Talpa betreurt manipuleren Utopia

Foto: EOProductiehuis Talpa ‘betreurt’ dat een productiemedewerkster van Newtopia, de Duitse versie van Utopia, vannacht een uur lang met de kandidaten van het programma heeft vergaderd. Dat heeft het bedrijf van John de Mol laten weten in een verklaring. In Duitsland is grote ophef ontstaan over het geheime overleg, dat per ongeluk te volgen was via de livestreams van de show. “Het incident wordt onderzocht en zo nodig worden passende maatregelen genomen“, aldus het bedrijf. 

Talpa benadrukt dat het om een incident gaat. “De vijftien pioniers in Newtopia zijn volledig verantwoordelijk voor de manier waarop ze leven. Wat wij als kijkers zien op de livestreams en op tv is echt.

Normaal gesproken is er wel sprake van enig contact tussen de productie en de kandidaten, maar zeker niet op deze manier, stelt Talpa. “In elk realityshow worden kandidaten geadviseerd en gecoacht door de producenten van de show. Dit gebeurt in Newtopia en in de Nederlandse versie, Utopia, op zeer terughoudende wijze.

Dat reguliere contact vindt dan wel plaats buiten het oog van de camera om, geeft Talpa toe. “Producenten benutten deze mogelijkheid op momenten dat de camera’s uitstaan, bijvoorbeeld voor onderhoud.

Naast Talpa, heeft ook de Duitse tv-zender Sat.1 zijn excuses aangeboden. Volgens de zender was de productiemedewerkster van Talpa dronken.

In Duitsland hebben kijkers woedend gereageerd op ‘Faketopia’. Zij geloven niet meer in de echtheid van het programma.

Lees ook: Utopia valt door mand in Duitsland: in scène gezet

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen