Women’s Murder Club nieuwe troef RTL 4 op maandagavond

Na advocatenserie Shark en het slecht ontvangen Mistresses probeert RTL 4 de kijkers van Crime Scene Investigation vanaf deze maandag te verleiden met de nieuwe serie Women’s Murder Club (foto) uit Amerika. In deze serie bundelen vier vrouwen hun krachten om zich staande te houden in de door mannen gedomineerde wereld van de misdaad. Een zegsman is enthousiast over de nieuwe serie: “Women’s Murder Club is de nieuwe aanwinst op de maandag- avond bij RTL 4.”

Women’s Murder Club is volgens RTL 4 een ‘sterke Amerikaanse misdaadserie’. De stad op de heuvels met de Golden Gate Bridge, San Francisco, vormt het decor voor Women’s Murder Club. De club is in het leven geroepen door rechercheur Moordzaken Lindsay Boxer (Angie Harmon, bekend van Law & Order).

Lindsay en haar goede vriendinnen, schouwarts Claire Washburn (Paula Newsome, Heroes), officier van justitie Jill Bernhardt (Laura Harris, 24) en journaliste Cindy Thomas (Aubrey Dollar, Dawson’s Creek) wenden elk hun expertise en vrouwelijke instincten aan om vuile moordzaken op te lossen.

In de eerste aflevering draait het om het oplossen van de moord op journaliste Theresa Woo, een dame die in hoog aanzien stond in de mediawereld. Lindsay werkt samen met Claire en Jill aan deze zaak. Ongevraagd krijgen ze hulp van Theresa’s collega Cindy Thomas, een doortastende journaliste. Zij doet haar uiterste best om de drie vrouwen te helpen en haar bijdrage leidt ertoe dat Lindsay, Claire en Jill haar toelaten tot hun ‘Women’s Murder Club’.

De serie is een verfilming van de boeken van James Patterson. De karakters uit de boeken zijn door hemzelf en zijn team van executive producers tot leven geroepen. Tot het productieteam behoren onder anderen de bekroonde scriptschrijvers Elizabeth Craft en Sarah Fain (‘The Shield’), R. Scott Gimmell (‘JAG’ en ‘ER’) en Joe Simpson (vader van Jessica en Ashlee Simpson) en niet te vergeten regisseur Brett Ratner (onder meer de ‘Rush Hour’-films en diverse muziekvideo’s voor Madonna).

Women’s Murder Club is elke maandagavond te zien om 21.30 uur bij RTL 4. Vlak erna gaat het vervolg op de Het Roer Om-serie ‘Jimmy’s Farm’ van start.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen