Jan Kooijman roemloos ten onder op NPO 1

NPO 1 is voorlopig af van de slecht scorende Jan Kooijman. Zijn programma Tot Elkaar Veroordeeld is gisterenavond, één week eerder dan gepland, ten einde gekomen met slechts 385.000 kijkers op NPO 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Kooijman kwam tussen tien en elf niet verder dan een voor NPO 1 buitengewoon magere 7,5 procent marktaandeel. Dat is maar liefst 65 procent onder het avondgemiddelde dat NPO 1 gisteren neerzette, namelijk 21,2 procent.

Al met al heeft Kooijman een horrordebuut achter de rug bij de NPO. Tot Elkaar Veroordeeld was zijn eerste programmaserie sinds zijn overstap van RTL, maar hij heeft hiermee geen goede beurt gemaakt.

Na twee afleveringen schoof NPO 1 het naar een later tijdstip en na drie afleveringen werd het programma met één aflevering ingekort. De aflevering die eigenlijk volgende week zou worden uitgezonden, is vervangen door Droomhuis Gezocht.

Aan de lead-in ligt het niet: het Kooijman-programma staat direct na de prima bekeken Heel Holland Bakt-nabeschouwing. Daar keken gisteren 1,3 miljoen mensen (21 procent) naar.

Lees ook: KRO-NCRV: ‘Is het nou Jan of Jeroen Kooijman?’ (30 december)

Foto: KRO/NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen