‘Zorgelijk dat Veronica niet stijgt met Giel Beelen’

Het is zorgelijk dat Radio Veronica in de meest recente luistercijfers, over de periode september-oktober, is gedaald van 4,2 naar 4,0 procent marktaandeel, terwijl Giel Beelen begin oktober zijn debuut maakte bij de zender. Dat zegt NPO Radio 5-dj Jeroen van Inkel op Spreekbuis.nl. Van Inkel, die Beelen eerder adviseerde om níet over te stappen, vindt het behoorlijk vreemd dat de zender zo’n daling laat zien. “Dat is geen goed teken, je zou nu al verschil moeten zien.

Het verbaast Van Inkel. “Het is behoorlijk verontrustend dat – ondanks de komst van Giel Beelen en een behoorlijke grote marketingcampagne – Radio Veronica ten opzichte van vorig jaar slechts een daling laat zien.

Wat denkt hij dat er mis is? “Het grootste probleem van Radio Veronica is dat binnen Talpa álle andere stations belangrijker zijn. Hierdoor blijft er zo’n krap kader over om in te werken dat je bijna geen leuke dingen kan doen. Alles wat verzonnen wordt moet binnen de gestelde doelgroep-kaders passen. Geen vrouwen maar vooral mannen aanspreken et cetera.”

En als er een topidee is dat goed scoort, dan zal het al snel naar Radio 538 verplaatst worden want dat station is het belangrijkst. Je zag dat ook toen SLAM! nog binnen het Talpa-concern viel. Dan hadden ze een geweldige actie die veel traffic opleverde en het jaar daarna verhuisde dit succesvolle item naar 538.”

Van Inkel vraagt zich af hoe dit afloopt. “Radio Veronica is het eerste station dat Talpa zélf opbouwt, ze beginnen eigenlijk helemaal vanaf nul. De andere stations zoals 538, Radio 10 en Sky radio waren al succesvol en die hebben ze gewoon gekocht.”

Zelf een radiostation opbouwen kunnen ze niet goed, dat is in het verleden natuurlijk héél erg fout afgelopen“, zegt hij, wijzend op het vroegere Talpa-radiostation Radio Noordzee.

Een groot interview met Jeroen van Inkel kunt u lezen op de mediasite Spreekbuis.nl.

Foto: William Rutten, Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen