Fons van Westerloo: ‘Spreek de waarheid, Humberto’

Fons van Westerloo, voormalig topman van RTL Nederland, denkt dat Humberto Tan er het best aan doet om gewoon met de waarheid over de brug te komen. Dat laat hij dit weekend blijken in zijn column in De Telegraaf. Van Westerloo heeft als voormalig tv-baas wel vaker meegemaakt dat tv-sterren in het nauw aan zijn desk kwamen. Steevast verklaarden de sterren ‘met het hand op het hart dat er niets aan de hand was’, aldus de tv-baas. Ondertussen wilde hij van zijn sterren gewoon de waarheid.

Van Westerloo verlangde naar de waarheid ‘om als hun baas eerlijk vragen van de pers te kunnen beantwoorden of, als ze dat wilden, geen commentaar te geven’.

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel, aldus Van Westerloo. “Vrijwel altijd bleek al snel dat ik was voorgelogen omdat de medewerker geen raad met de waarheid wist. Om de familie te sparen of omdat ze dachten er nog even mee weg te komen.”

Ook Van Westerloo vindt dat BN’ers recht op privacy hebben. “Maar als er meer aan de hand is dan een slippertje is het altijd het beste om zo snel mogelijk met de waarheid naar buiten te treden en daarmee de roddelaars de wind uit de zeilen te nemen.”

Erland Galjaard, de huidige baas van RTL 4, is naar verluidt niet zo blij met de vermeende affaire van Humberto Tan met Dionne Stax.

De Telegraaf-column Liefdesgeruchten van Fons van Westerloo kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen