RTLLN voor derde keer drie dagen op rij niet in top 25

Geplaatst op Thu 07 Dec 2017 om 9:24

De Humberto Tan-show RTL Late Night is deze week wederom al drie avonden op rij niet te bekennen in de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s. Het is de derde keer dat dat gebeurt; in november stond de show ook al twee weken lang gedurende het grootste deel van de week niet in de lijst. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het gaat slechter dan ooit met de kijkcijfers van RTL Late Night. Sinds januari kelderen de cijfers al, maar nu gaat het wel heel erg slecht.

Als je als hét latenight-programma van ‘s lands grootste commerciële zender het grootste deel van de week geen plaats weet te veroveren in de kijkcijfer top 25, dan is dat toch wel een heel serieus signaal van de kijkers thuis waar programmadirecteur Erland Galjaard iets mee moet doen.

Er is veel kritiek op de inhoud van RTL Late Night, omdat het programma compleet zijn urgentie zou hebben kwijtgeraakt. Dat bleek ook gisteren weer een beetje.

Humberto Tan hoopte de kijker vast te houden door te roepen dat er in een gemiddelde kerstboom 25.000 beestjes zitten, maar toen hij en huisboswachter Arjen Postma aan wat bomen gingen rammelen, konden ze er welgeteld één vinden.

Verder ging het onder meer over Jeruzalem en kwam Late Night-vullertje Kasper van Kooten iets vertellen over Prince.

Lees ook:
‘RTL 4’s beeldbepalende shows stemmen niet vrolijk’ (gisteren)
AD: ‘Hoe komt RTL Late Night dieptepunt te boven?’ (gisteren)

Foto: RTL Late Night
29 Reacties op “RTLLN voor derde keer drie dagen op rij niet in top 25”


 1. Uhhh

  Tan heeft kennlijk wel veel wisselende contacten maar geen echte vrienden. Wie begeleidt die man nou eens zachtjes naar de nooduitgang?

 2. Rukker

  Er is maar één reddingsboei voor RTLLN en dat is radicaal en andere koers varen! Subtiel beetje bij beetje aanpassen gaat niet meer werken. De kijker gaat dat niet meer opvallen want die is er niet meer. De stappen naar succes moeten zijn:

  * Nieuw decor/opnamelocatie (verlaat de Randstad)
  * Humberto moet stoppen met ̶k̶o̶n̶t̶k̶r̶u̶i̶p̶e̶n̶ pleasen en ook kritische vragen durven stellen
  * Mijdt onzin onderwerpen zoals ‘genderneutraliteit’, dat interesseert niemand
  * Geen RTL ̶s̶t̶e̶r̶r̶e̶n̶ nono’s meer uitnodigen tenzij het echt urgent is
  * Maximaal vijf gasten aan tafel
  * Na vernieuwing een tijdje de commercials weglaten zodat de kijker blijft doorkijken
  * Geen live muziek meer

 3. OMG

  RTL heeft gewoon verloren met RTL LN, bijschaven of het over een andere boeg gooien heeft geen nut meer. Het moet radicaal vernieuwen met een andere presentator en in het verlengde van RTL Nieuws: Actualiteit, nieuws en politiek.

 4. Margot

  Het was eigenlijk Kasper van Kooten ipv Gerard Ekdom, maar de urgentie van dit onderwerp ontging me volledig. Prince is al anderhalf jaar geleden overleden…

 5. HENK

  Het was weer tenenkrommend en niemand die de eindredacteur ontslaat…Hoe is het
  mogelijk !

 6. Hohoho

  Als je lang genoeg naar de foto kijkt gaat zijn rechter poot omhoog en gaat hij plassen..🎅

 7. Telegraaf

  Beesjes zoeken?

  Waar gaat dit over terwijl ………………… O wacht contract de tuinman dus iedere week op TV.

 8. Zo is het toevallig ook nog eens een keer!

  Het wrange is ook: Tan is de juiste man op de juiste plek! Een man met weinig inhoud gecamoufleerd met veel uiterlijk vertoon met dito programma. Mensen die niet intellectueel geprikkeld willen worden maar wel geamuseerd, zouden dit prima kunnen zien. Maar de mensen moeten hem niet meer. Geen inhoud is nog tot daar aan toe, maar geen karakter is dodelijk. Tan heeft, samen met zijn maatjes van RTL, verkeerd gemanouvreerd na zijn ‘aanname’ Stax. De personality Tan bleek zelf over onvoldoende personality te beschikken om de boel te redden, zei niks en als hij wél wat zei gebruikte hij in one liners notabene zijn overleden broer en zijn eigen zoontje om zijn straatje schoon te vegen. Voorts heeft hij bij DWDD de boel verergerd met zijn foute managers optreden. Johan Derksen sloeg de spijker precies op zijn kop: Tan is een lege huls! En ja, ook karakterloos.

 9. Benny-Bjorn A.

  Incest. Bij RTL het best.

 10. Ron

  Tja, ze doen het ook zelf. Weer die verschrikkelijk onverzorgde boswachter in de uitzending van gisteren. Zelfkritiek bestaat niet in de burelen van Blue Circle, dat moge duidelijk zijn. Gewoon stug doorgaan op de ingeslagen doodlopende weg. En vanavond maar weer hopen dat de cijfers de Top 25 weten te halen want halve finale Gordon Gaat Trouwen, maar met Wie, en vrijdag TVOH. En dat niet omdat RTLLN nou zo goed en leuk is, maar het programma er voor wel dus blijven de kijkers plakken. En ook dat is geen zekerheid meer. Barend en van Dorp waren met deze kijkcijfers al lang gestopt.

 11. Betty

  De redactie onafhankelijk maken van RTL.
  Laat de redactie hun gang gaan. Wedden dat je dan geen of haast geen RTL (leeg hoofdelijke) sterretjes zal zien.
  Na een paar maanden zal blijken, dat het programma een ander gezicht krijgt.

 12. Bonnie Kreukboven

  Er is toch geen kijker die zit te wachten op een thema-uitzending met die Malala? Wie bedenkt zoiets? Net als al die DJ’s en zogenaamde vloggers aan tafel. Scoren vrijwel altijd slecht. Dit komt (met Humberto) niet meer goed. Maar tot wanneer loopt het contract met Blue Circle voor dit gedrocht op de Nederlandse tv?

 13. Robin Martens Lover

  Zeer slecht de laatste weken / maanden. De gasten die er komen zijn totaal niet interesant.
  alweer die boswachter of iemand die komt praten over een boek of van die onzinnige onderwerpen over fotografie wat Tan zijn hobby is vandaar er zovaak over gesproken word.
  Waarom niet een keer Michael Van Gerwen uitnodigen of andere grote namen zoals Robin martens, mensen uit de jaren 80 en 90 die toen bekend waren bijvoorbeeld.

 14. Enzo Voort

  Het tij is niet te keren, de doordeweekse kijkers blijven al weg, die komen niet weer terug. Het einde nadert, de kwelling is voor Tan bijna voorbij. (🎅)

 15. Kirsten

  Simpele oplossing: hele redactie LN vervangen door mensen met frisse nieuwe ideeen aan te nemen en Hoofdredacteur en Eindredacteur vervangen. Die meiden zitten nl ook vastgeroest. Allen borduren nl voort op het succes wat ooit was bij LN. Ook de arrogantie is niet van de lucht onder de redactie. Dus door ze te vervangen kun je dat ook tackelen, je krijgt dan nl sterk gemotiveerde nieuwe redactieleden die streven naar kwaliteit. Maar ach….zucht….wat zeg ik, de oplossing is simpel, maar idd bij BC blijven ze gewoon lekker ‘vastzitten’……het is de arrogantie EN de angst voor verandering. Daarom zal er ook niks veranderen bij ‘zusje’ Blvd. Daar mag ook de bezem wel eens goed door de redactie en adjunct hfd redacteur lekker wieberen.

 16. 65j

  Het is Tan zelf wat het probleem is als je een dagelijkse tolkshow hebt is dat jou werk.,dan moet je niet in alle reclame spotjes op duiken en alle andere bijbaantjes dan verlies je onafhankelijkheid ,daarbij komt de affaire met Sax, bij de DWDD had hij het tij kunnen keren maar wat deed hij alles ontkennen .

 17. robb

  Kirsten dat helpt niet de top moet vernieuwt worden het koppel Gaaljaard bepaalt alles wat er gebeurd daarom moest Albert ook weg.

 18. Jim Freeman

  De belabberde cijfers en programmering van RTL komt alleen en uitsluitend op conto(l) van 1 man ….nml Erland.G. In plaats van dat hij ingrijpt, laat hij Tan en anderen verder aanmodderen. Dat hij hiermee mee wegkomt is absurd.

 19. Jim Freeman

  New record RTLLN.

  Wellicht dat RTLLN deze week een nieuw (buiten de Top 25) record c.q. dieptepunt zal vestigen. Morgen wordt het nml. de 4e keer en zelfs een 5e keer is zeer wel mogenlijk.

 20. GW

  Alles wat door Angela de Jong, andere bekende media-figuren en de Mediacouranters over RTL Late Night is gezegd, is al meerdere keren gezegd. Tot in den treure. Maar de makers van RTL Late Night willen of kunnen het niet.

  (Nieuwe producent + nieuwe hoofdredacteur + nieuwe redactie + eventueel nieuwe presentator) x URGENTIE = nog de enige manier waarop het gaat werken

  Waarom krijgt iemand als Marc van der Linden bijvoorbeeld niet eens een kans? Ik ben het niet altijd eens met Marc maar hij kan zoveel meer dan Royalty-verslaggeving. Hij is echt is een intelligente man, die daarnaast ook heel breed het nieuws kan duiden.

 21. Vrede

  Erland heeft schijt aan de kijker.
  Als de Arena elke wedstrijd leeg was omdat het publiek de trainer boycot door bagger prestaties is het snel gedaan met zo’n trainer.

  Lijkt mij wel leuk om een soort Pauw & Witteman/Barend en van Dorp duo presentatie te krijgen. Dat is er nu toch niet meer.
  Zet dan Beau en Peter R de Vries neer. Peter is geen talkshowhost (maar Tan doet het ook kut) maar kan erin groeien en is sowieso lekker kritisch en recht voor zijn raap.
  Je kunt eventueel Genee als invaller hebben voor sommige periodes samen met Tweebeeke(neem die die dame over van de npo)

  Je wilt bij een talkshow op het puntje van je stoel zitten af en toe.
  En Late Night wil wel luchtig zijn maar mensen genieten niet van een nuchter programma als de host irritatie opwekt en uitgekotst wordt.
  Gooi het roer om,durf eens wat anders.

 22. GW

  @Vrede 13:24:

  Een duo-presentatie zou top zijn (good cop, bad cop-idee), maar ik vrees dat Tan te trots is om de presentatie te delen. Alleen als hij volgens het slikkenofstikken-principe gedwongen zou worden, zou hij misschien overstag gaan.

  Maar de presentatie is slechts een klein deel van het hele grote probleem dat RTL Late Night heeft.

 23. 65j

  Het succes van Barend en van Dorp was Jan Mulder.

 24. Fons

  Tan pak je biezen, steeds denk ik aan je vreemdgaan als ik je zie. Je hebt je eigen programma geruïneerd (mede door je lachen om niks en geen kritische vragen durven stellen)

 25. mark2

  Is toch niets aan de hand? Cijfers in de doelgroep zijn goed, gehoord van galjaard… Dus dan is dat zo! Ga dus zo door, de weg omhoog is afgelopen jaar al begonnen.. Zet hem door! Misschien nog wat vaker Ronald Molendijk erbij. Ik zou verder niet weten hoe het nog beter kan!

 26. J

  Marktaandeel van 5 Uur Live is ook de hele week al een stuk hoger dan dat van RTL Late Night. Kijkcijfers zelf schelen ook niet veel meer! Best erg dus

 27. Baasje

  My hemel die foto…..gek he dat er niemand kijkt. Dionne word daar dus
  opgewonden van ……..tja….ieder zijn smaak ;)))))

 28. Fox Mulder

  Jammur hoor. Goede avund.

 29. Bart

  @Vrede Helemaal mee eens
  @GW Tan is een van de vele problemen van LN maar wel het grootste probleem. De overgrote meerderheid is gestopt met kijken vanwege hem.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.