Telegraaf vraagt zich af of Galjaard-exit vrijwillig is

Geplaatst op Thu 15 Feb 2018 om 16:22

De Telegraaf heeft er grote twijfels bij of het vertrek van programmadirecteur Erland Galjaard bij RTL Nederland wel vrijwillig is, gezien de huidige staat waarin de tv-zenders van het bedrijf zich verkeren. Dat is te lezen op de website van de krant. Galjaard heeft RTL geleid in gouden tijden, maar ook in de huidige tijd, waarin hijzelf, zijn vrouw Wendy van Dijk en een hoop van hun RTL-vrienden als Humberto Tan en Ronald Molendijk zuchten onder een buitengewoon negatief imago.

Het pijnlijkste RTL-debacle is RTL Late Night, dat al een maand doormoddert met zeer slechte kijkcijfers. “In januari stond het marktaandeel van RTL ten opzichte van het jaar ervoor 4 procent in de min“, aldus De Telegraaf.

Galjaard vertrekt per 1 mei bij RTL, maar stapt per 31 maart al uit de dagelijkse operatie. Dat noemt De Telegraaf ‘een veeg teken’. “Voor dit soort topposities is een periode van anderhalve maand ongehoord snel, ook als het gat intern opgevuld kan worden.”

Juist op het moment dat er even geen nieuwe knallers in de coulissen klaarstaan, de contracten van de VI-heren aflopen en er een knoop moet worden doorgehakt over Tan’s toekomst op de late avond, staat Galjaard op straat. Niettemin benadrukken alle partijen de vrijwilligheid van de beslissing.”

Het Telegraaf-artikel ’Mister RTL’ werd Barbie’s boeman kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Lees ook:
Erland Galjaard vertrekt na 21 jaar bij RTL (vandaag)
Angela de Jong juicht vertrek Erland Galjaard toe (vandaag)
51 Reacties op “Telegraaf vraagt zich af of Galjaard-exit vrijwillig is”


 1. Aziz

  Zo jammer dat iedereen hier alleen maar komt om zich te verkneukelen. Erland Galjaard is gewoon een aardige, vakbekwame man.

  Haha, nee hoor, wat een pannenkoek.

 2. Benny-Bjorn A.

  Beter laat dan nooit. Met een hele grote bezem door de met coke bestrooide nepotisme- en incest-stal van Galjaard. Zijn vriendjes met heksje Wendy voorop de laan uit en nieuw, wel sympathieke en getalenteerde koppen erin. Ballen tonen is nu het devies en niet halfslachtig doorgaan. Streep door Tan/RTL Boulevard en andere uitgerangeerde personen en programma’s en de kijker weer serieus gaan nemen.

 3. Soef

  Galjaard zal wel bij SBS6 aan de slag gaan

 4. De schuld van Vladimier Poetin

  Ik heb er niets mee te maken Telegraaf.

 5. shrink

  Het was me wel een koning, die Galjaard. Zo te lezen lag heel de commerciéle tv-kliek aan zijn voeten. En nu gaat hij voor DJ spelen in cokeparadijs Ibiza? Dat riekt toch wel naar een narcistische inslag, naar de drang om met de armpjes omhoog bewonderd te worden door jonge grietjes die door Ryanair met scheepsladingen tegelijk worden aangevoerd. Wendy kan binnenkort op zoek naar een nieuwe lover, zoveel is zeker.

 6. Kees van Dongen.

  Ook een totaal ver.keerd horloge zeg.

 7. shrink

  Ik vergat nog het woord midlife-crisis te noemen.

 8. Benny-Bjorn A.

  @Soef: zeker niet. Galjaard is gif voor tv-zenders. Kan inderdaad beter het oude lullen wannabe-dj duo met zijn mattie fulltime gaan oppakken.

 9. ali

  Deze man heeft echt een neus voor coke. heeft wendy helemaal verslaafd gemaakt . ze is agressief op youp en angela.. hahahahaha

 10. animo

  Wendy blijft niet die gaat naar sbs .

 11. ali

  wie wil soesa, gram of pakketje ik heb goeie shit. DR MOCRO A,DAM

 12. robb

  Ik zou de grote contracten voor de meeste niet verlengen en ze op project basis inhuren zo krijg je niet steeds dezelfde gezichten.

 13. Pieter

  Niemand wilde geloven wat ik verleden jaar al op deze site schreef,
  RTLl gaat gewoon bar slecht,winsten zijn verdampt, en ze staan onder curatele,
  en Erland moet gewoon van de hoogste bazen via een nette manier de voordeur verlaten van het RTL gebouw ! en zal mij benieuwen of de nieuwe man of vrouw RTL er weer boven op helpt!

 14. Silvia

  Tuuuuuurlijk pietertje

 15. Bart

  @animo Wendy houd zich nu stil. Ik denk niet dat een andere zender of omroep haar wil.

 16. Pieter

  @ SILVIA Lees jij geen andere mediasites , daar staan echt geen leuke berichten in
  over het afgelopen jaar, RTL is gevaarlijk groot , en rijk , maar het zou wel eens heel anders kunnen aflopen in negatieve zin
  en SBS is dan de lachende 3e

 17. Pieter

  ik voorspel het volgende, de hele kliek gaat naar John de Mol
  en RTL sterft !!

 18. Frietje achmed

  Gaat de goede kant op met de OM azielzoekers hoeven geen ziektekostenpremie te betalen omdat ze anders zijn dan de gewone mens maar je mag ze niet anders behandelen want dat is discriminatie

 19. Mosko

  @Friejte Achmed, verkeerde site denk ik.

 20. Peter

  Nou afwachten of er wat verschuivingen komen. Of ze schuiven bij RTL intern iemand door of misschien iemand van buiten bij de NPO, FOX of SBS vandaan ofzo.

 21. really

  Er klinkt een hele grote collectieve zucht van opluchting vanuit de Hilversumse Barend en Van Dorpweg…

 22. Kevin Bulgac

  Mijn vertrek bij Heuckeroth was WEL vrijwillig.

 23. Jeroen

  Erdogan Galjaard is de personificatie van de verloedering van Nederland

 24. Mark2

  Tuurlijk moest die enge man plaatsmaken voor iemand anders. Hij heeft al
  Paar jaar een negatieve naam aan RTL gegeven. Grappig trouwens dat RTL boulevard niet opent met dot nieuws!

 25. Yoshi

  Hahahaha @Mark2 dat viel mij ook op hahahaha

 26. Mark2

  Als galjaard met een leuke reden zelf weg was gegaan had RTL boulevard daar natuurlijk groots mee geopend.. maarja…. dus niet!

 27. Vrede

  Haha bij Boulevard begint Willie Wartaal erover dat het onder druk is en snel gaat Beau het afkappen met feiten en geruchten. Ze bespreken continu geruchten(Barbie’s zelfmoordpoging bijv)
  En dan zegt Willie ook nog ‘is het een vriend van je’? Hahaha heerlijk.

 28. Pieter

  @Mark 2 schijtluizen zijn het Ze hebben duidelijk zwijgplicht!

 29. animo

  Waar ze mee openen is het succes van de npo om je dood te lachen ,zelf kopen ze het format van b&B niet ze hadden het ook kunnen hebben net als hhb dat is een teken dat ze geen idee meer hebben wat de kijker wil

 30. Alex

  Niemand heeft hem op de grond gehouden in de gouden jaren van RTL.
  Dit heeft hem nu de kop gekost.

  Ja knikkers om je heen verzamelen is de grootste fout die een ondernemer kan maken. Kijk maar naar de hoeveelheid bagger wat er tegenwoordig uit de Talpa stal komt.

 31. Kees van Dongen.

  RTL is wel ontzettend veel puin en jaar in jaar uit dezelfde gezichten. Ook nog gezichten die niets zinnigs te zeggen hebben, gemaakt van hier tot de maan. Zakken vol geld en een beetje popie doen tegen een dom publiek. Er is voor RTL slechts een zeer kleine doelgroep over en daar kun je niet die luxe kachels voor laten branden.

 32. Leon

  Hé mensen….. Dat gajes in Groot Oplichters Dom “Luxiburg”is nog steeds de baas hoor!!!
  Kijkcijfers daar gaat het om, en dat bereik je allen met meer plebs progs.
  Wel eens naar RTL (duitsland-belgie-frannce ) gekeken? nee dus…
  Nog veel erger dan hier in NL.
  Ze zijn op de goede weg!!! meer pulp op dat RTL

 33. Bart

  @Vrede Ha Ha! Mooi was dat he. En gelijk in de verdediging aan de desk dat dat absoluut niet waar is. Beau, Luuk en Bridget weten helemaal niet of het wel of niet waar is. Alsof een directie van een bedrijf dat op de werkvloer gaat zeggen als dat niet nodig is. Begint Beau ook nog eens over wat wel of geen feit is. Beter Beau tegen Willie kunnen zeggen dat hij dat niet wist maar die geruchten ook gehoord heeft. Een feit is dat Erland weg gaat bij RTL. Of dat onder druk is of niet is geen feit zolang het tegendeel bewezen is.

 34. Bart

  @Alex Eens!
  @Leon Ik vind de profilering van de RTL zenders in Duitsland wel beter dan hier in Nederland. Daar kan men zowel bij RTL Nederland, Talpa/SBS en de NPO nog wat van leren. Bij die laatste doel ik dan voornamelijk op NPO3 en de themazenders. In België zowel publieke omroep als commercieel zit dat beter in elkaar. Minder in de hokjes familie, jong, oud, man en vrouw maar meer op interesses.

 35. Vrede

  @ Bart,precies. Maar uberhaubt hebben ze het flink ingekort juist om allerlei geruchten niet aan te hoeven snijden.
  Op zich best een big deal dit in de showbizz wereld en dan ook nog eens iemand van hun eigen zender en dan openen ze er al niet mee maar gooien ze het vlak voor de reclame even erin en hebben het er 1,5 minuut over.

  Derksen en Gijp hadden het er op rtl 7 op hetzelfde tijdstip langer over.

 36. Joke Bruis

  Als Galjaard is ontslagen is er een afkoopsom betaald. Dat is nu interessant om te weten. “Afkoopsom (oprotpremie) Galjaard 1 miljoen euro”. Dat is nieuws. Kom op Angela, doe eens je best om naar nieuws op zoek te gaan, in plaats van die obligate commentaartjes.

 37. Henk

  Geweldige opmerking van Willie Wartaal in rtl Boulevard!! Beau en zijn team namen het vanzelfsprekend weer op voor deze kerel maar Willie Wartaal opperde dat het wellicht mogelijk is dat deze man vele vriendjes van hem op bepaalde posities heeft gezet. Vervolgens ook nog tegen Beau de vraag of hij ook een vriendje was/is.

 38. Bep

  Willie Wartaal legde de vinger op de zere plek. Was erg leuk. Die reactie van Beau, hahahaha, helemaal fout.

 39. kereltje78

  Om hem te sparen neemt hij zelf ontslag anders had hij de zak gekregen…

 40. Leo Nadulve (psychopaat)

  Hij werd vorige week al met natte lappen hier binnengebracht in de kliniek, ik zag hem rillend in een dwangbuis, dit is zeker niet vrijwillig geschied allemaal.

 41. Corrie Brokken

  Hij is toch samen met Wendy opgenomen in de afkick-kliniek van zijn broer? Toch wegens verregaande coke-verslaving?

 42. Marry Hens

  Tja, dat krijg je er van als je Mattie Ratje Valk, Ruben Nicolai of Ronald Molendijk op laat draven in Boulevard. Wellicht een kans voor Albert Verlinde om orde op zaken te stellen bij RTL; die klus kan hij er makkelijk bij doen.

 43. Curryworst

  Ratten verlaten altijd als eerste het zinkende schip.

 44. Ingrid

  Een trieste nasleep komt nog voor Erland. De trouwe vrienden die je dacht te hebben blijken ineens toch niet meer zo trouw te zijn.
  Nep wereld!

 45. Meneer Kaktus

  @Ingrid

  Behalve Heuckeroth, die is een vrind voor heg leven!

 46. Joop

  Heel RTL bestaat uit domme praatprogramma’s, nog dommere films die zes keer worden onderbroken door vooral ellenlange alcoholreclame en vijf keer per jaar herhaald worden. Als we alcoholreclame afschaffen dan is RTL meteen failliet. Probleem opgelost.

 47. RTL'er

  Wandelgangen RTL gebouw……die gaat naar SBS!

 48. Papavlaaitje eet je nog

  Dit is echt een totaal verkeerde man.

 49. Roel Driesvink

  Galjaard vertrekt op dringend verzoek van de directie. Zo zit het en niet anders.

 50. SOLANGE

  Beau moest natuurlijk weer Jezus gaan uithangen bah die is bij mij ook uitgekotst

 51. SOLANGE

  De fam Galjaard hoeft in ieder geval niet naar de voedselbank

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.