Tv-comeback Rolf Wouters: quiz Split Screen op SBS 6

Rolf Wouters keert terug op de buis bij SBS 6. Hij is vanaf april te zien met het nieuwe quizprogramma Split Screen. Dat vertelde hij maandagavond aan de desk van Shownieuws. De kandidaten van de show krijgen steeds twee foto’s te zien die staan voor een getal, waarna ze een getal moeten noemen dat zich tussen de onbekende getallen bevindt. Zo kunnen foto’s van Patty Brard (64) en Martien Meiland (58) in beeld verschijnen als het gaat om leeftijden. Een antwoord tussen de 58 en 64 is dan goed.

Het is een topformule, aldus Wouters. “Het wordt een kennisquiz. Je begint met 25.000 euro, je speelt het met duo’s, twee mensen die zichzelf opgeven en samen spelen, dus niet tegenover elkaar. Ze beantwoorden negen vragen en er is in de finale heel veel geld te verdienen, maximaal een ton geloof ik.”

Wouters had best wat moeite om de formule duidelijk uit te leggen. “Het aardige is: het lijkt heel simpel zo’n programma, maar dat is het niet. Split Screen slaat op hoe het spel werkt: je krijgt steeds twee foto’s of twee videofragmenten te zien en die relateren aan een getal. Dat kan bijvoorbeeld een leeftijd zijn. Het enige juiste antwoord dat je mij straks kan geven is ook een getal, maar wat precies ongeveer tussen de twee uitersten valt.”

Waar was hij eigenlijk de afgelopen jaren? “Ik begeef mij in het creatieve spectrum, maar dat is heel breed. Ik heb me jaren met bouwwerkzaamheden beziggehouden en ik ben nu al jaren boer. Dat was mijn grote droom ooit. Ik heb een kantoor aan huis voor creatieve dingen en ik wilde bij televisie weer achter de schermen aan de slag, maar nu sta ik hier.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen