Peter en Winston maken Volkskrant-recensent af

Foto: RTLPeter van der Vorst en Winston Gerschtanowitz vinden het ontzettend sneu dat Volkskrant-recensent Gidi Heesakkers kritiek heeft geuit op de ‘live’-uitzending van het concert van Guus Meeuwis op RTL 4. Dat lieten ze maandagavond blijken in RTL Boulevard. Heesakkers schreef in haar column dat zij zich niet echt betrokken voelde bij het concert, omdat de uitzending vanaf het eerste reclameblok niet meer live, maar semi-live was. “Een zure recensie“, aldus Van der Vorst.

Van der Vorst vindt het vreselijk kinderachtig. “Er was een beetje een zure recensie in de Volkskrant en ook op Twitter werd er gezeurd over het feit dat het concert werd onderbroken door commercial breaks. Maar ja, het is nu eenmaal een commerciële zender.”

En een commerciële zender leeft van reclameblokken, doceert Van der Vorst. “Dat hebben ze bij de Volkskrant kennelijk niet begrepen.”

Van der Vorst heeft Meeuwis gesproken over de rel. “Guus zei me ook: ‘Ja, ik begrijp de kritiek niet zo, want eigenlijk moet je RTL juist een enorme veer in de reet steken, want het is toevallig wel de zender die het heeft aangedurfd om dit experiment aan te gaan met succes.’”

De RTL 4-ster vindt het bijna lachwekkend dat Heesakkers zich niet betrokken voelde. “Terwijl er 1,2 miljoen mensen met heel veel plezier hebben gekeken. Dat is het niveau van de Volkskrant, de krant die altijd met het laatste nieuws van de dag ervoor komt.

Ook Gerschtanowitz duldde de kritiek van Heesakkers op RTL 4 niet. “Heeft de Volkskrant dit echt opgeschreven? Die man is toch niet goed?

Medewerkers van RTL staan erom bekend niet goed om te kunnen gaan met kritiek. Ook het koningspaar van RTL, Erland Galjaard en Wendy van Dijk, heeft een hekel aan journalisten.

Lees ook Erland Galjaard walgt van Jean-Pierre Geelen en Jean-Pierre Geelen reageert gelaten op Erland Galjaard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen