Rob Geus wil ook ziekenhuizen inspecteren op tv

Rob Geus begint vanavond aan een nieuw seizoen van Red Mijn Vakantie, waarin hij hotels aan een hygiënetest onderwerpt. Als het aan de keurmeester ligt, gaat hij straks ook ziekenhuizen inspecteren op tv. Dat vertelt hij in de Volkskrant. Geus heeft al iets bedacht. “Ik krijg dagelijks aanvragen van mensen met problemen op hygiënegebied in openbare instellingen: ziekenhuizen, verpleeghuizen, kinderdagverblijven. Dáár wil ik induiken“, vertelt de SBS 6-ster.

Hij wil ‘dieper op de materie ingaan’. “Dat er Kamervragen over worden gesteld. Als je kijkt hoeveel cases ik krijg toegeworpen, dan móét dat programma er komen.”

Het nieuwe programma zou veel breder moeten worden dan De Smaakpolitie, aldus Geus. “Vorige week las ik in de krant dat er weer mensen ziek waren geworden van kip. Hoppa, salmonella, wat is salmonella? Veel mensen hebben nog altijd geen idee. Ik duik erin met mijn team, ga op onderzoek uit, bezoek de mensen die ziek zijn geworden.”

Er vol gas in gaan en uiteindelijk een oplossing vinden: dat is Rob Geus. Ik denk dat mijn kunstje nog niet is uitgewerkt.”

Red Mijn Vakantie is om 21.25 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen