‘RTL 4’s beeldbepalende shows stemmen niet vrolijk’

Het imago van RTL 4 heeft te lijden onder de twee beeldbepalende shows van de zender: Boulevard en Late Night. Dat heeft tv-recensent Angela de Jong van het AD gezegd op Traffic Radio. De Jong denkt dat beide programma’s de gunfactor hebben verloren. “Twee programma’s van RTL zijn redelijk beeldbepalend: RTL Boulevard en RTL Late Night. Dat zijn niet de programma’s waar ik het meest vrolijk van word op die zender, terwijl ik een enorme fan was van die twee programma’s.”

Het nieuwe RTL Boulevard kan De Jong niet bekoren. Ze verlangt terug naar de showrubriek in de Albert Verlinde-periode. “Dat was toen een gevreesde concurrent, want ze hadden áltijd nieuws. Albert kon het altijd heel goed duiden; als hij iets zei dan klopte het 99 van de 100 keer. Het is verworden tot een soort verlengstuk van de PR-afdeling van RTL. Sorry, maar er speelt meer in de wereld.”

Hetzelfde geldt voor RTL Late Night, zegt ze. “Humberto had een heel fijne toon en kon me echt met een glimlach naar bed laten gaan, maar dat is er de afgelopen tijd wel een beetje uit geslopen.

De Jong heeft er geen vertrouwen in. “Ik heb van de zomer zelfs nog koffie gedronken met de nieuwe baas van RTL Late Night. Toen dacht ik: er zal geheid wat veranderen. Inmiddels is hij weg – zo’n lang leven was het niet beschoren – en hij geloofde ook heel erg in de lijn van heel veel RTL-sterren en heel veel softe items. Dan zit Nathan Rutjes of Gerard Ekdom er weer. Ik vind dat best leuk, maar ik hoef het niet te zien. Ik wil weten wat er in de wereld speelt en om een beter beeld te krijgen bij de ontwikkelingen. Ik kan het missen.”

Misschien is het tijd dat Tan een stapje terug doet, aldus De Jong. “Jinek en Pauw bemoeien zich de hele dag met dat programma. Humberto heeft nog twintig andere dingen te doen op een dag. Dat mag hij doen, maar je ziet wel dat hij een beetje los gedreven lijkt van zijn eigen programma en eigen redactie. Ik heb het gevoel dat hij om half tien binnenkomt, zijn kaartjes in zijn handen krijgt en even een gesprek doen. Je voelt dat de ziel uit het programma is.”

Vanmiddag heeft het AD een nieuwe column van Angela de Jong gepubliceerd, waarin ze tips geeft aan Humberto Tan. Die kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen