zijn allen geen kopie van RT: “Russia Today”.

 34. Otto Groeneveld

  Voor al die geschiedkundige giganten even de feiten. De Russen hebben de meeste slachtoffers gehad in de strijd tegen de Duitsers, even voor de goede orde. Saoedie Arabie het meest verschrikkelijke land in de wereld, wij Nederland dien er volop zaken mee en kijken er van weg. MH17 dan moet je bij maffia-staatje Oekraine zijn. Denken jullie met dat gigantisch IQ dat generaals door de telefoon zich gaan bemoeien in geheimtaal of er een buckraket ergens staat? Laat je nakijken zeg, die lui hebben allerlei oopperofficieren die het werk doen en wat die gasten zeggen doen zij in kamers die niet afgeluisterd kunnen worden. Spion vergiftigen??? Wat voor niveau zat die vent? Heb je de beelden gezien hoe hij zijn boodschappen deed in een Engelse supermarkt. Ja dat is hoog niveau een spion die zelf zijn boodschappen moet doen, ligt Poetin van wakker zeg. Amerikanen en NAVO zaten en zitten achter de AL en zijn de oorlogen begonnen. Onrust in Oekraine USA zat er achter, keiharde realiteit.
  Vanuit het Bildebergclubje, keiharden onmenselijke neoliberalen wordt Rusland van alle kante zwart gemaakt. Dat zijn de objectieve feiten.
  Laat de Nederlandse pers eerst maar eens schrijven dat we SA moeten gaan boycotten, het land waar iedere dag homo’s worden vermoord, keiharde realiteit giganten.

 35. De schuld van Vladimier Poetin

  Ik heb niets te maken met het penthouse van Pechthold hoor. Voordat jullie denken dat ik de red sparrows op hem afstuurt.

 36. donia

  Anne fleur Dekker
  Wat een dom gemekker

 37. Momo

  De media willen gewoon terug naar de Koude Oorlog, mensen weer lekker bang maken.

 38. donia

  Misschien is het wel goed dat de koude oorlog terugkomt zodat er van onder op meer druk komt om van die vervelende Poetin en zijn kliek af te komen

 39. F’iscadel

  @ Johan en rodrigo daar zijn geen bewijzen voor!!!

 40. Rob Hudson

  Johan is een lul die bang is om antwoord te geven op de vraag of Aboutablet een RACIST is. Dochters MOETEN trouwen met Marokkaan. Dus Johan is gewoon een lul.
  Donia is een gore trol.
  Rodrigo lult zonder feiten.
  Solange klets altijd al uit zijn nek.
  Souee weet niets van geschiedenis.
  Klapheer zoals je weet Groningen en Waddeneilanden bevrijd door RUSSEN gigant.
  Peter Poot ook een trol. Alles is afkomstig van je neoliberale bende stumper.

 41. Kaaskijker

  Anne-Fleur Dekker moet eens weten hoe gewetenloos Rusland te werk gaat in Syrië. Of Oost-Oekraïne. Anne-Fleur beleeft de perceptie niet om in de Russische invloedsfeer politiek actief te zijn zoals Navalny doet. Of de journalisten.

  Vladimir Poetin is aan zijn 3e termijn bezig en gaat op voor zijn vierde. Er is geen politieke concurrentie. Die is uitgeschakeld. En soms bloedig.

 42. Rien E

  Doe mij maar een objectief feitenverslag. Mijn opinie vorm ik zelf wel, heb ik helemaal geen maker of maakster voor nodig

 43. Rien E

  Bij oorlogen sterft de waarheid als eerste

 44. Joop55

  Adolf Poetins land dient vernietigd te worden , Napoleon tried it , Nu wij samen als 1 NAVO nog, dit land voegt niks maar dan ook niks toe aan de wereld. Beetje extreemrechtse partijen gaan steunen in Europa, 298 mensen ondervonden op gruwelijke wijze de dood door Vodkadrinkers gesteund door een ex-KGB agent.

  F*ckRussia.

 45. Marko Jablan

  Deze mevrouw heeft wel een punt, maar eerst een ander voorbeeld om het probleem duidelijker te maken. De ING-topbestuurder krijgt een salarisverhoging en Nederland buitelt over elkaar heen in collectieve verontwaardiging … eh … jaloezie. De reden voor de verhoging vind je in Oostenrijk en Duitsland, waar Erste Group en Deutsche Bank op zoek zijn naar nieuwe directieleden.De INg-man krijgt meer geld om hem vast te houden. Dit deel ontbreekt.

  Nu Rusland. In vergelijking met Duitsland en Frankrijk is de berichtgeving hier inderdaad eenzijdiger en meer vooringenomen. Het verschil: Duitse en Franse media hebben wel het geld om meer dan 1 journalist door Rusland te laten reizen. In Nederland zijn we te afhankelijk van te weinig mensen voor nieuws uit Rusland èn worden meningen te vaak als feit gebracht.

  Dan het punt van fakenews, bots, trollen: nieuwsmanipulatie is van alle tijden en alle landen. In Nederland valt de manipulatie uit andere westere landen minder op – we zijn gewend aan een bepaalde manier van verslaggeving, waardoor foutieve informatie te vaak in 1e instantie als waar wordt aangenomen. Ook al zijn het grove leugens (met name de VS kunnen er ook wat van).

 46. critikast

  @Sjaak
  Dank voor je historisch besef! Je bent niet meer dan een lastige luis als straks de Russen komen. Spring maar snel over !

 47. critikast

  @Ric
  Vergeet de Polen niet ! Waarschijnlijk verwart Sjaak ze met Russen !

 48. Johan

  Critikast dat waren Polen en Russen plus Marokkanen.

 49. Polak N

  Poetin is antisemitisch en niet te vertrouwen:

  http://www.washingtonexaminer.com/us-jewish-group-condemns-putins-suggestion-that-jews-might-be-to-blame-for-election-meddling/article/2651265

 50. anoniem

  Toch boeiend hoe deze “extreem-linkse” jongedame, bij rechtse mannen zo goed in de smaak valt.. En vice versa.. Hormonen? :-)

 51. Herman

  Poetin steunt Assad alleen omdat hij blank en anti-Israëlisch is!

 52. Kahn

  Vladimir Poetin is hypocriet en vecht aan de zijde van terreurstaat Iran. Hij wil zijn strategische positie in het midden-oosten verstevigen ten opzichten van het Westen.

 53. Henkie Kroketnek

  Anne fleur moet gewoon publiekelijk met een paar tamme kastanjes in haar @nus gaan demonstreren op het malieveld

 54. toxilogic

  Het punt is..beide partijen zijn fout bezig, het westen heeft deze situatie gecreeerd, de russen werden 15 jaar lang na de val van de muur gekleineerd en ondertussen de NAVO de russen omsingeld. Toen Poetin in 2005 zijn macht had gevestigd is hij tegen gaan stribbelen, gesteund door zijn volk, 10 jaar later en de US industrial military complex begint te piepen dat ze niet genoeg te vreten krijgen en beginnen hun koude oorlog II propaganda om meer geld binnen te harken, en de NPO ach die zingen als sinds WOII het amerikaanse lied….

 55. Sielie Simonisma

  Er zijn toch heel weinig mensen die iets van geschiedenis van nun eigen land afweten.
  De waddeneilanden zijn bevrijd door Polen, Marokkaanen en Russen. Dit leren wij allemaal in Friesland nu de rest van Holland nog. Eerst de feiten checken dan pas reageren. Het is toch ook overduidelijk dat de USA en NATO de laatste 40 jaar de ergste agressoren zijn in de wereld. Of zit iedereen aan de liberale sherry?

 56. donia

  Rob Hudson

  Dank je wel Rob Hudson voor je compliment ,blij dat ik niet in jouw naieve bubbel zit

 57. Rob Hudson

  Als er iemand naïef is dan ben jij dat.

 58. Stephan

  Aamehoela..je kletst uit je nek met het besef kwam snel ..Oekraine wou graag een bondgenoot worden van de Duitsers alleen liet Herman Goring ze afmaken/uithongeren.Aangezien Stalin in de jaren 30 miljoenen mensen liet verhongeren,werden de Duitsers als ware helden onthaald.Npo moet overigens heel gauw opgedoekt worden,het is algemeen bekend dat in het het NPO bestuur PvdA lieden zitten..en socio liberalen ..anarchisten..niks aan conservatisme/nationalisme of iets dergelijks en daarmee dus niet objectief en dus niet van ons allemaal

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.