Lucille Werner vindt megasalaris Matthijs terecht

Foto: TalpaLucille Werner vindt het geen probleem dat Matthijs van Nieuwkerk een megasalaris verdient bij de VARA. Dat laat ze blijken in Veronica Magazine. Werner verdedigt de topsalarissen bij de NPO. “Wie ben ik om daarover te oordelen? Als iemand vijf miljoen per jaar verdient, heeft die persoon gewoon die waarde. Recent was er discussie over het inkomen van Matthijs van Nieuwkerk. In mijn ogen is hij vernieuwend, raakt hij met zijn programma de samenleving op een positieve manier.

Dat vindt Werner de rechtvaardiging voor Van Nieuwkerks megasalaris. “Hij is een aanwinst voor de NPO. Dus gigantische salarissen voor enkele van mijn concullegae? Good for them.

Zelf verdient Werner ook goed. “Ik heb het prima voor elkaar. Toch zie ik geld vooral als een middel waarmee ik mijn huis kan betalen en waarmee ik in leven blijf. Het is handig om luxe op vakantie te kunnen gaan, maar geld is nooit een enorme drijfveer.

Toch moet ook Werner bekennen dat zij wel eens statusgoederen koopt. “Eens in de zoveel tijd koop ik iets heel duurs. Een koffer van Louis Vuitton bijvoorbeeld. Of een truitje van 500 euro van het Italiaanse merk Camilla.

Maar aan het einde van de rit, op je sterfbed, is het veel boeiender om te kunnen praten over de hoeveelheid herinneringen die je hebt opgebouwd, dan over je dikke, vette bankrekening.

Van Nieuwkerk verdient 570.000 euro per jaar. Werner verdient naar verluidt net iets onder de topsalarisgrens van 189.000 euro.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen