Storm van kritiek op zorgkosten-tweet Peter R. de Vries

Geplaatst op Tue 19 Sep 2017 om 14:30

Eva Jinek die 150.000 euro een hoog middeninkomen noemt, Olcay Gulsen die een tv-salaris vergelijkt met een AOW-inkomen en een BNR-ster die parkeren voor 5 euro per uur een koopje vindt: het maakt de kloof er tussen burger en media niet kleiner op. Peter R. de Vries loopt vandaag tegen eenzelfde soort onbegrip aan als hij lyrisch twittert: “Politici zeggen het nooit, maar wat geweldig dat we voor 113,50 per maand en 400 euro eigen risico de beste gezondheidzorg van de wereld hebben.

De gewone burger, die geen facturen van 1.000 euro per talkshowoptreden kan sturen, geeft De Vries er behoorlijk van langs om deze tweet. De presentator kan rekenen op tientallen boze reacties.

Volgens Angela kan De Vries zich niet inleven in de burger met een kleine portemonnee. “Ik werk in de zorg en zie patiënten zorg mijden omdat ze het niet kunnen betalen.

En Michel: “Als je geld genoeg KRIJGT dan heb je niets te klagen maar de mensen die gewoon werken voor zijn geld is het toch veel geld.

Sjef: “Zorgkosten zijn bijna verTIENvoudigd. Is dat geld dan echt naar het personeel gegaan waar het hoort?? Denk het niet.

René: “Het had ook 50 euro per maand en 0 eigen risico kunnen zijn, als we niet voor velen die gratis zorg krijgen zouden betalen.

Olaf: “Wat een waanzinnige domme opmerking van de narcist van het jaar. Als het niet tot jouw competentie behoord zwijg dan aub.

Gonny: “Als dit het totaal plaatje was zou ik daar prima mee kunnen leven. Helaas is de werkelijkheid voor chronisch zieken anders. Ziek zijn is duur.

Erik: “Jan Modaal denkt daar iets anders over… 😘

Nohands: “Verdien jij makkelijk met een avondje bankhangen in een zeikshow….

Rolo: “De zorg is wel bovengemiddeld goed, maar de kosten zijn voor chronisch zieken en mensen met klein inkomen echt zwaar. Daardoor wordt het zorg systeem lang niet door het grootste deel van de Nederlanders als goed ervaren. En gevoel van tweedeling ontstaat.

Foto: RTL
37 Reacties op “Storm van kritiek op zorgkosten-tweet Peter R. de Vries”


 1. Jo han

  Ik hoop op een tumor in zijn hoofd ,krijgt ie waar voor zijn geld!

 2. P

  Ja maar als bijna al dat geld aan transgenders gaat blijft er niks over voor anderen die OOK premie betalen!

 3. Henk

  Peter de Vries zegt niet veel raars, we mogen ook trots zijn op onze betaalbare zorg.

 4. Enzo Voort

  Ik heb schoon genoeg van deze betweter. Wie niet?

 5. anoniem

  € 115,- per maand?? Waar? Plus je eigen risico a € 33,33 per maand en dan nog je tandarts zit ik toch echt op 180 euro per maand! Schijntje Peter!

 6. Anne-Fleur

  Dat er nog mensen zijn die deze ongeschoolde nep journalist nog serieus nemen is echt onbegrijpelijk. Peter de vries is een triest figuur en daar is alles mee gezegd, Nou ja bijna alles, hij ziet er ook niet uit.

 7. ~

  Jammer dat Willem zijn plan niet heeft uit kunnen voeren!

 8. Olivier

  De kracht van de media…niet te filmen deze cultuur…

 9. Sloeber

  Peter mag mijn zorgkosten ook wel betalen…merkt hij toch niets van…ik zeg JA

 10. OMG

  Altijd zo grappig, iedereen loopt altijd zo te janken en zeiken, maar iedereen slikt het voor lief en stemt elke keer weer voor z’n eigen partijtje.

  Nederland is zo’n zeikland geworden, zeiken en zeiken maar actie? Ho maar! In andere landen was men al lang massaal de straten opgegaan.

 11. Kitty

  @OMG

  Als dat zo was, had de PvdA nu geen 9 zetels. Wat een kul raam je uit.

 12. P

  De peperdure operaties van tegenwoordig maken de zorg onbetaalbaar!

 13. Otto Groeneveld

  Deze man is compleet gek, smerige egoistische kutliberaaal. Ga leven van 600 euro,per maand uilskuiken.

 14. Ron

  Ben het vaak met Peter eens, maar hier slaat hij de plank volledig mis en ook erg onhandig om zo iets te roeptoeteren. En verder wil ik daar bij aantekenen dat ik nooit meer wil horen of lezen dat Peter ‘links’ zou zijn. Hij stemt gewoon het neo liberale D66 hoor. Dus eigenlijk verbaast zijn mening niet.

 15. OMG

  @Kitty

  Ken je geschiedenis… Sinds de jaren 80 hebben PVDA, VVD, CDA en D66 altijd het land regeert, telkens in een wisselende coalitie met af en toe een andere partij er bij.

  Dus nu jij.

 16. Doe

  Een grotere hypocriet,narcist,leugenaar en intrigant dan Peter R moet er nog geboren worden al acht ik die kans klein.Al mijn claims zijn overigens aantoonbaar in veelvoud.

 17. Buddy

  Peter R…. de Vries.
  Die R staat voor relnicht

 18. Bram Biester

  Peter heeft gelijk!

 19. robb

  Hij heeft wel gelijk met zijn inkomen dan is de zorg spotgoedkoop ,de minima heeft niet veel geld maar betalen ook niet veel aan de zorg ze krijgen volgend jaar 1000 per persoon terug van de zorgtoeslag ,alleen vergeet hij de mensen die ongeveer 1750 per maand hebben die krijgen niks die zijn de klos .

 20. Kitty

  @OMG

  “Altijd zo grappig, iedereen loopt altijd zo te janken en zeiken, maar iedereen slikt het voor lief en stemt elke keer weer voor z’n eigen partijtje.”

  Als dat zo was, had de PvdA nu geen 9 zetels. Wat een kul raam je uit.

  Wat snap je niet, ouwe?

 21. Dr. De Vries

  We hebben niet de beste zorg ter wereld. We scoren gemiddeld een 7. De zorg is gemiddeld beter in Nederland dan in menig ander land. Maar wil je specialistische zorg, dan moet je voor de beste toch echt in het buitenland zijn.Overigens verschilt de zorg per regio; op het platteland ben je bij een hartaanval kansloos. Dit jaar ,ondanks 207 euro per mnd en eigen risico, 2 blunders van dienstverleners mogen ervaren: een gaf een oordeel over mij aan de apotheek zonder mij ooit gezien te hebben of in mij EPD te hebben gekeken en een ander gaf mij de verkeerde medicijnen. Verder worden om de haverklap medicijnen niet meer vergoed en vervangen door slechtere generieke middelen.
  Verder ervaar ik zorgverleners en verzekeraars als ronduit arrogant: drie keer zegden ze een afspraak af op de dag van afspraak en ik kreeg geen vergoeding, omgekeerd bij mijn demente oma wel.Helden! Bij de zorgverzekeraar is inspraak uitgesloten.

 22. Meneer Kaktus

  Virgien ligt al een week of 3 in het ziekenhuis, bereidt zich voor op het moment van werpen. De kosten van de zorgverzekering zijn er al lang en breed uit!

 23. wauter

  Ik wens Peter R. de Vries inmiddels een pijnlijke dood toe met veel jeuk en korte armpjes. Wat een uitermate minderwaardig mens.

 24. Graaf Volkert

  Wat minder graaiende managers in de zorg kan al een hoop schelen…

 25. HansrZ

  Peter is een beetje dom, want hij vergeet dat veel Nederlanders daarboven ook nog 5,4% van hun salaris aan ZVW (o.a. AOW ers) betalen. Dus al gauw dit 100 euro in de maand inhouding aan ZiekteVerzekeringdWet. Dat voor loondienst mensen door de werkgever wordt betaald maar over die bijdrage weer loonbelasting wort geheven. Maar Peter heeft overal een beetje verstand van en l*lt dus maar wat in de talkshows tegen forse betaling.

 26. Graaf Volkert

  Zo lang die enge vrouw Edith Schippers nog bemoeienis met de zorg zal er niks veranderen. Haar man sluit deals met grote farmaceuten om zoveel mogelijk dure medicijnen en behandelmethoden te verkopen.
  Heel snel nieuwe formatie en die vrouw lozen…
  VVD maakt de zorg alleen maar duurder en duurder…

 27. de chinees

  Begint wat vervelend te worden, die Petel L. de Vlies.

 28. OMG

  @Kitty

  Met zo’n naam begrijp ik wel dat begrijpend lezen moeilijk is hoor, nu hup hup Sesamstraat kijken!

  Achterlijke trien.

 29. PA-V-H

  Nominale premie
  Aanv verzekering
  Inhouding loon/uitkering
  Eigen risico
  Eigen bijdrage
  Huisaptheek

  Wat een arrogante kwallen zijn die BN’ers toch.

 30. Pieter

  die man zie je overal voor 1000 euro per keer op de bus
  schat zijn schnabbeltjes zeker minimaal op jaarbasis op 30.000 euro
  daar moet jan met de pet een heel jaar voor werken, schandalige dat omroepen/ zenders zoveel betalen aan deze personen die even langskomen om een babbeltje te doen ! en RTL moet zich helemaal schamen, want een stagaire kost hun niets en werken de hele dag voor een fooii

 31. Karel

  Ik ben het niet vaak eens met Peter maar hier heeft hij gelijk. @Robb: inderdaad. De groep rond de 2000 bruto is nu ‘de sjaak’. Geen zorgtoeslag maar geen dik inkomen.

  De groep rond de 1500 euro per maand of minder krijgt nu 84 euro per maand zorgtoeslag en betaalt dus 3 tientjes voor hun zorgverzekering. Dat is niet veel. Enige probleem is dat die zorgtoeslag direct eigenlijk verrekend moet worden met de premie. Dat voorkomt dat met dat geld andere dingen worden gedaan.

 32. Flits Bom

  Deze narcistische laaf moet eens stoppen met overal zijn mening te verkondigen.
  Er is een grote groep horigen in NL die hem veel te serieus nemen.

 33. Senip

  @OMG
  Nee, jij kunt gewoon niet formuleren.

 34. Shirley

  @Senip

  Rot ‘s op.

 35. Senip

  OMG heeft gauw een nieuw naampje. Sloeber.

 36. Maarten van R.

  Mag ik dood ?

 37. Bart

  Behoorlijk dom voor de vuist weg brabbelen levert tegenwoordig veel geld op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.