Ster verdient jaarsalaris Matthijs in één week terug

Matthijs van Nieuwkerks megasalaris van 580.000 euro per jaar wordt in slechts één week terugverdiend met spotjes die rondom De Wereld Draait Door te zien zijn. Dat zei Ster-directeur Frank Volmer maandagavond in Wat Verdien Je, net als DWDD een programma van BNNVARA. Volmer liet zich diplomatiek uit in de Astrid Joosten-show. “Ik zou niet precies weten wat Matthijs van Nieuwkerk verdient. Ik vermoed dat we zijn salaris in het hoogseizoen in een week kunnen terugverdienen.”

Momenteel, in het laagseizoen, leveren de spotjes rondom DWDD iets minder op. “Vóór De Wereld Draait Door zitten zo’n tien commercials van zo’n dertig seconden. Die leveren nu in deze periode zo’n 2.000 euro per stuk op, dus dat is 20.000 euro.

Het volgende reclameblok is pas weer ná DWDD. “Na De Wereld Draait Door en dus voor het Achtuurjournaal hebben we weer tien commercials en die leveren ongeveer 3.500 euro op. Gezamenlijk is dat 55.000 euro. In het hoogseizoen is dat ongeveer het dubbele.”

Bij programma’s die nog meer kijkers trekken, zijn de reclame-inkomsten natuurlijk hoger. Astrid Joosten: “Het programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld levert zo’n twee à drie ton aan Ster-inkomsten op.”

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen