Wilders kijkt anders naar Aboutaleb sinds NPO 2-docu

Foto: SBSDe NPO 2-documentaire De twee gezichten van Ahmed Aboutaleb heeft het beeld van Geert Wilders over de Rotterdamse burgemeester veranderd. Dat zegt de PVV-leider in een interview met de Playboy. De documentaire die op 30 december te zien was werd flink bekritiseerd vanwege het ‘gewroet’ in het privéleven van Ahmed Aboutaleb, maar Wilders vond het juist heel verhelderend. “Hem een kameleon noemen gaat misschien te ver, maar hij is wel een man met twee gezichten.

Wilders heeft er ‘moeite mee’ dat Aboutaleb wordt geroemd als een man die zegt waar het op staat. “Hij wordt, en soms ook terecht, geprezen om de stevige uitspraken die hij doet. Als je niet wilt integreren dan rot je maar op, of dergelijke teksten, maar tegelijkertijd hoorde ik hem op tv zeggen dat zijn dochters van hem met moslims moeten trouwen.”

Dat is zo dubbelhartig, aldus Wilders. “Anderen moeten integreren, anders rotten ze maar op, maar tegen zijn eigen dochters zegt hij: integreer vooral niet.”

Ik heb zelf geen dochters, maar als ik ze wel had, dan zou ik hen adviseren: trouw met iemand van wie je houdt. Met iemand die je gelukkig maakt.

De documentairemakers ontdekten dat Aboutaleb moeite heeft met het feit dat zijn dochters een relatie hebben met een niet-moslim. Walgelijk, vonden vooral linkse critici die ‘onthulling’.

Documentairemaker Piet de Blaauw vond het echter noemenswaardig. “Het is toch heel opmerkelijk dat de man naar buiten toe een heel liberaal imago heeft, maar naar binnen een heel ander gezicht heeft? Dat zijn toch allemaal heel relevante thema’s?“, verdedigde hij zich.

Lees ook:
Zeer felle kritiek op NPO 2-docu over Ahmed Aboutaleb (31 december 2015)
Maker Aboutaleb-docu verdedigt zelfmoordonthulling (31 december 2015)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen