SBS 6 staakt vloggersshow: wéér nieuwe vooravond

Geplaatst op Sun 14 Jan 2018 om 11:00

SBS 6 stopt na twee weken met zijn slecht bekeken vooravondprogramma De Vloggende Hollanders. De zender gaat nu grappige homevideo’s uitzenden in de vooravond. Dat heeft het station vandaag bekendgemaakt. De Vloggende Hollanders was een programma waarin gewone mensen gingen vloggen voor televisie. Na de eerste uitzendweek verhuisde het programma van 20.00 naar 18.30 uur, maar die verhuizing was geen succes: de kijkcijfers bleven enorm slecht, dus het roer gaat om.

SBS 6 kiest er nu voor om Utopia te laten staan tussen 19.30 en 20.30 uur, en dat programma vooraf te laten gaan door een uur lang Lachen Om Home Video’s, elke dag van 18.30 tot 19.30 uur.

Lachen Om Home Video’s is in het weekend een van de meest bekeken programma’s in de vooravond, en mag het nu doordeweeks gaan proberen.

Een overzicht van de SBS 6-vooravond:

Vorige week:

 • 18.00 uur: Hart van Nederland
 • 18.20 uur: Shownieuws
 • 18.30 uur: Trauma Centrum
 • 19.00 uur: Utopia
 • 20.00 uur: De Volgende Hollanders

Deze week:

 • 18.00 uur: Hart van Nederland
 • 18.20 uur: Shownieuws
 • 18.30 uur: De Vloggende Hollanders
 • 19.00 uur: Trauma Centrum
 • 19.30 uur: Utopia

Volgende week:

 • 18.00 uur: Hart van Nederland
 • 18.20 uur: Shownieuws
 • 18.30 uur: Lachen Om Home Video’s
 • 19.30 uur: Utopia

Foto: SBS
44 Reacties op “SBS 6 staakt vloggersshow: wéér nieuwe vooravond”


 1. Wollter

  Natuurlijk, zo moet het.

 2. Rogier

  Gewoon shownieuws langer maken tot 19.00 uur en dan een half uur video’s… of een spelshow om 19.00 uur…

 3. TVkijker34

  Zet Masterchef maar weer terug op 6 1830-1930

 4. Bart

  @TVkijker34 Buitnlandse versies van een programma op je hoofdzender op dat tijdstip kan echt niet. Masterchf hadden ze nooit helemaal in de ban moeten doen. Hiermee hadden ze door moeten gaan op NET5.

 5. Wijskijker

  Als een tijdsblok in de vooravond opgevuld moet worden dan maar weer de eeuwige herhalingen van Funniest Home Videos of Flodder.
  Wat een creatieve armoede.

 6. TVkijker34

  @Bart, ik bedoel eigenlijk Masterchef Nederland ;-)

 7. Danny

  Goed besluit maar wat ik serieus niet begrijp,,Is er echt niemand die dit van te voren had kunnen zien? Er zitten echt amateurs bij SBS. Keer op keer dezelfde fout maken ze. Ik snap dat er nieuwe programma ‘s geprobeerd worden maar soms zijn de formats van een dergelijk laag niveau.

 8. Jelle

  Vloggers bekijk je… juist, op t internet. Duh.

 9. Droevige zender

  Wat een droevige zender is dit.

  Het lijkt er ook op dat sinds Sjonnie de Mol de leiding heeft dat het steeds slechter gaat?

 10. Ron

  En dan is straks Utopia gestopt vermoedelijk, en dondert die vooravond nog meer in elkaar. Terug bij af zoals het jaren geleden al was…

 11. Kansparel

  Is dit een Hollander?

 12. Kim

  Oh my god, wat een amateurs bij SBS, altijd maar weer die 30 jaar oude Home Videos. Van mij mogen ze helemaal stoppen bij SBS, kijk er toch al nooit na. De gemiddelde regiozender is nog beter

 13. Peter P.

  Wanneer grijpen ze eens echt in. Niet alles maar vervangen van Lachen om homevideos. Het is ondertussen Lachen om SBS geworden. Trieste bedoeling die hele zender.

 14. Huh

  Jammer, ik vond dat thema over de mevr. van 83 jaar die bij haar Hollandse dochter inwoont en die voorgoed naar Bonaire zal verhuizen wel erg leuk om te zien. Had zo graag willen zien hoe het haar in Bonaire, haar geboorte eiland verging. Er zijn maar weinig mensen die zo goed voor hun oude moeder zorgen.

  Verder respect voor die jongen die transgender wilde worden.

  Die frikandellen vreters hadden er niet gehoeven.

 15. Ron

  @Huh: ik zou zeggen, volg de vlog. Daar zijn ze voor bedoeld, niet voor op TV…

 16. AA

  Ik denk dat we over 10 jaar met heel veel plaatsvervangende schaamte naar Vloggende Hollanders terugkijken. Het lijkt mij voor de hand liggen waarom het niet werkt… Het is een krampachtige poging geweest om internet naar tv te halen in plaats van de unieke aspecten van tv kijken te benutten. Dit soort wanhopige tv-makerij mag wat mij betreft goed afgestraft worden met slechte kijkcijfers.

 17. Floddero Flunk

  Alles wat sbs doet is flop. Dat die zender nog bestaansrecht heeft zeg….. :D

 18. Laurens

  @Bart/TVkijker;
  Inderdaad, Masterchef deed het veel beter in de vooravond.
  Liever nog om 17.30 uur tot 18.30 uur, zodat daarna een nieuwsblok kan komen. Zo biedt SBS iets anders dan NPO en RTL.
  Marktplaats kan dan, mits het scoort, ter afwisseling van Masterchef.

 19. Niels777

  Ik zou toch gewoon HVN half uur doen en shownieuws half uur. Omdat ze nu ook hele andere opzet hebben dan Boulevard denk ik dat dat niet kansloos is. Dan kan Marktplaats of Trauma Centrum daarna en als Utopia stopt iig wel nieuwe reality op dat tijdstip.

 20. Suomynona

  Als John dan zo graag van die talentenjachten wil blijven maken, laat hem dan dit format uitproberen op SBS6:

  De Beste Zenderbaas

  In dit format krijgen 52 doodgewone Nederlanders ieder een week de leiding van SBS6, NET5, SBS9 en Veronica. Ze krijgen een budget wat ze over die week moeten besteden in hun programmering. De opdracht is simpel: stel een programmering samen die de mensen aan de buis kluistert, hoge kijkcijfers en adverteerders binnenhaalt. Na die 52 weken wordt degene die de beste resultaten in zijn/haar uitzendweek heeft weten te behalen gekroond tot winnaar én als nieuwe zenderbaas van de Talpa Group.
  ________________________________________

  Oké, ik weet dat bovenstaand idee in principe belachelijk is, maar hey: zoveel verschilt het niet van hoe het er nu aan toe gaat bij SBS. Daar wordt de programmering ook iedere week omgegooid en komen en gaan programmadirecteurs alsof ze stagiaires zijn :’)

 21. erfgooier

  Nog meer Home Videos van zeer slechte beeld kwaliteit?????

 22. Laurens

  @Suomynona;
  Briljant concept! Waarschijnlijk gaat het dan al veel beter dan nu!

 23. Enzo Voort

  SBS: De zender voor massaal NIET kijken.

 24. Bart

  @TVkijker34 Masterchef Nederland zou wel een goed idee zijn. Kunnen ze beter doen dan Markplaats want ik vrees dat ook dat niks gaat worden. Dat komt alleen al door de presentatie die in handen ligt van Irene Moors en Jeroen van de Boom.

  @Suomynona Op zich nog niet eens zo’n slecht idee. Met wat aanpassingen valt er zelfs een soort talentenjacht van te maken. Overigens een talentenjacht waarin men op zoek gaat naar nieuw presentatie talent mist ook echt in deze tijd. Zou ook zo bij SBS op de buis kunnen.

 25. Jojo

  Lachen om home video’s…daar krijgen ze de kijkers echt niet mee terug. Dat hebben we nu wel gezien.

 26. Peter P.

  Dat Marktplaats programma is ook gedoemd te mislukken

 27. Bjorn

  Sbs zou wel spijt hebben dat Utopia nu echt stopt, want als ze dachten dat De Vloggende Hollander de opvolger moest worden van Utopia dan gaan ze een hele slechte najaar in met hun vooravond.

  MasterChef NL overhevelen van net 5 naar SBS6 kan best om half zeven met max 350.000 kijkers.

 28. Tim20 MJ

  18:00 Hart van Nederland
  18:15 Shownieuws
  18:30 Dieren op spreekuur
  19:00 Man bijt Hond
  19:30 Utopia (Big Brother, of welke opvolger van Utopia dan ook)
  20:00 Trauma Centrum (wees nou eens blij met die 600k kijkers die je dan trekt)

 29. Bjorn

  Wanneer mag ik eens een jaartje programmadirecteur van SBS6 zijn? Daar is de afgelopen jaren al zoveel geld verspilt in de vooravond. Ik kan daar wel een succesvolle vooravond van maken van dat verspilde geld.

  Zoiets:
  1700 uur Huizenjacht
  1800 uur HvN en regionieuws
  1830 uur Shownieuws kort
  1845 uur MasterChef Nl
  1930 uur utopia, gouden kooi
  2000uur postcodeloterij deal or No deal
  2030 uur de slimste sept tm dec met onbekende nl en dezelfde presentatoren

  Of

  1845 uur De wereld draait door
  1945 uur utopia of postcodeloterij deal or No deal
  2030 uur de slimste
  Maandag: dokter Tinus
  Dinsdag: aso wijken fort oranje docu
  Woensdag: de wereld rond met 80 jarige
  Donderdag: expeditie robinson
  Vrijdag: wegmisbruikers
  Zaterdag: Linda de mol miljoenjacht, ik hou van Holland enz
  Zondag: 1930-2030 uur eredivisievoetbal
  2030 uur dramaserie

 30. Tim20 MJ

  @ Bjorn

  Ja, als de programma directeurtjes van SBS konden toveren en een enorm budget hadden gehad, hadden ze jouw plannen allang uitgewerkt, grapjas. DWDD, IHVH, De Slimste, Eredivisie. Tuurlijk, dat kan allemaal zomaar naar SBS.

 31. Rick

  Utopia weer terug naar 19u!

 32. Sander

  Ik moet nu al lachen om de homevideos.

 33. Japie

  Home Video’s die ook al tig keer te zien zijn geweest is ook geen verbetering.

 34. Bart

  @Bjorn Is het een grapje of meen je dat nou echt serieus?

 35. Chiel

  Waarom niet gewoon Huizenjacht in de plaats? 17.00 uur is ook wel erg vroeg daarvoor.

 36. Joop Knoop

  Vooravond, het was al niks, het wordt niks en zal nooit wat worden.

  Weer home video, doet mij denken aan The Simpsons op FOX.
  Dat is ook zo’n succes geworden.

 37. Vinn

  Kan Utopia weer van 7 tot 8 aub

 38. Ron

  Nee, nou niet weer gaan schuiven met Utopia. Wel vraag ik me af of het wijsheid geweest is om het te verlengen aangezien het niet meer kijkers oplevert, het heeft wel iets meer marktaandeel moeten inleveren terwijl de overall cijfers niet of nauwelijks zijn veranderd. Uitzonderingen daargelaten op sommige avonden dan. Verder is de snelheid van de halfuur uitzending totaal weg omdat ze verhaallijnen zodoende nog meer kunnen uitmelken i.p.v. wat meer in te lopen op de stream.

 39. Klaas

  De SBS zenders gaan hard achteruit zolang John zelf inhoudelijk met de zooi bemoeit. Binnen het bedrijf moet harder “nee!” gezegd gaan worden om de eigenwijze John duidelijk te maken dat hij het niet kan.

 40. Klaas

  En structureel overwerken en werknemers in het weekend thuis bellen moet daar ook een halt worden toegeroepen.

 41. TopofFlop

  SBS6 begint op Talpa/Tien te lijken. Daar was op een gegeven moment ook elke dag De Leukste Thuisvideo’s te zien. Uiteindelijk werd het station opgeheven, omdat het niet in de gunst van de kijker viel. SBS6 is al een beschadigd merk, maar met deze vooravond programmering herstel je dat niet. Het Talpa-effect is al merkbaar bij SBS6.

 42. Bart

  @topofflop Eigenlijk zouden ze met de 4 zenders van september helemaal op 0 moeten beginnen. Nieuwe namen, nieuwe profielen, nieuwe programmeringen, nieuwe programma’s en presentatoren. Op de naam Veronica na.

 43. Mediaprak

  Sanoma gaf nog wat tegengas en durfde te investeren in CL. Nu is het SBS/Talpa-Tien. Verzameling proefballonetjes tbv Talpacontent/ITV en een productiebedrijf welke hulpeloos in de archieven van Beeld&Geluid rondneust. Het wachten is op RUR, 1 vd 8, en andere variaties op jaren 70/80 amusement. Te presenteren door zgn pratende pakken (vh Jochem v Gelder en nu Gedtenowitz, vd Boom, vd Mei). Vraag blijft waarom deze zenders nog in het basispakket van Ziggo en KPN zitten. Ofwel waarom betalen voor content welke je nooit naar kijkt.

 44. Mark

  Als ze nu nieuwe afleveringen maken van Home Videos? Kost haast niks. Voor mijn part verknip je alle afleveringen van Happy Hour Tot iets leuks van een half uurtje. Dan is het nog wel vol te houden. En iid, waarom niet Shownieuws 18:20 – 19:00??? Net zo lang als de late editie dus, ook met gasten aan de desk. Artiesten komen eerder op dat tijdstip dan om 23:15, dan treden de meesten op of liggen al op bed.

  En wat doen ze nu met alle opgenomen Vloggende Hollanders? Kun je het net zo goed laten staan en gokken dat het de komende weken nog gaat groeien. Bij SBS 6 moet alles gelijk op de eerste dag scoren anders gaat het al van de buis. Net als bij Happy Hour. Gelijk hele SBS gebouw in paniek. En dan komt er weer zo’n achterlijke persvoorlichter met zo’n voorgekauwd cliché bericht in de trant van deze programma wijziging sluit meer aan bij het zender profiel en de smaak van de kijker.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.