Trijntje Oosterhuis: ‘Ik wil winnen!’

Foto: RTLTrijntje Oosterhuis gaat voor de winst in Wenen. Ze hoopt zich vanavond tijdens de eerste halve van het Eurovisie Songfestival te plaatsen voor de finale op zaterdag, om vervolgens met goud naar huis te gaan. Dat vertelt de zangeres in Veronica Magazine. Het is volgens Oosterhuis een misvatting dat ze niet zou willen winnen. “Ik heb dat nooit gezegd, die quote is door de media uit z’n verband gerukt. Wat ik wilde aangeven is dat ik het simpelweg niet voor het zeggen heb“, legt ze uit.

Het zou raar zijn om níet te willen winnen, aldus Oosterhuis. “En nee, ik heb het niet gezegd zodat de verwachtingen laag zullen blijven. Want natuurlijk hoop ik dat ik win.

De zangeres zal er alles aan doen. “Ik zal mijn hart op tafel leggen, en er als een topsporter met al mijn kracht en energie in gaan. Een voetballer die een penalty neemt, wil de bal ook in het net zien gaan.

Hoewel Oosterhuis al tientallen jaren ervaring heeft, heeft ze daar niet veel aan op het Songfestival. “Het maakt geen reet uit of je als artiest net komt kijken of, zoals ik, 25 jaar in het vak zit. Bij het Songfestival is iedereen gelijk.

Het Eurovisie Songfestival is om 21.00 uur te zien op NPO 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen