Ongelovige Passion-ster vindt kritiek overdreven

Jim de Groot, die dit jaar Jezus speelt in het tv-spektakel The Passion van EO en KRO, vindt de kritiek op zijn aanstelling overdreven. Dat heeft de acteur laten weten aan RTL Boulevard. De Groot is overtuigd atheïst en dat vinden velen niet bij deze klus passen. “Wat het leuk maakt om te doen, is dat iedereen er zo’n mening over heeft. Je krijgt Willibrord Frequin over je heen en Henny Huisman heeft een mening. Die mannen wisten een jaar geleden nog niet eens dat ik bestond“, vertelt hij.

Hij vindt die heren hypocriet. “Het valt me op dat er al vier Jezussen zijn geweest die ook niet in god geloofden, maar waar ze hun meningen ook niet over hebben geventileerd. Maar omdat ik zelf heb gezegd, dat ik atheïstisch ben opgevoed, krijg ik dit over me heen. Ik vind het zeer vermakelijk.

Frequin vond de aanstelling van De Groot ‘een grof schandaal’. “Onbegrijpelijk dat de EO, die altijd zo zorgvuldig te werk gaat, deze beslissing heeft genomen. Van de KRO verbaast het me niets, die zenden toch alleen maar detectives uit.

Huisman, die een tijd voor de EO heeft gewerkt, heeft er ‘grote moeite mee’.

The Passion is op donderdag 2 april om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen