563.000 kijkers voor Beauty & De Nerd


De kijkcijfers van maandag 30 maart 2009 (SKO)

Foto: Marianne HouzetBeauty & De Nerd (RTL5, 20:32) – Het derde seizoen van Beauty & De Nerd is maandag met 563.000 kijkers (madl: 8.5%) van start gegaan. Op hetzelfde uitzendmoment werd America’s Next Top Model vorige week door 769.000 kijkers bekeken. Bridget Maasland vloog al een paar weken na haar bevalling naar Thailand voor de opnamen van Beauty & De Nerd. “We hadden bij de vorige reeks zoveel lol gehad, dat ik dacht toen RTL het vroeg: als ik het fysiek aan kan doe ik het“, vertelt ze in AD.

Bridget Maasland loopt nu rond met een plan voor nog een Hoe word ik…-reeks. Die ligt enigszins in de lijn van de vorige serie. “Ik ga me nu niet opeens op opvoedtips enzo richten. Voor je het weet ben je Daphne Deckers die alleen nog maar met haar kinderen bezig is. Zo’n moeder ben ik niet.” De afgelopen week maakte ze draaidagen van ruim twaalf uur voor Lekker Slim, een quizprogramma dat in april op het scherm komt. “Ik heb daar echt met mijn oren staan klapperen. Leraren die niet weten wie Plasterk is, Hans Wiegel die ze rustig de oprichter van de Jostiband noemen. Dat zijn wel de mensen die straks mijn kind lesgeven.”

Patrick in Uruzgan (BNN, Ned3, 21:30) – In het nieuwe programma Patrick in Uruzgan, dat maandag met 337.000 kijkers (madl: 5.1%) in première ging op Nederland 3, vertrekt Patrick Lodiers samen met een groep militairen naar Afganistan. Lodiers is blij dat hij als voorzitter van BNN ook gewoon programma’s kan maken. “Toen ik ‘ja’ zei tegen het voorzitterschap, heb ik wel gezegd dat ik dat niet fulltime ging doen. Ik wil ook programma’s blijven maken; daar is waar mijn hart ligt“, zegt Lodiers in TROS Kompas. Hij heeft naar eigen zeggen een topjaar achter de rug. “Afgelopen najaar heb ik met De Lama’s een grote afscheidstoernee gedaan. Zes keer de Heineken Music Hall vol. Zés keer! Dat is toch niet normaal? En ondertussen moest ik nog even naar New York vliegen om de Emmy Award voor De Donorshow op te halen. Nou ja!

Try Before You Die (BNN, Ned3, 22:13) – Dennis Storm is één van de presentatoren van Try Before You Die. Hij kwam ooit bij tv terecht doordat hij op een avond na zijn fulltime werk in een strandtent de kroeg in dook. “Op de boulevard keken we TMF. Vijf uur lang. Er was niks leuks op. Weet je wat, dachten, we sturen een brief. Met een idee voor een programma“, vertelt Storm in VARA Gids. “Bart Barnas van TMF nam contact met ons op, omdat hij het leuk vond om feedback te krijgen. Maar ons idee zou zelfs voor John de Mol te duur zijn geweest. Het was ook echt een belabberd idee. Ik zou het nu niet eens durven inleveren bij BNN.” Een half jaar later belde Bart Barnas weer en mocht hij voor een TMF-show met vrienden op vakantie. Nu zit hij bij BNN. “Bij BNN zijn we ook een echte vriendengroep. Voorheen draaide ik heel veel met Nicolette Kluijver. De klik met haar was altijd een beetje plagerig. Nu ben ik veel met Valerio aan het werk.” Try Before You Die trok 387.000 kijkers (madl: 6.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen