Willeke Alberti krijgt nieuwe Ring in RTL Late Night

Willeke Alberti heeft gisterenavond in RTL Late Night een vervanger voor haar gestolen Gouden Televizier-Ring in ontvangst genomen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De originele Televizier-Ring, die ze 45 jaar geleden won voor haar hoofdrol in de serie De Kleine Waarheid, werd in februari van dit jaar gestolen. Hoewel ze de ring nooit droeg en deze in een doosje bewaarde, besloot het AvroTros-blad Televizier om een nieuwe gouden ring te maken voor de veelgeprezen zangeres.

Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring, beloofde Alberti kort na de inbraak een nieuwe Ring te bezorgen, mocht het oude exemplaar niet worden teruggebracht.

Toen duidelijk werd dat dit niet zou gebeuren, heeft Televizier aan kunstenares Anneke Schat gevraagd of zij een nieuwe Gouden Televizier-Ring wilde maken voor Alberti. Schat is immers al sinds 1975 verbonden aan de publieksprijs.

Hoewel Humberto Tan in RTL Late Night net deed alsof Alberti van niets wist, was ze volgens AvroTros ‘nauw betrokken bij het ontwerp van haar nieuwe Ring’.

Schat heeft het juweel gebaseerd op het originele ontwerp van Jaap de Vries, en heeft daar haar eigen, kenmerkende draai aan gegeven.

Alberti wil deze nieuwe Gouden Televizier-Ring graag dragen tijdens optredens, en daarom is het een groter, opvallender exemplaar geworden met een amethist.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen