Storm van kritiek op zorgkosten-tweet Peter R. de Vries

Eva Jinek die 150.000 euro een hoog middeninkomen noemt, Olcay Gulsen die een tv-salaris vergelijkt met een AOW-inkomen en een BNR-ster die parkeren voor 5 euro per uur een koopje vindt: het maakt de kloof er tussen burger en media niet kleiner op. Peter R. de Vries loopt vandaag tegen eenzelfde soort onbegrip aan als hij lyrisch twittert: “Politici zeggen het nooit, maar wat geweldig dat we voor 113,50 per maand en 400 euro eigen risico de beste gezondheidzorg van de wereld hebben.

De gewone burger, die geen facturen van 1.000 euro per talkshowoptreden kan sturen, geeft De Vries er behoorlijk van langs om deze tweet. De presentator kan rekenen op tientallen boze reacties.

Volgens Angela kan De Vries zich niet inleven in de burger met een kleine portemonnee. “Ik werk in de zorg en zie patiënten zorg mijden omdat ze het niet kunnen betalen.

En Michel: “Als je geld genoeg KRIJGT dan heb je niets te klagen maar de mensen die gewoon werken voor zijn geld is het toch veel geld.

Sjef: “Zorgkosten zijn bijna verTIENvoudigd. Is dat geld dan echt naar het personeel gegaan waar het hoort?? Denk het niet.

René: “Het had ook 50 euro per maand en 0 eigen risico kunnen zijn, als we niet voor velen die gratis zorg krijgen zouden betalen.

Olaf: “Wat een waanzinnige domme opmerking van de narcist van het jaar. Als het niet tot jouw competentie behoord zwijg dan aub.

Gonny: “Als dit het totaal plaatje was zou ik daar prima mee kunnen leven. Helaas is de werkelijkheid voor chronisch zieken anders. Ziek zijn is duur.

Erik: “Jan Modaal denkt daar iets anders over… 😘

Nohands: “Verdien jij makkelijk met een avondje bankhangen in een zeikshow….

Rolo: “De zorg is wel bovengemiddeld goed, maar de kosten zijn voor chronisch zieken en mensen met klein inkomen echt zwaar. Daardoor wordt het zorg systeem lang niet door het grootste deel van de Nederlanders als goed ervaren. En gevoel van tweedeling ontstaat.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen