Erland Galjaard walgt van Jean-Pierre Geelen

Foto: EenVandaagErland Galjaard, tv-baas bij RTL, krijgt de rillingen van tv-recensent Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant. Dat laat hij blijken in Het Parool. Galjaard vindt het sowieso vreselijk als iemand beweert dat RTL geld verdient met de ellende van een ander. “Ja, wij maken programma’s als Verslaafd. Maar dat draait niet om leed, dat gaat om het óplossen van leed. Dát is de crux. Het is de denkfout van de gemiddelde, vrij beperkte journalist als ik zo vrij mag zijn, om meteen in complotten te denken“, briest hij. 

Maar goed“, vervolgt Galjaard. “Dat verhaal ga ik niet nog een keer afratelen, want daar heb ik al een keer een heel goede column over geschreven in Broadcast Magazine – de best gelezen van 2014 begreep ik.”

In die column ontpopte Galjaard zich als een heuse positivo en riep hij op tot überpositieve televisie zonder een negatieve noot. “De enige die ‘m níet goed vond, was Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant“, liegt Galjaard, die juist heel veel kritiek heeft gehad op zijn column. “Maar dat was waarschijnlijk een tikje jaloezie.”

Het is Galjaard gelukt om alle negatieve reacties vakkundig te omzeilen. “Ik heb echt alleen maar positieve reacties gekregen, van Claudia de Breij tot Najib Amhali via Raoul Heertje tot aan mensen op straat aan toe. Heel bijzonder en veelzeggend.

Galjaard is in het interview nog niet klaar met Geelen. “Men doet bij voorbaat altijd negatief. Bij de start van Late Night wist diezelfde Jean-Pierre Geelen na een paar weken al te melden dat het programma zou stoppen. Het was niks en het werd niks.

Bij Jinek riep Geelen hetzelfde, stelt hij. “Lachwekkend is dat. Maar ik zeg je: negativiteit is done, dat werkt niet meer.

Gelukkig zijn er ook mensen die het goede, positieve voorbeeld geven in tv-land, aldus Galjaard. “Het blad Wendy is daar een mooi voorbeeld van“, zegt hij, verwijzend naar het tijdschrift van zijn geliefde Wendy van Dijk, tevens één van zijn presentatrices.

Het uiten van kritiek op Galjaard is voor veel mediamensen onverstandig, omdat hij een flinke vinger in de pap heeft in medialand.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen