NPO 3 vreest niet dat NPO 1 Luizenmoeder afpakt

NPO 3-baas Suzanne Kunzeler vreest niet dat De Luizenmoeder in 2019 naar NPO 1 verhuist, nu de komedieserie is uitgegroeid tot een kijkcijfermonster van Boer Zoekt Vrouw-achtige proporties. Dat laat ze weten in een interview met het AD. NPO 1 is hét vlaggenschip van de NPO met de meeste kijkcijferhits. Eerder raakte 3 al de programma’s De Wereld Draait Door en Mindf*ck kwijt aan zijn grote broer. Toch denkt Kunzeler niet dat De Luizenmoeder hetzelfde lot beschoren is. 

Kunzeler verwacht niet dat De Luizenmoeder verhuist naar het eerste net. “Daar geloof ik niets van. Die genoemde programma’s zijn ook geschikt voor families waardoor het mooi op NPO 1 landt“, zegt de zenderbaas.

De Luizenmoeder is geen typisch familieprogramma, wil Kunzeler zeggen. “De Luizenmoeder is inhoudelijk echt een programma voor 3, de kraamkamer van de publieke omroep waar we nieuwe dingen willen ontwikkelen. En dat is deze serie, echt iets wat je nog nooit eerder zag.

De tv-bazin is ongelooflijk trots op de hoge scores van De Luizenmoeder, dat is uitgegroeid tot het meest bekeken NPO 3-programma ooit. “De Luizenmoeder zet de hele zender in het zonnetje.

Het hele interview met Suzanne Kunzeler kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen