André Hazes jr in eerste Tijl B op Volle Toeren

Geplaatst op Fri 10 Feb 2017 om 8:56

André Hazes jr. is de eerste gast in het nieuwe NPO 2-programma Tijl B op Volle Toeren, een variant op het NPO 3-programma Ali B op Volle Toeren. Hij wordt in de uitzending gekoppeld aan de internationaal gerenommeerde operazangeres Maria Fiselier. Dat heeft Avrotros laten weten. Topartiesten uit de pop- en klassieke muziekwereld stappen in de nieuwe programmaserie uit hun comfortzone om een muzikale wereld te leren kennen die mijlenver van de eigen ligt.

Muziekliefhebber Tijl Beckand brengt de muzikanten bij elkaar, introduceert hen in elkaars werelden en daagt ze uit een eigen versie te maken van het muziekstuk van de ander. Verwondering, onbegrip, hilariteit, ontroering en waardering volgen elkaar in dit programma in rap tempo op.

In de seizoensopener schrikt Hazes jr zich rot als hij hoort hoelang de operavoorstelling in Amsterdam duurt en Maria Fiselier kijkt haar ogen uit in de feesttent van Veenhuizen. Gelukkig zijn er ook overeenkomsten want de concertzaal van De Komischer Oper in Berlijn lijkt volgens Hazes verdacht veel op zijn woonkamer. “Heerlijk, die kitsch.”

Op het festival Dutch Valley laat Maria Fiselier haar versie van de megahit Leef horen en bewerkt Hazes de beroemde Habanera uit Maria’s favoriete opera Carmen.

Daarnaast ontmoeten de Nederlandse Songfestivalinzending OG3NE en bariton Thomas Oliemans elkaar, verdiepen The Kik en het Gesualdo Consort zich in elkaars werelden en worden Jeroen van der Boom en het Nederlands Blazers Ensemble aan elkaar gekoppeld.

Dit geldt ook voor dj-duo Showtek en violiste Rosanne Philippens, Berget Lewis en het Storioni Trio, Mental Theo en het Matangi Quartet en garage-rockband The Deaf en contrabassist Dominic Seldis.

Tijl B op Volle Toeren is vanaf 23 maart om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Foto: SBS
2 Reacties op “André Hazes jr in eerste Tijl B op Volle Toeren”


  1. niets zo

    Spiegeljongen

  2. Annoniemus

    Hij mag nog niet in de schaduw staan van zijn vader , die wel echt en puur was , dit ventje is zo nep als nep maar zijn kan !!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.