Na brulfilmpje Özcan Akyol: ‘Nieuwe Vandaag Inside-rel héél saai’

De scenarioschrijvers van Vandaag Inside stellen ernstig teleur met de nieuwste verhaallijn. “Johan Derksen die wel of niet een gedragscursus gaat doen? Echt héél saai”, zegt Victor Vlam.

Özcan Akyol en Johan Derksen © SBS

We leven al enige tijd in een behoorlijk nieuwsluwe periode en dat is onder meer dramatisch voor de makers van talkshows. Om die reden proberen Wilfred Genee en zijn collega’s bij Vandaag Inside ook eigen relletjes te creëren, zodat ze continu iets hebben om over te praten. Er is vaak steeds één hoofdrel, met daarnaast wat kleinere dingetjes.

Verhaallijnen

Mediadeskundige Victor Vlam omschrijft het in zijn podcast De Communicado’s als verhaallijnen, zoals we die bijvoorbeeld ook kennen van GTST. “De afgelopen twee maanden was de grote verhaallijn, de overkoepelende verhaallijn, het filmpje van Eus. Daar is het echt héél vaak over gegaan in Vandaag Inside.”

Als kleinere verhaallijnen noemt hij het gedoetje met Pieter Cobelens en de vraag of Merel Ek wel of geen eigen programma krijgt. “Het is echt een soap en ze doen dat om mensen toch een klein beetje te stimuleren om elke dag te kijken, want je bent toch benieuwd als kijker: wat gaan ze vanavond weer zeggen over het filmpje van Eus?”

Goed voor kijkcijfers

Dit soort verhaallijnen zijn héél goed voor de kijkcijfers, legt Victor uit. “Het zorgt er ook voor dat het programma het gesprek van de dag blijft, want als ze over VI praten in andere programma’s, dan kan dat betekenen dat sommige mensen besluiten om dan ook maar gewoon te gaan kijken naar VI. Dus het is goed voor de kijkcijfers.”

Het creëren van relletjes is ook slim, omdat je dan ook eigen nieuws maakt, zegt communicatie-expert Lars Duursma. “Ja, je móet dus VI kijken voor meer informatie hierover, want daar zitten de hoofdrolspelers aan tafel.”

‘Heel erg saai’

De verhaallijn over Özcan Akyol en het brulfilmpje van Matthijs van Nieuwkerk is nu voorbij – Wilfred Genee neemt opzichtig genoegen met alle open eindjes – en daarom zoeken ze iets nieuws. Victor: “Maar die nieuwe spanningsboog die ze nu aan het opzetten zijn… Ja, ik heb daar niet echt een heel goed gevoel bij.”

Het gaat over Johan Derksen en of hij wel of niet de verplichte gedragscursus van Talpa gaat doen. Dat is een half uur durend online dingetje, maar Johan verzet zich ertegen omdat hij het betuttelend vindt. “Ik vind het eerlijk gezegd een klein beetje een saaie verhaallijn.”

Voorspelbaar

De verhaallijn is zo saai, omdat het einde erg voorspelbaar is, aldus Victor. “Er zit geen enkele spanning in deze verhaallijn. Natuurlijk gaat hij niet Johan Derksen ontslaan en tegelijkertijd gaat Johan Derksen ook niet een contract van 1 miljoen euro per jaar verscheuren omdat hij een gedragscursus van een half uurtje moet doen.”

We krijgen straks bijvoorbeeld te zien hoe Johan de cursus op het kantoor van John de Mol doet of live op televisie, legt Victor uit. “Dat is mijn punt: van een goede verhaallijn weet je niet hoe die gaat eindigen. Ik denk dat ze deze moeten laten vallen ten faveure van een spannendere verhaallijn, want dit is gewoon niet zo heel erg interessant. Dit vind ik saai. Echt heel saai.”

Nog elf dagen

Het ging gisterenavond in VI wéér over die cursus. Johan: “Die twee maanden schorsing interesseert me geen reet.”

Tafelgast Özcan Akyol: “Ik had bij Talpa een deadline, 12 april, dus jij ook. We gaan nu aftellen met zo’n klok.”

Johan: “Ja, je mag aftellen wat je wil.”

Özcan: “Nog elf dagen.”

Zucht, nog elf dagen de ‘rel’ over Johan die weigert om de gedragscursus te doen… Kunnen we álsjeblieft weer terug naar Eus met zijn brulfilmpje?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de VI-verhaallijn over de gedragscursus van Johan Derksen boeiend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen