Voetbalvrouwen waarschuwt kijkers over ‘kampers’

Geplaatst op Mon 14 Apr 2008 om 10:48

De kijkers van Voetbalvrouwen zijn zon- dag door RTL 4 gewaarschuwd dat het beeld dat de serie schetst van woonwa- genbewoners niet overeenkomstig is met de werkelijkheid. Tot zes keer aan toe verscheen een mededeling in beeld, dat zei: “De vertoonde beelden komen niet overeen met de leefwijze van bewo- ners in woonwagens.” Producent Johan Nijenhuis gaf al eerder aan te onderzoe- ken hoe de beeldvorming in de serie ver- anderd kan worden, na kritiek van Leidse woonwagenbewoners.

Bewoners van een woonwagenkamp op het Trekvaartplein in Leiden uitten zich vorige week gekwetst door het beeld dat Voetbalvrouwen schetst van woonwagenbewoners. Nijenhuis heeft na overleg met de bewoners besloten de beeldvorming aan te passen.

In de serie op RTL4 woont de familie van Solange de Reuver (Nicolette van Dam) in een vieze caravan die gestald wordt op de oprit van de rijke profvoetbaler Italo Ferero (Bas Muijs). Boeren en scheten laten zijn veel voorkomende uitingen. Solanges broer Mickey houdt zich zelfs bezig met een criminele carrière.

De wagenbewoners in Leiden benadrukken dat ze juist netjes wonen en leven met zorg voor elkaar. Hun woonwagens lijken niet op de vervuilde caravan uit de serie. Ook de kleding en het gedrag in Voetbalvrouwen vinden de bewoners verkeerd.

Nijenhuis beloofde volgende week om te gaan bekijken hoe de beeldvorming kan worden aangepast. “We willen in Voetbalvrouwen een humoristisch beeld geven van een vreselijke schoonfamilie. Dat we hiermee woonwagenbewoners zouden treffen is nooit onze bedoeling geweest“, zei hij toen.

Er is uiteindelijk voor gekozen om een bericht bovenin beeld te plaatsen. Het is nog niet bekend of deze tekst ook tijdens komende afleveringen te zien is.
47 Reacties op “Voetbalvrouwen waarschuwt kijkers over ‘kampers’”


 1. ja ja geen kamper

  heel goed het zijn echt nette mensen

 2. Alex Donkers

  Het schijnt dat ook niet alle voetbalvrouwen zo fout zijn.

 3. Potje Pindakaas

  Moet er nou voor alles wat er gemaakt worden excuus komen? Moeten we voor iedereen bang zijn?
  Straks bij films ook: Dumb & Dumber: Onze excuses, domme mensen zijn in het echt niet zo
  Saw: Onze excuses: Serie moordenaars zijn niet allemaal gek op wraak
  bla blabla…
  Het is geen reallife soap, moeten we ons echt overal druk om maken?

 4. Anonymous

  Tja… De kampers moeten niet zeiken wat ze echt moeten doen is hun levensstijl veranderen stelletjes criminelen

 5. Chiel

  Triest! Het is zó vergroot dan zou het toch voor iedereen duidelijk moeten zijn dat het om TE LACHEN is… :?

 6. Anonymous

  Kijk dat bedoel ik jullie kunnen niet goed funcioneren in de maatschapij ongemanieerd mannetje, met jullie missdaad geld en drugs vieze huizen Voetbal Vrouwen laat alleen zien hoe jullie werkelijk funcioneren en dat is fout stelletje criminelen

 7. Anonymous

  En mijn reactie (7) was bedoeld voor JohnDoen post 5

 8. Anonymous

  Zeer opmerkelijk!! Begrijp de stap van rtl4/voetbalvrouwen ook niet. Je hoeft je voor een serie toch niet te verantwoorden. soms wordt het uitvergroot tsja dat heb je nou eenmaal.

  En eerlijk, de reputatie van de woonwagenbewoners is ook niet optimaal!

 9. Brainwave

  Iedereen weet toch dat dit fictie is of begrijpen woonwagenbewoners dat niet? Net zo stom als dat er in een aangekochte Amerikaanse serie een kerstboom voorbij komt in mei en dat mensen daarover gaan klagen.

 10. Erwin

  Doe dat dan aan het begin van de aflevering en niet steeds voordat er weer een scene te zien is waar de woonwagenbewoners te zien zijn, dat vind ik een beetje overdreven en bovendien erg storend. Die mensen moeten ook wel een beetje de humor van zo’n serie snappen natuurlijk en dat alles uitvergroot wordt…

 11. yossarian

  Ik heb me hier ook over verbaasd. Bovendien is het zinnetje en krom geformuleerd, en nog feitelijk onjuist ook:

  “De vertoonde beelden komen niet overeen met de leefwijze van bewoners in woonwagens.”

  Er zullen namelijk ook heus wel woonwagenbewoners zijn die zich juist WEL in de vertoonde beelden herkennen. Met deze rectificatie stigmatiseert RTL4 dus opnieuw, maar nu de andere kant op.

  Heel dom dus van RTL4, en makkelijk om gelijk zo door de knieen te gaan. Je zou mensen eigenlijk moeten leren wat ironie is, wat overdrijving en uitvergroting inhoudt en vooral: wat ‘fictie’ betekent.

 12. voetbalvrouw

  een beetje zelfspot is nooit weg zo gaan alle voetbalvrouwen klagen

 13. Steurtje

  Ik verbaasde me er ook al flink over en vind dat mongolen (of moet ik verstandelijk gehandicapten) volgende week ook een zinnetje bovenin beeld verdienen omdat ze heus niet allemaal met open mond en grote ogen debiel lachend door het leven gaan… en dan de italianen, trainers, bestuurders, voetbalvrouwen etc… ook nog eens…

 14. opendeurintrapper

  Wat vinden die leidenaren dan van Trailerparkboys op mtv??

 15. Jack van Gelder

  Turken stinken ook niet maar je zou ze eens moeten ruiken…

 16. klapvee

  kampers, negers, tokkies, allochtonen, telegraaflezers, rtl-publiek, ze denken dat alles op tv echt is

 17. Tim20

  Dat hele voetbalvrouwen is belachelijk.. verschrikkelijke tv!

 18. Bennie

  @Tim20,

  Ga lekker Nickelodeon kijken, kindje!

 19. Bennie

  @16klapvee,

  Je vergeet o.a. de PO en SBS kijkers en jezelf, klapvee!!!!!! hahaha

 20. Tim20

  Bennie
  ga ergens anders ruzie met IEDEREEN maken!

 21. kampertje

  Ze motten nie seiken want het sien allemaal gewoon kutcriminelen! En ze betale ook geen belasting. Tyf op kutkankerpleuris kampers!

 22. Mike

  @Anonymous 14-04-2008 om 11:24

  Nou ben ik maar een “gewone burger” welliswaar met goede bekenden onder reizigers, Maar k zou toch wel is willen weten hoe jij aan “vieze huizen” komt?

  Er is denk ik geen schoner huis dan een woonwagen..

  En wat criminelen betrefd er gebeurt in jou straat netzoveel zoniet meer wat niet door de beugel kan, maar daar hoor je niemand over..

  En dat is typisch nederlands he, wat je niet ziet is er niet, en ondertussen lekker wijzen naar een ander..

  Lutser!

 23. Deejee

  Klopt ook niet Echte woonwagenbewoners trekken hun schoenen uit. De gasten trouwens ook. Echt slechte eprsivlage. Geeft trouwens aan hoe schoon men is

 24. Hoof

  Dat wordt nog een hele informatietrack dan op tv. ‘De bewoners van De Gouden Kooi zijn in het echt allemaal HBO-opgeleide taalvirtuozen’, ‘De informatie van ‘gene zijde’ is door de redactie met de grootst mogelijk nauwkeurigheid verzameld en aan de deelnemers overgedragen, eventuele typfouten voorbehouden’, ‘de getoonde beelden van verwoestende hooligans zijn slechts voor entertainmentdoeleinden, van geen van de zichtbare daders staat vast dat zij op het moment van de opnames daadwerkelijk op de plaats delict aanwezig waren’, ‘De donkere commentaarstem is toegevoegd om enig gewicht aan deze aangekochte flutdocumentaire te geven, de inhoud van het commentaar is niet noodzakelijkerwijs de mening van de spreker.’, ‘De misdadigers in deze ruwe wraakfilm hadden ook een andere huidskleur kunnen hebben, zonder daarbij aan wraakzucht of gemenigheid te hebben hoeven inboeten’, ‘Dit laatste onderwerp is natuurlijk niet van groot belang en ontbeert nieuwswaarde, maar het leidt de aandacht zo fijn af van Philip’s gehakkel’, ‘De muis en poes in deze uitzending zijn getekend met recyclebare stiften, de getoonde geweldadigheid is niet bedoeld om thuis uit te proberen met de hamer uit de schuur en het hoofd van een jonger kind.’, ‘De letters die het medium noemt zijn gekozen gebaseerd op keihard cijfermateriaal uit statistisch materiaal, beweer dus niet dat het allemaal wetenschappelijk niet hard te maken is. Gasten die huilen krijgen ook de heenreis vergoedt.’

 25. Piet Caraven

  Heb de exuses aanvaart en gaat weer door met bier, chips, voor de tv.

 26. kampers

  Wij liggen en zitten de hele dag op onze reet!!
  Af en toe neuken wij onze vrouw of gaan buiten de deur naar de hoeren, tja moet toch ook kunnen nietwaar.
  Die johan mag ons wel een keer filmen in Deventer aan de Overstichtlaan daar staan wij!

 27. RTL GJ

  Ja zag het idd vaak voorbij komen in beeld….. beetje overdreven die voetbalvrouwen zijn ook zwaaaaaar overdreven gespeeld…. als iemand denkt dat dit het echte leven is…. zeg dat meer over hem/haar…. Maar wel aardig van RTL :)

 28. Wanne

  @Anonymouse, ga onmiddelijk je schoolgeld terugvragen.
  Ik wist niet dat mensen zo dom geboren konden worden,
  beetje posten maar niet correct een paar regeltjes zonder spelfouten kunnen tikken. Ik heb slimmere hersenlozen gezien, lutser.

 29. De weblog van Helmond

  Er schijnt nu een aktie opgezet te worden omdat het beeld dat de serie schetst van Nederlanders (met name de mannen) niet overeenkomstig is met de werkelijkheid. Zodra er meer bekend is, geef ik even een seintje.

 30. Anonymous

  Whahahahaha ik lach me kapot en ik ben helemaal mee eens met KLAPVEE post 16 en nog iets waarom ontkenne dat kampers criminelen zijn? vieze mensen zijn ze moeten niet zo beledigd voelen waarheid is hard maar het hoor erbij kutvolk zijn ze

 31. SJONIE&ANITA

  N E E WOONWAGENBEWONERS ZIJN NETJES

  BIJ RTL LATEN ZE GEWOON DE WAARHEID ZIEN

  MET NEP GOUD OM DE NEK&KLAUWEN

  EN DIE WIJFIE,S MET HUN STRAKKE BROEKIE,S

 32. Levereter

  Als er nou één bevolkingsgroep in aanmerking komt voor een gratis “Sonderbehandlung” zijn het wel die godvergeten kampers.
  Rondom Tjernobyl is 60.000 hectare leeg land, laat ze daar naartoe gaan!
  Er woont daar verder niemand meer, dus ze kunnen alleen nog elkaar verneuken, en ze krijgen gegarandeerd interesant nageslacht dat dan weer zielig kan gaan bedelen, maar dat is van later zorg.
  Oprotten, liefst richting Tjernobyl, die kutkarren hebben toch wieltjes?

 33. Elbie

  Ik vond het vooral vreemd dat de teksten bovenin beeld verscheen als de bewuste schoonfamilie NIET in beeld was. En dan het klopt het opeens weer helemaal, de gemiddelde woonwagenbewoner shopt inderdaad niet in de PC Hoofdstraat. ;)

 34. Corné

  @ Edwin Post 10
  Het was gewoon ergens Willekeurig neergezet. Een aantal keer.

 35. Brainwave

  @Elbie, jij bent er vast ook nog nooit geweest. Het is namelijk PC Hooftstraat. En je zou raar opkijken wat daar allemaal rondloopt.

 36. ik reageer ook ff...

  Misschien moeten ze dan bij Groeten uit de Rimboe ook een tekst mee laten lopen dat de familie De Leeuw wel het echte beeld weergeeft van kampers… ;-) ;-)

 37. Toon

  @Hoof: LOL! Wij zaten gisteravond ook dat soort zinnen op te bouwen. Je kunt zo elk programma wel een tekstje meegeven.

 38. Brakovich

  Die kampers zijn allemaal bewoners!!

 39. Ton

  En weer zwicht links voor de terreur van een minderheid; wanneer staat iemand op om ons van discriminerende nminderheden te verlossen??

 40. een kamper

  al jaaaaren lang worden kampers raar aangekeken en bekletst
  najah
  kijk naar je eigen en luister maar eens goed naar dat liedje van in een woonwagen ben ik geboren
  we zijn schone als jullie en werken ook voor het geld en ook wel eerlijk hoor
  met wat er bij jullie er allemaal uitkomt denk ik maar aan 1 ding
  JALOEZIE

  uit enschede

 41. Rolleman

  @ Levereter
  Ben jij niet de achterneef van adolf?
  volgens mij heb jij een paar flinke stuiters van zon meisje van het kamp gehad dat je zo haatdragend bent.
  als jij nou gewoon achter die pc vandaan blijft en niet van die achterlijke commentaren levert en ons Kampers die vieze mensen met mooie auto’s mercedes, audi, bmw en dikke horloges mooie caravans en heel veel en dan ook heel veel geld verdiend met teelt en alles wat god verboden heeft niet beledigd dan dank ik u of je zou het even persoonlijk moeten komen vertellen net als al die andere mongolen hier die wat tegen kampers hebben jaloerse mensen. en jullie maar zielig lopen doen dat wij daar heen moeten pfff jaloerse gek met je 1200 netto in de maand wat jij verdiend kun jij een flinke ijslollie mee kopen wat je overhoud aan het eind van al je kosten ik hoef lauw belasting te betalen dat doe jij wel voor ons dank u vriendelijk herr flick von gestappo

 42. ronnie

  nijenhuis…………………..HOMO

 43. Levereter

  @Rolleman, jouw reactie sterkt mij alleen maar in mijn overtuiging dat alle kampers eigenlijk post-nataal geaborteerd zouden moeten worden.
  En nee, heb nooit een meisje van het “kamp” gehad, ik neuq nog liever met een sero-positieve dwerg.

 44. Rolleman

  @Levereter

  nou ik zou zeggen kom eens langs bij ons gezellige kampers dan kun je dat allemaal heel even duidelijk uitleggen wat je van ons vind vuile nazi hond dat je bent ik werk mijn hele familie werkt en ik weet zeker dat wij meer belasting moeten betalen dan jij in je hele leven maar maakt niks uit als jij denkt dat kampers nog steeds geen belasting hoeven te betalen en uitbaters zijn van nederland leef je in je eigen hitler wereldje veel plezier dan met je sero-positieve dwerg en als je een echte vent bent kom je gewoon langs.

 45. Lydia Lydia

  en het is weer gezellig.. :s

  Misschien moet iedereen er niet zo zwaar aan tillen. Iedereen heeft wel last van vooroordelen, het is maar net hoe je ermee omgaat.

 46. Henrico

  Ik ben wel blij dat ik nu weet dat de vertoonde beelden van voetbalvrouwen wel overeenkomen met de werkelijkheid.

 47. De Hagie

  Bout an die kaffers!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.