Arnold Karskens: ‘Patrick Lodiers bukt voor Defensie’

Foto: Martijn NijboerPatrick Lodiers had de nieuwe programmaserie Patrick in Uruzgan, die vanavond start op Nederland 3, niet moeten maken. Dat vindt de bekende oorlogsverslaggever Arnold Karskens. Karskens vindt het onbegrijpelijk dat Lodiers voor de serie samenwerkt met Defensie. “Dan moet je het gewoon niet willen maken“, zegt Karskens in Mikro Gids. “Je moet je niet laten censureren. Als je met Defensie samenwerking, laat je dat wel toe. Het is luiheid en lafheid van journalisten.

Volgens Patrick Lodiers kon de serie niet gemaakt worden zonder Defensie. “Als we de militairen willen filmen, moeten we toch bij Defensie zijn. Het is human interest en geen journalistiek met hoor en wederhoor.

Arnold Karskens is het daar niet mee eens. “Als alle journalisten één lijn zouden trekken en zouden zeggen: we zijn principeel tegen censuur, dus werken we niet met Defensie samen, dan duurt het nog geen drie weken tot het ministerie door de knieën gaat en ze journalisten toelaten zonder ze te willen controleren.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen